Ο BLACKIE LAWLESS παραδέχεται ότι χρησιμοποιεί προηχογραφημένα μέρη στα live των W.A.S.P.

 

Οι W.A.S.P. έχουν επικριθεί όσο λίγοι, για την χρήση προηχογραφημένων κομματιών στα lives τους, συμπεριλαμβανομένων των βασικών φωνητικών του Blackie.

Σε πρόσφατη ερώτηση που του έθεσε ευθέως ένας οπαδός της μπάντας, ο Blackie Lawless παραδέχτηκε πως χρησιμοποιεί "backing tracks" στα lives και εξήγησε και τους λόγους.

 

 

Πιο συγκεκριμένα είπε:

"Για να απαντήσω στην ερώτησή σου, ΝΑΙ χρησιμοποιούμε backing tracks και ξέρεις γιατί; Γιατί όταν μπαίνουμε στο studio και κάνουμε τα ρεφρέν, διπλασιάζουμε, τριπλασιάζουμε, τετραπλασιάζουμε τα φωνητικά. Όταν δεν το κάναμε αυτό το αποτέλεσμα στα lives ήταν αδύναμο... επομένως αρχίσαμε να το συμπληρώνουμε με backing tracks για να ακούγεται καλύτερα.

"Οταν πηγαίνω σε ένα show θέλω αυτό που ακούω να είναι όσο το δυνατόν καλύτερο γίνεται. Υπάρχουν άλλες μπάντες που δε μπορούν πχ να διπλασιάσουν 24 φωνές μονομιάς. Αν θες να ακούγεσαι όπως στο δίσκο πρέπει να βοηθήσεις την κατάσταση με αυτό τον τρόπο.

Υποθέτω πως αυτό που ρωτάς είναι αν είναι δίκαιο για ένα συγκρότημα να βγαίνει και να χρησιμοποιεί μόνο αυτά τα προηχογραφημένα μέρη...  Όχι, αυτό δεν είναι δίκαιο. Όπως είπα, νιώθω πολύ περήφανος για αυτό που κάνω, για τα κύρια φωνητικά που κάνω …"

 

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες βασίζονται σε προηχογραφημένα κομμάτια, drums και άλλες διάφορες τεχνολογίες που κάνουν τις συναυλίες πιο συνθετικές αλλά και να ακούγονται πιο κοντά στην ηχογράφηση του album. Καλώς ή κακώς, τα προηχογραφημένα κομμάτια γίνονται όλο και πιο κοινά για καλλιτέχνες όλων των επιπέδων και ειδών που βγαίνουν σε περιοδεία.

 

 

 

 

 

Comments