Degenerate Mind στο RockOverdose: “Το νέο υλικό είναι στα σκαριά, ευελπιστούμε ως το τέλος του έτους να έχουμε μπει στο studio!

 

 

Οι Degenerate Mind  "ζεστοί ακόμη" από την πρόσφατη εμφάνισή τους στο Gagarin 205, στο πλευρό των ACCEPT, όπου και κέρδισαν τις εντυπώσεις του κοινού, απαντούν στις ερωτήσεις του RockOverdose σχετικά με τα μελλοντικά τους σχέδια και την πιο πρόσφατη δουλειά τους "B.L.E.V.E." προκειμένου να τους γνωρίσουμε καλύτερα εν όψει του live που διοργανώνουν το Σάββατο 25 Ιουνίου στο Remedy, μαζί με τους Adrenalin Metallica Tribute band, Misty Route & Lust Days -  για να ξορκίσουν την προηγούμενη season με όλα τα στραβά και τα καλά της και να ετοιμαστούμε γερά για την επόμενη!

 

https://degeneratemind.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/degeneratemindband

https://www.instagram.com/degeneratemindband/


 

 

RockOverdose: Αρχικά θα θέλαμε να μας περιγράψετε από τη δική σας οπτική, πως νιώσατε μετά από τόσο καιρό ανεβαίνοντας στο σανίδι του Gagarin στο πλευρό των ACCEPT. Φαντάζομαι πως μετά από τόσο καιρό χωρίς live ήταν το καλύτερο ξεκίνημα για εσάς!

 

Degenerate Mind: Καλησπέρα στην ομάδα του RockOverdose! Το να πατάς για πρώτη φορά το σανίδι ενός τέτοιου stage όπως του Gagarin, είναι από μόνο του μια εμπειρία ζωής… Πόσο μάλλον όταν αυτό συμβαίνει στο πλευρό των θρυλικών ACCEPT, μιας μπάντας που μεγάλωσε κι εμάς τους ίδιους… Όταν είσαι δίπλα στους παιδικούς σου ήρωες που κοσμούσαν με τις αφίσες τους τους τοίχους του παιδικού σου δωματίου, το πρώτο συναίσθημα-σκέψη που σου έρχεται είναι “Στ’ αλήθεια συμβαίνει αυτό τώρα;” Ιδίως όταν ο κόσμος από κάτω είναι πολύς και θερμός με τη μπάντα, τότε απλά πρέπει να αφεθείς να το ζήσεις. Αυτό και κάναμε, το χρωστούσαμε στον κόπο που έχουμε κάνει αυτά τα λίγα έστω χρόνια που υπάρχουμε. Στο σημείο αυτό βέβαια να πω για πολύ κόσμο που δε μας γνώριζε πριν το Gagarin πως αυτό ήταν το έκτο live της σεζόν. Προηγήθηκαν άλλα πέντε, αρχής γενομένης τον Οκτώβριο στην Τεχνόπολη, το Δεκέμβριο στο Crow, το Μάρτιο στο Temple και το Μάιο σε Κύτταρο και An Club. Οπότε θα έλεγα, ήμασταν ήδη αρκετά ζεστοί.

 

 

RockOverdose: Είστε μια μπάντα με αρκετές επιρροές όσον αφορά το στυλ της. Με δικά σας λόγια πως θα περιγράφατε τη μουσική σας για όσους δε σας γνωρίζουν και δε σας έχουν ακούσει ποτέ ως τώρα;

 

Degenerate Mind: Η αλήθεια είναι πως είμαστε τέσσερις άνθρωποι με μόνο κοινό μας την αγάπη και τη ροπή μας στο σκληρό ήχο. Καθένας έχει διαφορετικά ακούσματα, πράγμα που μας ζόρισε στην αρχή, όμως με τον καιρό τα πράγματα πήραν το δρόμο τους. Γι’ αυτό το λόγο αν ρωτήσεις τον καθένα μας ξεχωριστά θα σου δώσει διαφορετική απάντηση στο ερώτημα αυτό, γιατί βλέπει μέσα στη μουσική μας τον εαυτό του και την αξιολογεί αναλόγως. Εγώ θα σου πω ότι είναι metal, χωρίς κάποια άλλη ταμπέλα.

 

 

 

 

RockOverdose: Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του πρώτου σας full length album "B.L.E.V.E." είστε ικανοποιημένοι με το feedback; Πώς καταφέρατε να μείνετε "ενεργοί" κατά τη διάρκεια της καραντίνας που "εμπόδισε" την προώθησή του...

