DEVISER στο RockOverdose: “Η ελληνική σκηνή τολµά και δίνει ξεχωριστά πράγματα µε ταυτότητα!”

 

Η επιστροφή των βετεράνων της ελληνικής black metal σκηνής Deviser, μετά από δώδεκα χρόνια απουσίας είναι αν μη τι άλλο θριαμβευτική! Ο νέος τους δίσκος “Evil Summons Evil” κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό αποδεικνύοντας ότι το group είναι ακόμα εδώ, εμπνευσμένοι και με διάθεση ίσως να κερδίσουν τον χαμένο χρόνο.

Το RockOverdose.gr είχε την χαρά να μιλήσει με τα μέλη του group Μάνθο Χναρά (μπάσο/φωνή) και Νίκο Χρηστογιάννη (κιθάρες/πλήκτρα), οι οποίοι απάντησαν στις ερωτήσεις του Άγγελου Κατσούρα παρουσιάζοντας ενδελεχώς το δίσκο αλλά και τις σκέψεις τους για την επιστροφή τους στα μουσικά δρώμενα!

Order "Evil summons Evil "here".

 

Welcome back guys!

 

 


 

 

RockOverdose: Αρχικά θερµά συγχαρητήρια για την επιστροφή σας. Μας λείψατε πολύ και είχαµε αρχίσει να ανησυχούµε για να είµαι ειλικρινής. Νιώθετε µια λύτρωση τώρα που βγήκε ο δίσκος και σαν να έφυγε µεγάλο βάρος πάνω από τις πλάτες σας;

 

Νίκος : Εµείς ευχαριστούµε το Rockoverdose για την φιλοξενία και την κουβέντα αυτή. Θεωρώ πως ήρθε η ώρα της δικαίωσης για τους Deviser έστω και µε µεγάλη καθυστέρηση και µετά από δεκάδες προβλήµατα που αντιµετωπίσαµε καταφέραµε να δώσουµε στο κόσµο το “Evil summons Evil” ένα album που χρωστάγαµε σε εµάς αλλά και στον κόσµο µας.
Ήδη το feedback που εισπράτουµε είναι πολύ θετικό λαµβάνουµε µηνύµατα από κάθε γωνία της γης και αυτή την στιγµή µέσα σε µόλις 8 ηµέρες, από την κυκλοφορία του album φαίνεται να πρωταγωνιστεί στις Ηνωµένες Πολιτείες αφού το ρεκόρ των streaming προέρχονται από εκεί 327% πιο αυξηµένο από την δεύτερη σε θέση Γερµανία και Τρίτη Γαλλία αντίστοιχα. Σαφώς η ανταπόκριση είναι πολύ θετική και οι κριτικές που λαµβάνουµε απο τα µεγαλύτερα περιοδικά της Ευρώπης είναι πραγµατικά διθυραµβικές.
Θεωρώ πως σε λίγο καιρό θα γιγαντωθεί ακόµα περισσότερο και θα ακολουθήσει την πορεία του “Unspeakable Cults” δηλαδή θα µιλάµε για ένα διαχρονικό album που ήρθε για να µείνει..

 

 

RockOverdose: Συνεχίζοντας πάνω στα παραπάνω, η προφανής ερώτηση - ζητώ συγνώµη αν το απαντάς συχνά - είναι τι συνέβη όλα αυτά τα χρόνια που λείπατε από το προσκήνιο. Υπήρξαν πράγµατα πέρα από τις δυνάµεις σας που οδήγησαν σε τέτοιο κενό;

 

