AD INFINITUM στο RockOverdose: “Θέλουμε να παίξουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο!”

Το νέο album των modern symphonic metalers Ad Infinitum, κυκλοφόρησε στις 31 Μαρτίου από τη Napalm Records με τίτλο "Chapter III - Downfall".

 

Ο μπασίστας του group Korbinian Benedict, απαντά στις ερωτήσεις του Παύλου Γιαννακόπουλου δίνοντάς μας την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε καλύτερα και να μάθουμε από πρώτο χέρι σχετικά με τη νέα τους δουλειά και τα μελλοντικά τους πλάνα, τα οποία περιλαμβάνουν κυρίως όσο περισσότερα shows γίνεται προκειμένου να προωθήσουν τη μουσική τους!

 

 

Follow the band: https://linktr.ee/adinfinitumofficial

 


 

 

RockOverdose: Γεια σου Korbinian και καλωσήρθες στο Rock Overdose.gr. Πώς είναι για εσάς το 2023 μέχρι τώρα;

 

Korbinian (AD INFINITUM): Γεια σας! Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία! Τα πράγματα πάνε πολύ καλά! Έχουν γίνει αρκετά πράγματα αρχές της χρονιάς και η κυκλοφορία του "Chapter III - Downfall" μας τρώει πολύ χρόνο, ενώ το feedback που παίρνουμε από τους ακροατές είναι υπερβολικά καλό! Σχεδιάζουμε πολλά σπουδαία πράγματα σύντομα!

 

 

RockOverdose: Θα ήθελες να μας γνωρίσεις το group σε όσους δεν σας ξέρουν; Πως δημιουργήθηκαν οι Ad Infinitum;

 

Korbinian (AD INFINITUM): Είμαστε μια modern symphonic metal ευρωπαϊκή μπάντα. Η τραγουδίστρια μας  ξεκίνησε τους AD INFINITUM ως solo project αλλά σύντομα κατάλαβε πως πρέπει να γίνει κανονικό group. Γνώριζε ήδη τον drummer μας Nik και τον προηγούμενο μπασίστα μας Jonas από τις session περιοδείες της σε άλλες μπάντες και έτσι τους ζήτησε να φτιάξουν το group. Ο Nik έφερε τον φίλο του κιθαρίστα Adrian, με τον οποίο γνωρίζονται από παιδιά. Το φθινόπωρο του 2020 ο Jonas δυστυχώς αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το group λόγω κάποιων θεμάτων υγείας και έτσι ήρθε η πρόταση να γίνω κι εγώ μέλος της μπάντας.

 

 

RockOverdose: Από την πρώτη σας κυκλοφορία το 2020 μέχρι σήμερα, είστε πολύ δημιουργικοί. Θα λέγαμε πως οι Ad Infinitum "έχουν πάρει φωτιά"! Ποιος είναι ο βασικός συνθέτης του group και ποιος γράφει τους στίχους;

 

Korbinian (AD INFINITUM): Σε ευχαριστούμε πολύ! Προσπαθούμε να είμαστε παραγωγικοί και δημιουργικοί ώστε να να δημιουργηθεί μια δυναμική και να συνεχιστεί.

Όλοι γράφουμε μουσική και τραγούδια. Ο καθένας μας συνεισφέρει με τις ιδέες του και μαζί ως σύνολο προχωράμε δουλεύοντας πάνω σε αυτές τις ιδέες, μέχρι να νιώσουμε ότι είναι τελειωμένες. Οι στίχοι είναι της Melissa.

 

 

RockOverdose: Με δικά σου λόγια πως θα περιέγραφες το album “Chapter III - Downfall ”; Ξεχωρίζεις κάποιο τραγούδι μέσα από αυτό; 

 

Korbinian (AD INFINITUM): Το "Chapter III - Downfall" είναι η φυσική εξέλιξη και το επόμενο βήμα μετά το "Chapter II" τόσο σε ηχητικό στυλ όσο και σε στυλ δημιουργίας τραγουδιών καθώς και στην εύρεση της αληθινής μας ταυτότητας. Κατά τη γνώμη μου είναι μια αληθινή αναπαράσταση της μουσικής και καλλιτεχνικής ψυχής μας μέχρι σήμερα. Στη διαδικασία της σύνθεσης και της παραγωγής δώσαμε πραγματικά ότι έχουμε μέσα απ' την καρδιά μας στα τραγούδια, δουλέψαμε ξανά και ξανά σε μερικά από αυτά μέχρι να νιώσουμε ότι ήταν έτοιμα.
Μετά τα δώσαμε στον Jacob Hansen για μίξη και mastering. Εκείνος έκανε τα μαγικά του και έκανε τα τραγούδια να ακούγονται απίστευτα. Την πρώτη φορά που ακούσαμε τις μίξεις στο studio ανατριχιάσαμε!

