MORTAL WHISPER – “Mortal Whisper”

Ημερομηνία δημοσίευσης: 3 Αυγούστου 2017

 

Οι Χιλιανοί με το ψαρωτικό όνομα, Mortal Whisper, κυκλοφόρησαν προσφάτως από την Dystopian Dogs το ντεμπούτο τους ΕΡ. Η μεταλλική σκηνή της Χιλής φαίνεται να βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε φάση έντονης κινητικότητας αλλά γενικά, όπως συμβαίνει και στην πλειοψηφία των νοτιοαμερικανικών συγκροτημάτων, τυγχάνει χλιαρής απήχησης και ανταπόκρισης από τους Ευρωπαίους metal fans, με εξαίρεση ίσως τους epic doomsters Procession που κυκλοφορούν σύντομα το νέο τους άλμπουμ.

 

 

Οι Mortal Whisper, αντίθετα από τους προαναφερθέντες, κινούνται στο ενεργητικό heavy/speed στο οποίο μοιάζουν να αρέσκονται ιδιαιτέρως οι Λατινοαμερικάνοι μουσικοί και οπαδοί. Συγκεκριμένα οι Mortal Whisper, έλκονται σε μεγάλο βαθμό από το ευρωπαϊκό 80s up tempo heavy metal, με τα όριά τους να εκτείνονται χρονικά και τοπικά από τους Jaguar, Savage και γενικά το σπηνταριστό NWOBHM μέχρι και τους πρώιμους Blind Guardian και Running Wild. Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι Riot μου έρχονται κυρίως στο νου ως πιθανή επιρροή.

 

 

Το “Wrathful Dyes” που ανοίγει το ΕΡ, μου προκάλεσε ουδέτερα συναισθήματα. Συμπαθητικό κομμάτι αλλά απoτυγχάνει να δημιουργήσει προσμονή και προσδοκίες για το υπόλοιπο CD και αυτή η απουσία υψηλών προσδοκιών μοιάζει να «δικαιώνεται» από την έλλειψη συγκινήσεων που συνεχίζει να χαρακτηρίζει και τα υπόλοιπα κομμάτια. Όλα κυλούν ομαλά, σχετικά ευχάριστα, αλλά προβλέψιμα και τυπικά. Σε ένα τόσο κορεσμένο και ανταγωνιστικό χώρο, όπως του παραδοσιακού metal, το να είσαι απλά καλός ισοδυναμεί με αποτυχία. Χρειάζεσαι κάπου να υπερτερείς, κάτι για να ξεχωρίζεις. Και σ’ αυτό τον τομέα, οι Mortal Whisper υπολείπονται σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Επίσης, αν και σπάνια αναφέρομαι στην παραγωγή, η συγκεκριμένη είναι τόσο επίπεδη που μοιάζει να αποδυναμώνει κάθε καλή προσπάθεια της μπάντας.

 

 

Οι Mortal Whisper είναι χωρίς αμφιβολία μια καλή μπάντα. Πρέπει όμως να δουλέψουν αρκετά ακόμα προκειμένου να κάνουν τη μουσική τους πιο ελκυστική και ιδιαίτερη.


Βαθμολογία: 69/100

 

Για το Rock Overdose,

The Shadowcaster

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Comments