Ανταπόκριση: METHEDRAS, Piranha, Cleavercult @ Eightball Club, Θεσσαλονίκη (18/10/2024)


Μια ιδιαίτερη βραδιά είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε την 18η Οκτωβρίου στον επάνω όροφο του  8ball Club στη Θεσσαλονίκη. Ιδιαίτερη πρώτον γιατί είχαμε την συνάντηση δυο ιστορικών thrash-death group : Των Ελλήνων  Piranha που είναι από τις πιο παλιές μπάντες του είδους στην Ελλάδα (1987-2001, 2017 έως σήμερα) και των Ιταλών Methedras, οι οποίοι είναι από τους κύριους θιασώτες  και εκπροσώπους του σκληρού ήχου στην γείτονά μας χώρα και μετράνε κάμποσα χρονάκια στην πλάτη τους (1996 μέχρι σήμερα).

Ιδιαίτερη βέβαια ήταν και η βραδιά για αρνητικούς λόγους δυστυχώς, καθώς η έλευση κόσμου για μπάντες τέτοιου βεληνεκούς ήταν σχεδόν ανύπαρκτη και ντροπιαστική ... Σίγουρα θα έπαιξε ρόλο ότι εκείνο το βράδυ είχαμε τρία live παράλληλα σε διαφορετικούς χώρους (Soen στο Principal και Uada στον κάτω χώρο του 8ball), αλλά και πάλι αυτά τα δυο group, προσωπικά για μένα άξιζαν πολύ περισσότερο κόσμο στο live τους.  Ωστόσο, καμιά μπάντα δεν έδειξε να πτοείται από αυτό το γεγονός και δώσανε πόνο όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά...


Το event άνοιξαν οι δικοί μας βορειοελλαδίτες  Cleavercult ( Καστοριά/Θεσσαλονίκη) με death- grindcore ήχους και έντονη την επιρροή από Cannibal Corpse.


Οι Piranha ήταν οι επόμενοι που ακολούθησαν (οι οποίοι είχαν παίξει και πέρσι στο 8ball, ευτυχώς στον κάτω όροφο και με κόσμο, ώστε να λάβουν τα headbanging και moshpits που τους αρμόζουν ) και άνοιξαν με το  Nuclear Disease από τον δίσκο του 2020 "Arise From The Shadows" . Τι καλύτερο δείγμα ότι η μπάντα είναι ξανά  δυνατά στις επάλξεις ; (και μάλιστα ετοιμάζουν και καινούριο δίσκο στα κοντά)

Έπειτα πήγαμε στο μακρινό 92 για να ακούσουμε το Human Fear με τις φοβερές riffαρες, killer drums και vocals και η ομώνυμη "λαίλαπα"  world's grave .

To arise from the shadows ήταν το επόμενο κομμάτι με Dead Boat , Reborn , Endless Dream , Cancer , Eternal Night (κομματάρα) , No Escape , Unholy Lie και Rotten Mind να ακολουθούν για encore.



Οι οδοστρωτήρες  Methedras ανέβηκαν στην σκηνή και είπαμε να μαζευτούμε 4-5 γενναίοι (μπας και κατεβάσουμε ομάδα ποδοσφαίρου, εξάλλου δεν είχε κ πολλούς άλλους) να κοπανηθούμε μαζί με την μπάντα που το άξιζε και με το πολύ παραπάνω !

Το live τους ξεκίνησε με το Another Fall, με τα έντονα drums του Edo (τι μου θυμίζει ,τι μου θυμίζει , τον έχω δει τελικά σε live και με τους  Folkstone), τα straight-in-your-face φωνητικά του Rex, τα βαριά riff του Daniele και το άγρυπνο βλέμμα του μπασίστα-εγκέφαλου και δημιουργού της μπάντας : Andrea Bochi.



Ένα ακόμη κομμάτι του ίδιου kick-ass δίσκου ( Human Deception, 2023) ακολούθησε και ήταν το Injected Thoughts. Mamma mia!!!! Τι πενιές και guitar solo ακούς εδώ...

Κι άλλο ένα από Human Deception με το όνομα Envy Society ήρθε να συνεχίσει το ανελέητο σφυρικοπημα που έδινε η μπάντα. Εδώ πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο Rex με τα vocals του.

Το τέταρτο ήταν το Dead Silence και ακολούθησαν : Blind  (γρήγορα drums, έντονο μπάσο και δυνατά lyrics), Know It All, Chernobyl (άρρωστος ρυθμός, δυνατό σόλο) , psychotic (πραγματικά ψυχωτικό κομμάτι, ψυχωτικός στίχος, ψυχωτικά φωνητικά και progressive δυναμικές), Layers Of Grief , The Abyss. 

Οι Methedras μας παρουσίασαν σχεδόν όλο τοv δίσκο Human Deception  (εκτός από δυο κομμάτια) και με άφησαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων, όπως και τότε το μακρυνό 2006 στο Evolution Fest... É solo il metallo ció che luccica...Alla prossima!

Για το RockOverdose,

Στέλιος Κρανάς


Comments