 

 

RockOverdose: Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στα δύο albums Chapter III και Chapter II;

 

Korbinian (AD INFINITUM): Η διαφορά έγκειται στον ένα χρόνο ανάπτυξης και εξέλιξης. Επίσης αποφασίσαμε να είμαστε ο εαυτός μας και έτσι "βγάλαμε τις μάσκες" για να είμαστε πιο κοντά στους ακροατές και είναι πιο προσωπικό. Μουσικά ήμασταν πιο θαρραλέοι στο να δοκιμάσουμε περισσότερα πράγματα που δεν θα τολμούσαμε να κάνουμε στο Chapter II. Επίσης, δώσαμε μεγαλύτερη έμφαση στον ήχο παραγωγής πχ στα κρουστά- και πολύ περισσότερο στην 8χορδη κιθάρα! 🙂

 

 

RockOverdose: Τρία χρόνια με την πανδημία φυσικά ήταν τόσο δύσκολο να παίξετε ζωντανά. Τι γίνεται φέτος; Έχετε προγραμματίσει κάποιες ζωντανές εμφανίσεις; Υπάρχει περίπτωση να σας δούμε στην Ελλάδα;

 

Korbinian (AD INFINITUM): Η πανδημία μας στοίχισε αρκετά! Συνέβη ακριβώς όταν θέλαμε να ξεκινήσουμε τα πάντα με το πρώτο album το 2020, κι αναγκαστήκαμε να μείνουμε σπίτι και δεν μπορούσαμε να προωθήσουμε το Chapter Ι. Το 2021 μπορέσαμε να παίξουμε σε δύο φεστιβάλ και να προωθήσουμε λίγο το Chapter II. Όταν οι περιορισμοί χαλάρωσαν σιγά σιγά το 2022 και μπορέσαμε να αρχίσουμε να παίζουμε ζωντανά, ήμασταν εξαιρετικά χαρούμενοι και έτσι πέρσι το φθινόπωρο βρεθήκαμε ως support στην περιοδεία των Amaranthe και Beyond The Black! Ήταν η πρώτη μας πραγματική περιοδεία. Τα σχόλια που πήραμε από το κοινό ήταν εκπληκτικά. Αυτή τη στιγμή σχεδιάζουμε εμφανίσεις για το κοντινό και όχι και τόσο μακρινό μέλλον. Δεν μπορώ να αποκαλύψω τίποτα αυτή τη στιγμή - ακολουθήστε μας στα social για ανακοινώσεις!Έρχονται ωραία πράγματα!

 

RockOverdose: Τι είναι αυτό που θέλετε να πετύχετε ως group; 

Korbinian (AD INFINITUM): Πρώτα από όλα, θέλουμε να συνεχίσουμε να γράφουμε μουσική που αγαπάμε και είναι αληθινή στην καρδιά μας. Δεύτερον, θέλουμε να παρουσιάσουμε και να παίξουμε αυτή τη μουσική σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και να κάνουμε υπέροχες ζωντανές εμφανίσεις μαζί!

 

 

RockOverdose: Korbinian θα ήθελες να μας πεις τους 3 αγαπημένους σου μπασίστες; 

 

Korbinian (AD INFINITUM): Είναι δύσκολο αναφέρω μόνο τρεις. Υπάρχουν τόσοι σπουδαίοι!  Ο Steve Harris των Iron Maiden είναι ο νούμερο ένα μου λόγω της επίδρασης που είχαν οι Iron Maiden σε εμένα ως έφηβος. Ο Flea των Red Hot Chili Peppers επίσης, γιατί έκανε το μπάσο να ξεχωρίζει στην Pop / Rock / Funky μουσική. Ο Nolly Getgood που ήταν στους Periphery γιατί διαμόρφωσε τον ήχο του σύγχρονου metal μπάσου. Υπάρχουν τόσοι πολλοί ... Marcus Miller, Bobby Vega, Jaco, James Jamerson, Paul Mc Cartney κ.α.

 

 

RockOverdose: Στείλε αν θες ένα μήνυμα στους θαυμαστές των Ad Infinitum στην Ελλάδα αλλά και σε όσους διαβάσουν αυτή τη συνέντευξη. 

 

AD INFINITUM:  Αγαπητοί Έλληνες φίλοι των AD INFINITUM, σας ευχαριστούμε για τη στήριξή σας. Ευχαριστούμε που ακούτε τη μουσική μας, αγοράζετε τα albums και το merch μας! Ελπίζουμε να έχουμε την ευκαιρία να σας δούμε σύντομα στην Ελλάδα!

 

 

RockOverdose: Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Εύχομαι να τα πούμε και στην Ελλάδα κάποια στιγμή!

 

AD INFINITUM: Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία! Η Ελλάδα (και το ελληνικό φαγητό) έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου.

 

 

Για το RockOverdose.gr,

Παύλος Γιαννακόπουλος 

 

 

Photo credits: Nat Enemede

 

 

Comments