Γενέθλια για τον Matt Barlow (ex-ICED EARTH, ASHES OF ARES)!

 

 

Γενέθλια σήμερα για μια σπουδαία φωνή στο metal χώρο, αυτήν του Matt Barlow, που γίνεται 53 ετών. Γεννήθηκε στο Biloxi του Mississippi και η πρώτη του επαφή με τη μουσική ήταν τα country ακούσματα και τα 45άρια δισκάκια του Elvis, που άκουγε ο μπαμπάς του. Αργότερα, ο αδερφός του,  έφερε σπίτι τον πρώτο του δίσκο, το “Highway to Hell” των AC/DC και ο Matt τον άκουγε συνέχεια. Οι πρώτες του επιρροές περιλαμβάνουν ακόμη τους Blue Oyster Cult, Bad Company, Deep Purple και τους Judas Priest.

 

Η καριέρα του στη μουσική ξεκίνησε απ’ τους Cauldron, ένα σχήμα που έδρευε στη Florida και έπαιζε thrash/power metal. Ηχογράφησε μαζί τους ένα ντέμο και αποχώρησε το 1993, για να ενσωματωθεί στους Iced Earth, κατά τη διάρκεια μιας ευρωπαϊκής τους περιοδείας, ως αντικαταστάτης του John Greely. Τελικά εντάχτηκε επίσημα στη σύνθεσή τους και έγινε ο νέος τραγουδιστής της μπάντας.

 

Η τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στην Αμερική όμως, επηρέασε έντονα τον Barlow, ο οποίος αποφάσισε πως ήθελε να γίνει αστυνομικός και να συνεισφέρει στον «αληθινό κόσμο», αντί να ζει υπό την ψευδαίσθηση του «ροκ σταρ» .

 

 

 

Παρά την επιτυχή προσπάθεια του Jon Schaffer να τον μεταπείσει, κατά τις ηχογραφήσεις για το “The Glorious Burden”, ο μουσικός διέκρινε έλλειψη πάθους και ποιότητας στη φωνή του Barlow, γεγονός που οδήγησε τελικά στην αποχώρηση του, το 2003. Ο Barlow, έγινε αξιωματικός της αστυνομίας στο Georgetown Delaware, μια εμπειρία που ο ίδιος χαρακτηρίζει απίστευτη, προσθέτοντας πως δεν έχει μετανοιώσει για την επιλογή του.

 

 

Τον Απρίλιο του 2007, επέστρεψε παρ’ όλα αυτά στη μουσική βιομηχανία, ως τραγουδιστής στους Δανούς, Pyramaze ενώ παράλληλα διατήρησε κανονικά τη δουλειά του ως αστυνομικός. Στα τέλη της ίδιας χρονιάς, προς ικανοποίηση των οπαδών της μπάντας, ο Barlow επέστρεψε στο συγκρότημα που τον ανέδειξε, έχοντας μιλήσει πρώτα μερικές φορές με τον  Schaffer, ο οποίος του είπε πως θα ήταν μεγάλη χαρά να ξαναγύρναγε κοντά τους και ότι θα δούλευαν σύμφωνα με το πρόγραμμα των διαφόρων δεσμεύσεων του μια και ο Barlow, πέραν της αστυνομίας, είναι και παντρεμένος, με την αδερφή του Jon Schaffer, έχοντας δύο παιδιά.

 

 

 

Η δεύτερη θητεία του στους Iced Earth, διήρκησε τρία χρόνια και κάτι. Ο τραγουδιστής ανακοίνωσε το Μάρτιο του 2011, την πρόθεση του να εγκαταλείψει την μπάντα, λόγω του ότι δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στο βαρύ πρόγραμμα περιοδειών της, αφού ήθελε να μείνει κοντά στην οικογένεια του.

 

Τον Ιούνιο του 2012, ανακοίνωσε μέσω του facebook, τη δημιουργία μιας νέας μπάντας, των Ashes of Ares, με τους οποίους έχουν κυκλοφορήσει ως τώρα τα :

Ashes of Ares (2013)
Well of Souls (2018)
Throne of Iniquity (EP) (2020)
Emperors and Fools (2022)

 

 

10 χρόνια μετά την δημιουργία τους και την κυκλοφορία του παρθενικού τους ομότιτλου δίσκου (“Ashes Of Ares”, 2013), το σχήμα του λατρεμένου στο Ελληνικό κοινό από τις μέρες του στους Iced Earth τραγουδιστή Matthew Barlow αλλά και του επίσης πρώην Iced Earth μπασίστα Freddie Vidales, που στο συγκρότημα εκτελεί και χρέη κιθαρίστα, επισκέπτονται την Ευρώπη για πρώτη φορά σε πλήρη περιοδεία.

Μετά από 15 ολόκληρα χρόνια, ο Matthew Barlow θα βρεθεί ξανά απέναντι στο κοινό που τον δόξασε όσο κανένα ως τραγουδιστή τον προσεχή Ιούνιο.

 

Ashes Of Ares live στη Θεσσαλονίκη - 10 Ιουνίου 2023  @ Εightball

Ashes Of Ares live στην Αθήνα - 12 Ιουνίου @ Kyttaro Club

 

 

 

Comments