Μάνθος : Αναγκαστήκαµε προσωρινά, µε το Νίκο, να ξεδιαλύνουµε καταστάσεις και να οριοθετήσουµε εξ αρχής το µουσικό ύφος της µπάντας. Τι ήταν αυτό που θέλαµε, τι έπρεπε να κάνουµε όσον αφορά τους στόχους µας; Ένιωθα µια απογοήτευση, δεν µε ικανοποιούσαν οι τελευταίες συνθέσεις µας της δεκαετίας των 00’s, είχαµε µέλη που δεν έπλεαν στο ίδιο µήκος κύµατος µε εµένα και το Νίκο, έπρεπε να γίνει κάτι δραστικό. Χρειάστηκε να περάσει αρκετός καιρός µέχρι που δέχτηκα την πρόταση του Νίκου να συνεχίζαµε πάλι οι δυο µας αυτό που σταµατήσαµε, όλα αυτά που µας έκφραζαν στα πρώτα album µας, δηλαδή. Ήταν αυτό που θέλαµε πάλι, έτσι νιώθαµε, και αυτό κάναµε εν τέλει. Δεν χρειαζόµασταν τρίτους να µας υποδεικνύουν το πώς έπρεπε να ακουγόµαστε ή του πώς έπρεπε να συνθέτονται τα τραγούδια. Όλα τα ξένα στοιχεία που προσπάθησαν κάποια από τα τότε µέλη να περάσουν στον ήχο µας, έπρεπε να αποβληθούν ολοκληρωτικά και να κάνουµε στροφή σε αυτό που πάντα είχαµε σαν όραµα και στόχο. Να κάνουµε πραγµατικά σκοτεινή µεγαλειώδης µουσική που θα ικανοποιεί πρώτα εµάς τους δύο κι ας µην αρέσει σε κανέναν άλλο. Φτάνει να αρέσει σε εµένα και το Νίκο.

 

 

 

RockOverdose: Πάµε στο νέο δίσκο ο οποίος αισθάνοµαι ότι είναι ότι πιο σκοτεινό και ατµοσφαιρικό έχετε κάνει ποτέ. Συµφωνείς µε αυτή την άποψη; Πότε ξεκινήσατε να δουλεύετε πάνω στο album και πόσο ευχαριστηµένοι είστε µε τον τρόπο που βγήκε τελικά;

 

Μάνθος : Βλέποντας ότι η χηµεία µας ήταν πάλι παρούσα και δυνατή όπως παλιά, αµέσως µετά το “Howling Flames” EP ξεκινήσαµε τη σύνθεση τραγουδιών χωρίς να έχουµε καν σκεφτεί εάν θα κυκλοφορούσαν σε κάποια µορφή στο µέλλον. Αυτό που όµως καταλάβαµε αµέσως ήταν η ποιότητα αυτών των συνθέσεων και η σκοτεινή ατµόσφαιρά τους που αιωρούνταν µε την ακρόασή τους. Σιγά σιγά αυτή η αίσθηση ολοένα και
µεγάλωνε, γιγαντωνόταν σε κάτι εξαιρετικά νοσηρό αλλά και
µεγαλειώδες ταυτόχρονα. Η προ-παραγωγή διήρκησε αρκετό καιρό, η τελική ηχογράφηση που ακούµε τώρα είχε πολλά εµπόδια που έπρεπε να ξεπεραστούν µε κυριότερο εξ αυτών,την καραντίνα που βρισκόταν όλη η υφήλιος. Αυτή η κατάσταση συν το γεγονός ότι έπρεπε να περιµένουµε σχεδόν ένα έτος για να γίνει η κοπή του album, καθυστέρησε την κυκλοφορία του album τουλάχιστον 3 χρόνια. Χωρίς υπερβολή. Θεωρώ το “Evil Summons Evil” εξαιρετικά σκοτεινό και δαιµονικό σε σηµείο που µπορεί να δηµιουργήσει µια αίσθηση φόβου σε κάποιον που θα το ακούσει µε τη δέουσα προσοχή και κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες. Το καταλάβαµε πολύ νωρίς αυτό και επιλέξαµε το συνολικό περιτύλιγµα του δίσκου να συµβαδίζει µε αυτήν την αίσθηση, από τον τίτλο του µέχρι το εξώφυλλο και την φωτογράφηση µας.

