Απόγευμα Σαββάτου και οι Arcturus μετά την πολυθρύλητη επανασύνδεσή τους επιστρέφουν στην Αθήνα. Έχοντας διαβάσει αλλά και παρακολουθήσει διάφορα βίντεο από live εμφανίσεις των Arcturus είχα προετοιμαστεί για μια υπέροχη βραδιά. Οι πόρτες άνοιγαν στις 19:30 και στο Gagarin έφτασα κατά τις 20:00. Φτάνοντας πληροφορήθηκα ότι το show θα αρχίσει στις 21:30 και παρόλα αυτά στο χώρο της συναυλίας ήταν μαζεμένοι πάνω από 300 άτομα. Όσο πέρναγε η ώρα ο κόσμος γινόταν ολοένα και πιο πολύς γεμίζοντας σιγά σιγά το μέρος .

Το ρολόι μου έδειχνε 21:44 και η μπάντα υπό τις ιαχές του ‘Evacuation Code Deciphered’ έκανε την εμφάνιση της στην σκηνή του Gagarin. Οι πρώτες εντυπώσεις ήταν πολύ καλές, καθότι αντίκρισα μια μπάντα με πολύ ενέργεια τρομερή σκηνική παρουσία ενώ ένας προτζέκτορας αντικαθιστούσε το κλασσικό πανό στο βάθος της σκηνής, παίζοντας διάφορα αποσπάσματα από την καριέρα του συγκροτήματος. Συνέχεια με ‘Ad Absurdun’ με τον κόσμο που σχεδόν είχε γεμίσει το Gagarin εκείνο το βράδυ να έχει ζεσταθεί για τα καλά. Επόμενο κομμάτι το ‘Nightmare Heaven’ ένα κομμάτι από το δίσκο με τίτλο ‘The Sham Mirrors’ το οποίο ανάγκασε το κοινό να φωνάξει δυνατά για πρώτη φορά στην βραδιά ‘Arcturus Arcturus’. Θα ήθελα να τονίσω ότι ο συγκεκριμένος δίσκος δεν ηχογραφήθηκε με τον τωρινό τραγουδιστή των Arcturus ‘Vortex’ πράγμα το οποίο έδωσε έναν διαφορετικό χαρακτήρα στο κομμάτι και είναι στην κρίση του καθενός για να πει αν του αρέσει η όχι.

Τα επόμενα τρία τραγούδια του set με αρχή το αργό ‘Deception Genesis’ μετά με το ‘Alone’ τραγούδι με τρομερή και δυνατή εισαγωγή και τέλος με μεγάλο ‘Chaos Path’. Η βραδιά κυλούσε ευχάριστα η μπάντα είχε πολλά κέφια ενώ τα κομμάτια αποδίδονταν από τους μουσικούς της μπάντας σχεδόν τέλεια. Ο ήχος από την έναρξη του show ήταν καλός, με εξαίρεση ένα βουητό που ακουγόταν κάποιες φορές και επηρέαζε κυρίως τα φωνητικά της μπάντας. Πρόβλημα πάντως που δεν επηρέασε σε τίποτα την απόδοσή τους.

Η βραδιά συνεχίστηκε με κομμάτια από όλους τους δίσκους και τα EP της μπάντας κρατώντας ζεστό το κοινό με τραγούδια όπως το ‘Painting My Horror’, ‘Shipwrecked’ και ‘Το Thou Who Dwellest In The Night’ να κλέβουν την παράσταση. Προ τελευταίο κομμάτι της βραδιάς ένα παλιό κομμάτι όπως προ ανήγγειλε ο τραγουδιστής της μπάντας με τίτλο ‘Raudt Og Svart’ και τέλος με το ‘Radical Cut’. Δύο πολύ όμορφα και δυνατά κομμάτια έκλεισαν λοιπόν το set των Arcturus και γενικά μια πολύ όμορφη βραδιά η οποία εξελίχτηκε πολύ καλύτερα από όσο το περίμενα. Το συγκρότημα αποχαιρέτισε το κοινό δίνοντας υπόσχεση να υπάρξει επόμενη φορά στο κοντινό μέλλον.
.jpg)
Συνοψίζοντας παρακολούθησα μια ιστορική μπάντα σε μια πολύ καλή εμφάνιση όπου μας παρέσυρε να ακροβατήσουμε ανάμεσα σε majestic black metal και experimental avant-garde art rock μονοπάτια.
Setlist :
1.Evacuation Code Deciphere
2. Ad Absurdum
3. Nightmare Heaven
4. Deception Genesis
5. Alone
6.Chaos Path
7.Demon Painter
8. Painting My Horror
9. Hufsa
10. Master Of Disguise
11.Shipwrecked
12. To Thou Who Dwellest In The Night
13. Raudt Og Svart
14. Radical Cut
Για το RockOverdose.gr,
Θωμάς Βασιλείου
Φωτογραφίες: John Metallman