 

Degenerate Mind: Είμαστε παραπάνω από ικανοποιημένοι με το feedback που έχουμε λάβει, τόσο από εγχώριο και διεθνή τύπο, όσο κι από τους οπαδούς και φίλους στο χώρο που μιλάμε κατ ιδίαν. Μη ξεχνάμε ότι αυτό το άλμπουμ μας έφερε δίπλα στους ACCEPT. Στην καραντίνα τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα όμως ήταν ο μοναδικός τρόπος για να την παλέψουμε. Καταλαβαίνεις, κωδικός 6 η 4 ή ότι μπορείς να φανταστείς, αρκεί να παίξουμε μουσική. Νόμιμα πάντα χαχαχα… Όσο αφορά την προώθηση τον καιρό αυτό, βοήθησε πολύ το διαδίκτυο, δεν υπήρχε κάποιος άλλος τρόπος.

 

 

 

RockOverdose: Αξίζει να αναφερθούμε στην ξεχωριστή προσέγγιση σας σκηνικά με τις δύο φωνές, την βασική αντρική και την εξαιρετική συμπληρωματική γυναικεία. Είναι κάτι που θα το καθιερώσετε και στις ηχογραφήσεις;

 

Degenerate Mind: Η ανάγκη αυτή γεννήθηκε διότι στο στούντιο ηχογραφήθηκαν πολλές δεύτερες φωνές που έπρεπε κάπως να αποτυπωθούν και λάιβ. Είμαστε πολύ τυχεροί που βρήκαμε τη Μαρία την Κανελλάκη, μια εξόχως ταλαντούχα φωνή και παρουσία που κοσμεί τη μπάντα με τη συμμετοχή της. Μαρία σ’ευχαριστούμε!!!

Όσο αφορά το κομμάτι των μελλοντικών ηχογραφήσεων και την παρουσία της εκεί ως backing vocals είναι κάτι που θα το συναποφασίσουμε και με τον παραγωγό μας, Διονύση Χριστοδουλάτο όταν έρθει η στιγμή εκείνη.

 

 

 

 

RockOverdose: Από τη μέχρι τώρα εμπειρία σας στο χώρο της ελληνικής μουσικής σκηνής ποια θα λέγατε είναι τα δυνατά και ποια τα αδύναμα στοιχεία της;

 

Degenerate Mind: Έχει όντως πολύ δυνατές μπάντες η ελληνική σκηνή με πολύ προσεγμένες δουλειές που δεν έχουν και πολλά πλέον να ζηλέψουν από μπάντες του εξωτερικού. Υπάρχει άφθονο ταλέντο θεωρώ. Λίγη παραπάνω ενότητα και αλληλοστήριξη μεταξύ των μπαντών θα βελτίωνε κι άλλο τα πράγματα. Και σίγουρα η στήριξη από τα media δεν είναι στα δυνατά στοιχεία της ελληνικής σκηνής σήμερα.

 

 

RockOverdose: Ποια τα σχέδιά σας για το άμεσο μέλλον; Αν δε κάνω λάθος ετοιμάζεται νέο υλικό; Μιλήστε μας για αυτό.

 

Degenerate Mind: Το νέο υλικό είναι στα σκαριά, έχουμε ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της σύνθεσης των κομματιών του νέου δίσκου κι ευελπιστούμε ως το τέλος του έτους να έχουμε μπει στο στούντιο για να το ξαναζήσουμε. Θα είναι σίγουρα η εξέλιξη του B.L.E.V.E. μουσικά και θα αποτυπώνει όλο αυτό που ζήσαμε αυτά τα δυο χρόνια.

Στο άμεσο μέλλον υπάρχει το live που θα κάνουμε στις 25 Ιουνίου στο Remedy παρέα με εξαιρετικές μπάντες που πολλοί ήδη γνωρίζουν στο χώρο και θέλουμε να το ευχαριστηθούμε όσο δεν πάει. Κι έπεται ίσως και κάτι εκτός Αθηνών, μη ανακοινώσιμο προς ώρας.

 

RockOverdose: Τί να περιμένουμε από το επερχόμενο live σας μαζί με τους Adrenaline, Misty Route και Lust Days;

 

Degenerate Mind: Να περιμένετε πολλή ενέργεια, τέρμα γκάζια με σπασμένα τα φρένα κι όποιος αντέξει… Σας περιμένουμε όλους εκεί!!!

 

 

  RockOverdose: Ευχαριστούμε πολύ! Καλή επιτυχία σε ό,τι κάνετε!!!

 

Live info:  Adrenalin, Degenerate Mind, Misty Route, Lust Days live @ Remedy το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

 

 

 

 

 

Comments