 

Deviser -  "Evil Summons Evil" artwork Kris Verwimp

 

 

RockOverdose: Δε θα κρύψω ότι είχα πολύ θετική προδιάθεση βλέποντας το εξώφυλλο του Kris Verwimp, οποίος έχει ένα άκρως αναγνωρίσιµο στυλ. Συµφωνείς µε την άποψη –σαν οπαδός πάντα- ότι κάποιες φορές «ακούς» το δίσκο µόνο από το εξώφυλλο;

 

Μάνθος : Αυτό ισχύει απόλυτα µε το “Evil Summons Evil”. Και αυτό ήταν που περιγράψαµε αναλυτικά στον Βέλγο ώστε να αποτυπωθεί επακριβώς µέσα από τη δουλειά του η δαιµονική αίσθηση που ξεχείλιζε στο άκουσµα του album. Το πόσο πιστά εξωτερικεύτηκε το περιεχόµενο του album είναι άνευ σχολίων, εξαιρετική δουλειά που αποπνέει νοσηρότητα και σε βάζει απευθείας στο κλίµα του album.

Νίκος : Συµφωνώ απόλυτα,το εξώφυλλο είναι ο καθρέφτης του album. Ο Kris Verwimp είναι φίλος της µπάντας και µας γνωρίζει πολύ καλά από τα 90s.
Ήρθαµε σε επικοινωνία µαζί του, του στείλαµε το album, τους στίχους και το τίτλο του album και πραγµατικά έγινε ένα µε αυτό, απέδωσε στο καµβά ένα εξαιρετικό αποτέλεσµα που συµβαδίζει απόλυτα µε την θεµατολογία και την όλη ατµόσφαιρα του album και πάνω απ’ όλα ένιωσε αρκετά χαρούµενος και υπερήφανος που συµµετείχε στο νέο album το οποίο θεωρώ εξίσου πολύ σηµαντικό!

 

 

RockOverdose: Πιστεύω ότι υπάρχει µεγάλη συνοχή στο σύνολο του δίσκου κι ότι τα κοµµάτια εξυπηρετούν και σαν ξεχωριστές µονάδες τον ακροατή. Είχατε κάποια συγκεκριµένη λογική για την κατεύθυνση του δίσκου, ή είναι κάτι που προέκυψε κατά τις ηχογραφήσεις;

 

Μάνθος : Όπως έχουµε ήδη δηλώσει, αυτήν τη φορά αφήσαµε τους εαυτούς µας ελεύθερους και δουλέψαµε όπως πραγµατικά νιώθαµε, χωρίς να έχουµε σκοπό ότι πρέπει να ακουστούµε έτσι ή να κάνουµε αυτό. Ότι ακριβώς είπαµε µε το Νίκο, να βγει κάτι αυθόρµητο που θ’ αρέσει σ’ εµάς πρωτίστως. Όλα ακούγονταν τόσο σκοτεινά και όσο δαιµονικά έπρεπε, η ριφοµηχανή ονόµατι Νίκος είχε πάρει µπρος κι έβγαζε φλόγες, θεώρησα συνετό ν’ απέχω όσο ήταν δυνατό αυτήν τη φορά προς κοινό µας όφελος και αυτό αποδείχθηκε σοφό στην πορεία. Ήµασταν ενθουσιασµένοι που χωρίς πίεση και άγχος έβγαινε κάτι το τόσο εντυπωσιακό, αρχίσαµε να το καταλαβαίνουµε από πολύ νωρίς και στην πορεία φυσικό ήταν να δηµιουργηθούν αυξηµένες προσδοκίες ως προς το τελικό αποτέλεσµα. Το να αισθάνεσαι τόσο έντονα την παρουσία του κακού αλλά και τη νοσηρότητα που αναβλύζει κάθε τραγούδι, µας οδήγησε στο να ζητάµε και την αντίστοιχη αίσθηση σε ότι θα περιλάµβανε το album. Από τον τίτλο, “Evil Summons Evil”, και τους στίχους µέχρι το artwork και το ύφος των φωνητικών, όλα έπρεπε ν’ ακολουθούν την ίδια κατεύθυνση, να έχουν µία στοιχειωµένη ατµόσφαιρα και αύρα που να παγώνει το αίµα.

