NAILED TO OBSCURITY – “King Delusion”

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Φεβρουαρίου 2017

 

Nailed To Obscurity ονομάζονται οι Γερμανοί melodic doom / death metallers, οι οποίοι μετρούν δώδεκα χρόνια απ’ την ίδρυσή τους. Μια αρκετά underrated μπάντα, θα έλεγα, η οποία αν και βάδιζε στα χνάρια γνωστών συγκροτημάτων του είδους, σε καμία περίπτωση δεν είχε φτάσει σε κάποιο αρκετά καλό αποτέλεσμα. Με μόλις δύο ολοκληρωμένους δίσκους στο ενεργητικό τους και όχι τόσο καλές κριτικές, συνεχίζουν την προσπάθειά τους στην εδραίωση, σιγά σιγά, του ονόματός τους στον χώρο, κυκλοφορώντας ακόμα ένα full-length.

 

Θα καταφέρουν, άραγε, αυτή τη φορά, να πετύχουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα;

 

Η απάντηση είναι ναι! Το King Delusion που κυκλοφόρησε στις 3 Φεβρουαρίου, είναι η ανατροπή όσων έχουμε ακούσει μέχρι στιγμής απ’ το συγκρότημα! Ο ήχος τους είναι φανερά εξελιγμένος και ανανεωμένος, με έντονα post metal / post rock στοιχεία, περισσότερη doom διάθεση και έντονες ατμόσφαιρες που εναλλάσσονται απ’ τα πιο δυναμικά σε πιο μελαγχολικά σημεία. Οι κιθάρες προσφέρουν ένα high-level ηχητικό αποτέλεσμα, το drumming ακούγεται πεντακάθαρο και αγέρωχο, και οι γραμμές του μπάσου είναι όσο διεισδυτικές πρέπει, για να παρέχουν το βάθος και την έκταση που χρειάζεται. Αξιοσημείωτα είναι, επίσης, τα φωνητικά του Raimund Ennenga, ακόμα πιο έντονα και αισθαντικά από ποτέ.

 

Δεν θα πρέπει να παραλείψω σαφώς, τις έντονες επιρροές που έχουν απ’ τους Behemoth, κάτι το οποίο θα αναγνωρίσετε απ’ το πρώτο κιόλας κομμάτι του δίσκου, αλλά και άλλες επιρροές από Katatonia και Opeth σε ορισμένα σημεία. Παρ’ όλα αυτά, αν και έντονες οι επιρροές, και ιδίως στους Behemoth, παρουσιάζουν κάτι μοναδικό για τα δικά τους δεδομένα. Ένα συμπαγές μουσικό κράμα, άρτιο στη δομή του και εμπνευσμένο!

 

Το King Delusion, είναι ότι πιο μουσικά προχωρημένο έχει δοκιμάσει η μπάντα μέχρι στιγμής. Το άλμπουμ αποπνέει μια αίσθηση ανανέωσης και όχι στασιμότητας, πρόκλησης και όχι υποχώρησης, τα οποία συναποτελούν σε μια περισσότερο εστιασμένη και κατασταλαγμένη δισκογραφική δουλειά από οτιδήποτε άλλο έχουν παρουσιάσει μέχρι στιγμής! Προτείνεται αδιαμφισβήτητα!


Βαθμολογία: 80/100

 

Για το Rock Overdose,

Έλενα Δαρζέντα

 

 

 

 

 

 

 


Comments