Ανταπόκριση: BEYOND PERCEPTION, Telma @ Nomads, Αθήνα (14/01/2023)

Πολλά και ωραία πραγματάκια περιμένουμε στον χώρο της μουσικής το 2023, αλλά κάποια από αυτά συμβαίνουν ήδη με το “καλημέρα” της χρονιάς. Στα καλά πράγματα ανήκει και η κυκλοφορία του “Guile”, νέου EP των Beyond Perception, που κυκλοφόρησε επίσημα στις 2 Ιανουαρίου και το οποίο έσπευσαν να παρουσιάσουν ζωντανά το περασμένο Σάββατο στο Nomads. Αρχικά, το Nomads μπορεί να φάνηκε ανορθόδοξη επιλογή (τουλάχιστον σε εμάς που δεν έτυχε να παρακολουθήσουμε live εκεί νωρίτερα), μιας και δεν είναι καθαρά συναυλιακός χώρος. Τελικά, το υπόγειο του μαγαζιού αποδείχθηκε πολύ cozy και φιλόξενο για αντίστοιχες φασούλες.

 

 

Ξεκινάμε με τους Telma, οι οποίοι συστάθηκαν το 2021 και στα καπάκια κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο, “Eternal”. Με πολύ ωραία ενέργεια, χιούμορ και τη δική τους, σύγχρονη προσέγγιση του metal, είναι ικανοί να προσφέρουν ένα πολύ καλό ζέσταμα στο κοινό και λογικά θα γίνουν οι καλύτεροί σου φίλοι, αν κι εσύ αγαπάς τους Slipknot. Μαζί με τα δικά τους κομμάτια, μας ετοίμασαν και μια αξιοπρεπέστατη διασκευή του “Before I Forget”, όπου μπορεί να μην είχαν άπλετο χώρο να κινηθούν και να εκφραστούν ελεύθερα, αλλά έδωσαν το 100% τους και ελπίζω να έχουμε τη χαρά να τους πετύχουμε ξανά φέτος.

 

 

Οι Beyond Perception έχουν ήδη κυκλοφορήσει τέσσερις full length δίσκους και είπαν να ξεκινήσουν το 2023 σε ευχάριστη νότα, με το νέο τους EP. Το “Guile” αποτελείται από πέντε ωραιότατα κομμάτια, ιδανικά για headbanging και άψογα για να περάσεις πραγματικά καλά σε ένα live. Μπόνους πόντοι για το χιούμορ για άλλη μια φορά, είναι αυτό το στοιχείο που δεν το απαιτείς από την εμφάνιση ενός καλλιτέχνη, αλλά χαίρεσαι όταν υπάρχει. 

 

 

Εκτός από τα τραγούδια του “Guile”, κάναμε μια ευχάριστη αναδρομή σε προηγούμενες δουλειές της μπάντας, από τα “Vital Ground”, “Anthem For The Wasted” και “Blood & Whiskey”. Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να εκτιμήσει κανείς την πορεία και το στυλάκι της μπάντας, ένα κράμα rock n’ roll αλητείας και επιθετικών riffs που απλά σε κάνουν να χτυπιέσαι. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν οι επιλογές τους για διασκευές - από τη μια μεριά το Territory, από την άλλη το κλείσιμο με το Fucking Hostile, θεωρώ ότι ο κόσμος το διασκέδασε, εμείς πάντως σίγουρα.

 

 

Το έχω πει επανηλειμμένως, δεν κουράζομαι ποτέ να ακούω εγχώριες μπάντες. Έχει πάντα κάτι καινούργιο να ανακαλύψεις, κάτι να σε ξαφνιάσει, κάτι να σε κάνει να χαμογελάσεις. Πέρυσι δεν μας έλειψαν τα εξαιρετικά θεάματα και όπως φαίνεται, δε θα μας λείψουν ούτε φέτος, όρεξη να έχουμε να ακολουθούμε τα γεγονότα!

 

 

Setlist:

To The Point

Homemade Terror

Leaf Of Vertigo

Spare Chains

Head Banger

Shellshock Blues

Territory (Sepultura)

Death Of An Outlaw

Hydra

Mind Lock

Order Of The Pigs

Fucking Hostile (Pantera)

 

 

 

Για το Rock Overdose,

Δάφνη Γεωργαδάκη

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Καταστρόφος (https://www.instagram.com/alexandros_kat/)

 

 

 

 

 

 

Comments