 

 

DEVISER - photo credits Alexandra Alexiou Aireloth

 

RockOverdose: Έχουµε αρκετούς καλεσµένους στο δίσκο, την Ανδρονίκη Σκουλά, τον Ευθύµη Καραδήµα και τον Heljarmadr. Ο καθένας µε τον τρόπο του έχει συµβάλλει στο τελικό αποτέλεσµα. Ξέρατε εξ’αρχής ότι θέλατε να έχετε τα συγκεκριµένα πρόσωπα στο δίσκο σας, και πως ευοδώθηκε η συνεργασία µε τον καθένα ξεχωριστά;

 

Νίκος : Όλα γίνανε µετά από συζητήσεις και αφού είχαµε έτοιµους τους σκελετούς των τραγουδιών τα βάλαµε κάτω µε το Μάνθο και είδαµε τι έλειπε και τι πρέπει να προσθέσουµε στα κοµµάτια µας. Συγκεκριµένα στο "Of Magick" στο επαναλαµβανόµενο ρυθµό θέλαµε κάτι αέρινο και µαγικό να σε ταξιδεύει ο νους µας πήγε αµέσως στην Ανδρονίκη Σκουλά η οποία είχε µια µαγευτική ερµηνεία στο studio και έδωσε πραγµατικά το 100%. Μια ερµηνεία που πραγµατικά σε καθηλώνει. Η Ανδρονίκη είναι ένας τεράστιος καλλιτέχνης και ένας εξίσου µεγάλος άνθρωπος δηλώνω τυχερός που είναι φίλη µου και την ευχαριστούµε θερµά για την συµµετοχή αυτή!

Στο "When The Lights Went Out" µε την 90s αισθητική την µελωδία και το διάχυτο σκοτάδι πρότεινα τον Θρύλο Ευθύµη Καραδήµα στον Μάνθο είναι πραγµατικά ο ορισµός των Cult 90s και φίλος µας από τα πέτρινα χρόνια της Ελληνικής Σκηνής. Θεωρώ ότι το Ντουέτο Χναράς/Καραδήµας θα αγαπηθεί και θα συζητηθεί από το κόσµο αφού ίσως είναι µια από τις καλύτερες στιγµές του album. Περάσαµε πολύ όµορφα στο στούντιο µε τον Ευθύµη είναι ένας άνθρωπος γεµάτο θετική ενέργεια και δηµιουργικός όσο δεν πάει απέδωσε τα µέγιστα και το γούσταρε πραγµατικά όπως και εµείς!

Στο "Where Angels Fear To Tread" θέλαµε να εκτινάξουµε την Black αισθητική του κοµµατιού και ο Heljamadr ήταν µονόδροµος µε µια καταπληκτική φωνή, τροµερές δυναµικές και διάρκεια εκτίναξε το κοµµάτι σε µεγάλο ποσοστό. Εξάλλου µας δένει και µια ισχυρή φιλία µε τους Dark Funeral από τα 90s. Την περίοδο του Unspeakable Cults ο αρχηγός των Dark Funeral - Lord Ahriman µας πρότεινε να περιοδεύσουµε µαζί στην Ευρώπη, πράγµα που η τότε εταιρία µας το αρνήθηκε και µας παρότρυνε να γράψουµε το επόµενο album. Τώρα λοιπόν στο “Evil summons Evil” ήταν η ευκαιρία να κάνουµε κάτι µαζί και µε τους Dark funeral.

 

 

RockOverdose: Πως εξηγείς το γεγονός ότι οι ελληνικές µπάντες από το παρελθόν επιστρέφουν µε πολύ δυνατά album; Δε θα κρύψω ότι ο δίσκος σας µε παρέπεµψε σαν συναίσθηµα στο τελευταίο album των Nightfall. Πως κρίνεις το βάθος της ελληνικής σκηνής µέσα στα χρόνια και τι ήταν αυτό που την κράτησε και την κρατάει ακόµα ξεχωριστή;

 

Νίκος : Είχαµε την επιστροφή από αρκετές µπάντες µε πολύ δυνατά album. Υπάρχει η εµπειρία σαφώς σε όλες τις παλιοσειρές που θεωρώ πολύ σηµαντικό αλλά και η φλόγα για µουσική δηµιουργια και έκφραση αυτό είναι ένα µικρόβιο που αν στοιχειώσει µέσα σου δύσκολα να φύγει. Ξεχωριστή θα παραµένει πάντα η Ελληνική σκηνή, διότι τολµάει και δίνει ξεχωριστά πράγµατα µε ταυτότητα. Δεν θα αναφέρω µόνο την µελωδία και την ατµόσφαιρα που είναι και σήµα κατατεθέν της Ελληνικής Σκηνής, θεωρώ πως η Σκηνή µας βλέπει µπροστά χωρίς παρωπίδες και πρέπει τουλάχιστον έτσι το αντιλαµβάνοµαι εγώ. Τολµάει και δίνει κάτι πραγµατικά µοναδικό!

