5 κομμάτια που περιμένουμε από το live των Chop Suey στο Κύτταρο


Αν διαβάζεις αυτό το άρθρο από Ελλάδα και δεν είσαι τόσο παλαβός όσο εγώ ώστε να πας εξωτερικό για να τους δεις, οι πιθανότητες λένε ότι δε θα ακούσεις τους System Of a Down ζωντανά.

Φταίει ο τρόπος που τους φερθήκαμε όταν ήρθαν με τους Slayer; Έχουν ανεβάσει το κασέ και δεν θέλει να ρισκάρει κάποιος διοργανωτής; Το ότι δεν μπορούν να τα βρουν και να γράψουν νέο άλμπουμ;

 

It is what is, οπότε μια tribute μπάντα είναι ο,τι καλύτερο θα πάρουμε για την ώρα. Τη γνώμη μου για τις διασκευές την έχω εκφράσει κι αν πας ξέροντας τι να περιμένεις μπορείς να περάσεις πολύ καλά.

Το γεγονός πως έχουμε all-star line up με μέλη από Dragonforce, Breed 77 & Anti-Nowhere League βοηθάει να δούμε το εγχείρημα με μεγαλύτερη συμπάθεια και εγγυάται κάποια ποιότητα και προσέγγιση στα κομμάτια με σεβασμό.

 

Αυτά είναι τα 5 κομμάτια -ένα από κάθε δίσκο- που ανυπομονώ να (ξανα)ακούσω στις 11 Οκτωβρίου στο Κύτταρο από τους Chop Suey που αυτοχαρακτηρίζονται ως η καλύτερη System Of a Down tribute μπάντα της Αγγλίας:

 

Holy Mountains

 

 

Από τα πιο συναισθηματικά φορτισμένα κομμάτια της μπάντας. Δεν μπορείς παρά να φωνάξεις μαζί τους "Liar! Killer! Demon!" και να νιώσεις τις 1,5 εκατομμύριο αδικοχαμένες ψυχές να ταξιδεύουν προς το όρος Αραράτ.

 

I-E-A-I-A-I-O

 

 

Κουπλέ γλωσσοδέτης, ρεφρέν που όλοι θα τραγουδήσουν και εναλλαγή από γκρούβα σε κοπάνημα. Χαρακτηριστικό και αγαπημένο κάθε οπαδού από τα κομμάτια που δεν έχουν βίντεο κλίπ.

 

ATWA

 

 

Air Trees Water Animals. Δέχτηκε έντονη κριτική ο Daron για την επιρροή του στο συγκεκριμένο από τον Charles Manson αλλά η έμπνευση είναι αυτή που είναι και δεν μπορείς να της βάλεις χαλινάρια. Ανυπομονώ να πιαστώ αγκαλιά με όποιον έχω εκείνη την στιγμή δίπλα μου και να τραγουδήσω "All the world I've seen before me, passing by...".

 

P.L.U.C.K.

 

 

Ίσως το πρώτο άλμπουμ να είναι "άγουρο" άνα σημεία αλλά ήταν αυτές οι συνθέσεις που κατάφεραν να τους ξεχωρίσουν και να τραβήξουν την προσοχή ανθρώπων όπως ο Rick Rubin. Κάποια κομμάτια στέκονται επάξια και σήμερα, όπως το War? και το P.L.U.C.K.

Σε συνδυασμό με τα πράγματα που γίνονται στη χώρα μας τελευταία, ανησυχώ για το σε τι κατάσταση θα αφήσουμε το Κύτταρο αν παιχτεί.

 

Radio/Video

 

 

Το κομμάτι που με έκανε να ερωτευτώ το σχήμα.

Δυναμικές, αρμονίες στις φωνές, σόλο, αλλαγές και επιρροές από διάφορα είδη, όλα μέσα σε 4 λεπτά και με τη χαρακτηριστική τρέλα και άνεση των SOAD.

 

Εννοείται πως υπάρχουν κι άλλα στη λίστα μου, όπως Dreaming, Cigaro, Psycho, Mind και τα γνωστά "χιτάκια" αλλά κάπου έπρεπε να βάλω μια τελεία.

 

Ποια κομμάτια θα ήθελες να ακούσεις εσύ;

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

CHOP SUEY+MACHINE HEAD UK Tribute Bands
Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023
Κύτταρο Live
(Ηπείρου 48, Αθήνα, Ελλάδα 10439)
Ώρα έναρξης: 21:00

 

Comments