 

 

RockOverdose: Είναι τελικά το “Evil Summons Evil” µια νέα αρχή για το συγκρότηµα; Ποια είναι η σηµασία του στο σύνολο της δισκογραφίας σας και κατά πόσο πιστεύεις ότι ο κόσµος θα µιλάει γι’αυτό στο µέλλον;

 

Μάνθος : Θέλω να το πιστεύω αυτό, θεωρώ το “Evil Summons Evil” αντίστοιχα εντυπωσιακό µε τις πρώτες τρεις full length κυκλοφορίες µας, έχει την ίδια νοοτροπία όπως τότε αλλά µέσα από µια σύγχρονη οπτική. Έχει δηλαδή το old school συναίσθηµα αλλά ταυτόχρονα έχει και ένα µοντέρνο άγγιγµα ώστε οι νέοι οπαδοί µας να ταυτιστούν µαζί του, και γιατί όχι ακόµη και οι επόµενες γενιές. Είναι ίσως η πρώτη φορά που µείναµε απόλυτα ικανοποιηµένοι από την παραγωγή και την ενορχήστρωση. Μεγάλη βοήθεια και ρόλο σε αυτό έπαιξε το γεγονός ότι ο Psychon είναι οπαδός µας από τα πρώτα album µας των 1990’s. Ήξερε ακριβώς τί χρειαζόµασταν και έβγαλε τον καλύτερο εαυτό µας σε όλη τη διάρκεια των ηχογραφήσεων.
Πραγµατικά, νιώθαµε πολύ άνετα και οικεία, µας βγήκε τόσο φυσικά. Είµαστε σίγουροι ότι βάλαµε τα θεµέλια για µια οριστική και συνεπή πλέον επιστροφή µας στο οικοδόµηµα που ονοµάζεται Ελληνική σκηνή. Θα ακολουθήσει κι άλλο full length album σύντοµα, πλέον η φλόγα καίει ασταµάτητα, έφτασε ο καιρός να κάνουµε αυτό που έπρεπε δεκαετίες πριν ….

 

 

RockOverdose: Θα θέλαµε να µάθουµε πως προέκυψε η συνεργασία µε την Hammerheart. Βλέπουµε όλοι ότι αν µη τι άλλο έχει κάνει µια πολύ καλή προώθηση του δίσκου. Τι ειδών δυναµικές σας προσφέρει και πόσο σίγουρη αισθάνεται µια µπάντα όταν έχει µια εταιρεία που ασχολείται έµπρακτα µαζί της;

 

Μάνθος : Για να πούµε την αλήθεια όπως έχει, δεν είχαµε καν σκεφτεί ότι το “Evil Summons Evil” θα έβγαινε σε κάποια µεγάλη εταιρία. Ήταν το σκεπτικό που είχαµε, ότι ήµασταν ανενεργοί τόσα χρόνια και ποιος να ενδιαφερόταν;  Εξετάσαµε ακόµη και την προοπτική να έβγαινε σε Ελληνικό label ώστε να ξανα ακουγόµασταν πάλι έστω και σε underground κύκλους. Δεν είχαµε όµως φανταστεί και ούτε καταλάβει του πόσο τεράστια απήχηση είχαµε στο παρελθόν σε παγκόσµιο επίπεδο. Το συνειδητοποιήσαµε κάπως αργά και σίγουρα έπαιξε σηµαντικό ρόλο στο τί θα ζητάγαµε σε ένα πιθανό deal. Δεν θυµάµαι τί µε οδήγησε σε αυτό, έγινε πολύ αυθόρµητα, χωρίς πλάνο και χωρίς να ενοχλήσουµε άλλες εταιρίες όπως προγραµµατίζαµε. Απλά ήρθα σε επαφή µε το αφεντικό της εταιρίας που µας γνώριζε πολύ καλά από τη θητεία του σε άλλες µεγάλες εταιρίες του παρελθόντος. Δεν χρειάστηκε καν να έρθουµε σε επικοινωνία µε άλλα labels αφού οι Ολλανδοί αµέσως έδειξαν τροµερό ενδιαφέρον και πίστεψαν µαζί µας ότι κάτι πολύ δυνατό και µεγαλειώδες ήταν στα σκαριά. Λάτρεψαν το “Evil Summons Evil”, µας έδειξαν ότι θα έκανε µεγάλη αίσθηση και γίναµε προτεραιότητά τους. Όλα αυτά ήταν αρκετά ώστε να υπογράψουµε µαζί τους και το πλάνο που είχαµε για επαφές µε άλλες εταιρίες του χώρου, πήγε στα σκουπίδια. Δεν χρειάστηκε ποτέ να στείλουµε δεύτερη φορά δείγµα του album αλλού. Το να σε γουστάρει για αυτό που κάνεις και δηµιουργείς µια ξένη εταιρία τέτοιου βεληνεκούς, να στο δείχνει και να σε υποστηρίζει µε όλες τις δυνάµεις της, το θεωρούµε τεράστια ανταµοιβή, µας σκλαβώνει. Είναι κάτι το πρωτόγνωρο για εµάς και µας δεσµεύει στο ώστε να δηµιουργήσουµε ακόµη ποιο ενδιαφέροντα album στο µέλλον. Η αρχή έγινε.

 

 

RockOverdose: Έχουν περάσει 27 χρόνια έκτοτε, αλλά παραµένει ιδιαίτερα εντυπωσιακό το γεγονός του πόσο λατρεύουν όλοι το ντεµπούτο σας “Unspeakable Cults”. Είναι ευχή και κατάρα µαζί το να έχεις ένα τόσο σηµαντικό album στην αρχή της καριέρας σου; Τι ήταν αυτό που το έκανε ξεχωριστό; και πως εξηγείς ότι τόσα χρόνια µετά, παραµένει αντικείµενο λατρείας;

 

Μάνθος : Ήταν το πάθος µας που ξεχείλιζε τότε όπως και τώρα, ήµασταν σε µια κατάσταση πώρωσης χωρίς αύριο. Επίσης και αυτή η ιδιαίτερη πινελιά που προσθέσαµε στις συνθέσεις µας, το µελαγχολικό στοιχείο δηλαδή, έδωσε αυτό το κάτι παραπάνω που άγγιξε µεγαλύτερο κοινό και µας έκανε να ξεχωρίσουµε. Ήταν τόσο αγνό αυτό.

Νίκος : Ένας δίσκος σταθµός! Πραγµατικά το ντεµπούτο µας αγαπήθηκε όσο τίποτα άλλο και έχει σπάσει κάθε ρεκόρ σε απανωτά sold out και πάντα θα µας ακουλουθεί σε ότι κάνουµε! Θεωρώ τώρα µε το “Evil summons Evil” έχουµε εξίσου ένα σηµαντικό album αφού έχουν και 27 χρόνια διαφορά µεταξύ τους και είναι σαφώς δυο εντελώς διαφορετικά πράγµατα.Το πάθος και η αγάπη για µουσική δηµιουργία είναι το ίδιο και ίσως πιο έντονο τώρα. Σήµερα απλά είµαστε πιο ώριµοι και πιο συγκεντρωµένοι στο στόχο µας λειτουργούµε µε πλάνο και προγραµµατισµό εκείνη την εποχή δεν ξέραµε που πετάγαµε, είµασταν πολύ άπειροι και κάναµε αρκετά λάθη που µας κόστισαν για την µετέπειτα πορεία µας.

 

 

RockOverdose: Ποιά είναι η διάθεση σας για το µέλλον µετά την κυκλοφορία του δίσκου; Σκοπεύετε να είστε πιο ενεργοί µε νέες κυκλοφορίες, ή το κύριο µέληµα ήταν να βγει το album και να δείτε στην πορεία τι θα συµβεί; Ποια είναι τα σχέδια σας για το εγγύς µέλλον;

 

Νίκος : Τέλη του Μαρτίου ξεκινάµε την προπαραγωγή του νέου µας album µε τον παραγωγό µας Psychon των SepticFlesh. Το νέο album είναι έτοιµο συνθετικά κατά 60-70% όποτε δεν θα χαθεί πολύτιµος χρόνος θα µπούµε στο στούντιο µε άνεση χρόνου και χωρίς άγχος για να αποδώσουµε τα µέγιστα.
Δηλώνω ήδη εντυπωσιασµένος µε το νέο υλικό, είναι πιο ώριµο από ποτέ και δείχνει ξεκάθαρα ότι η µπάντα εξελίσσεται µέρα µε την µέρα αυτό προέρχεται και µόνο από την καθηµερινή σκληρή δουλειά και την αφοσίωση εµένα και του Μάνθου στην µπάντα και µόνο.
Μόλις τελειώσαµε πριν ένα χρόνο περίπου το “Evil summons Evil” ξεκίνησα αµέσως να γράφω τις νέες ιδέες για να µην χαθεί χρόνος, θα έχουµε ένα εξίσου δυνατό follow up album τα επόµενα 2-2.5 έτη που ακολουθούν.
Είµαστε αποφασισµένοι µε το Μάνθο και θα εξαντλήσουµε τα πάντα για να έχουµε την ανάλογη συνέχεια !
Στο συναυλιακό κοµµάτι τώρα έχουµε συµφωνήσει 10-12 live εµφανίσεις το επόµενο Φθινόπωρο-Χειµώνα στην Ευρώπη σαν special guest σε µια µεγάλη µπάντα του είδους δεν µπορώ να πω κάτι παραπάνω,όλα θα γίνουν και θα ανακοινωθούν στην ώρα τους.
Σαφώς θα ακολουθήσει και η Ελληνική επικράτεια αλλά και µεµονωµένα φεστιβάλ στον Ευρωπαϊκό χώρο τα οποία τώρα συζητάµε και θα ανακοινωθούν εν καιρό και πάντα στην ώρα τους. Θα γίνουν αρκετά πράγµατα για την προώθηση του νέου album ακόµα όµως είναι πολύ νωρίς για να πούµε κάτι παραπάνω, σίγουρα έρχονται πολλά και ενδιαφέροντα πράγµατα!

 

 

RockOverdose: Θα θέλαµε να σε ευχαριστήσουµε για το χρόνο σου. Είµαστε όλοι όσοι σας ζήσαµε από την αρχή πραγµατικά χαρούµενοι που είστε ξανά ανάµεσα µας. Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να προσθέσεις το οποίο θεωρείς σηµαντικό; Ευχόµαστε ολόψυχα ότι καλύτερο για το µέλλον, µη χαθείτε πάλι τώρα που µας φτιάξατε.

 

Νίκος: Ευχαριστούµε θερµά το RockOverdose για την κουβέντα αυτή και εσένα προσωπικά Άγγελε! Ελπίζω ο κόσµος να ευχαριστηθεί το νέο album και να γουστάρει πραγµατικά, για εµάς αυτή είναι η µεγαλύτερη ανταµοιβή να χαρίζουµε όµορφες στιγµές στους φίλους της µπάντας και να παίρνουµε δύναµη για την συνέχεια.

Το "Evil Summons Evil" είναι πλέον παντού ανά το κόσµο όπου υπάρχει metal µέσω της Hammerheart Records και της Napalm records. Όσοι δεν το ακούσατε αξίζει να το τσεκάρετε εδώ.

Σας ευχαριστούµε θερµά !
Μείνετε συντονισµένοι έρχονται πολλά και ενδιαφέροντα πράγµατα σύντοµα.

Follow Deviser here :
https://linktr.ee/deviserofficial

The fire 🔥 burning bright

 

 

 

 

Για το RockOverdose.gr

Άγγελος Κατσούρας

Comments