END CYCLE στο Rock Overdose: “Δεν υπάρχουν δομές για να υποστηριχθεί μία νέα προσπάθεια”

Με μεγάλη μας χαρά, σας παρουσιάζουμε την συνέντευξη που έδωσαν οι Θεσσαλονικείς End Cycle στο Rock Overdose και τον Κωνσταντίνο Σωτηρέλη.

 

 

 

Rock Overdose: Καλησπέρα παιδιά, καλώς ήρθατε στο Rock Overdose. Συστήστε στους αναγνώστες μας τους End Cycle.

 

End Cycle: Οι End Cycle είναι ένα metalcore/post-hardcore συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη, το οποίο δημιουργήθηκε το 2013. Σήμα κατατεθέν ειναι η ενεργητικότητα στα live shows.

 

 

Rock Overdose: Το 2016 ήταν μια αρκετά ενδιαφέρουσα χρονιά για την μπάντα, καθώς περιελάμβανε αρκετά shows αλλά και την ηχογράφηση του Stay Black. Τι κριτική θα κάνατε στον εαυτό σας για την χρονιά που έφτασε στο τέλος της;

 

End Cycle: Μάθαμε πολλά, φέτος. Και αν μη τι άλλο, κάναμε πολλά λάθη στην πορεία. Μεταξύ άλλων προς γνώση και συμμόρφωση, θα θέλαμε να κανονίζουμε καλύτερα πρόβες και μετακινήσεις σε άλλες πόλεις, καθώς πολλές φορές βρεθήκαμε σε άβολες καταστάσεις, ως αποτέλεσμα κακής συννενόησης. Απο την άλλη, η όλη διαδικασία ηχογράφησης του πρώτου μας full length ήταν κάτι πρωτόγνωρο, και φυσικά μας ανέπτυξε πολύ παραπάνω απ’ότι νομίζαμε οτι θα φτάναμε στην παρούσα φάση, είτε ως άτομα είτε σαν μουσικοί. Κάθε δυσκολία για καλό, λένε, και εμείς πάντα προσπαθούμε να ελπίζουμε για το καλύτερο.

 

 

Rock Overdose: Τι αποτελεί πηγή έμπνευσης για την μπάντα, τόσο στο μουσικό κομμάτι, όσο και στο στιχουργικό;

 

End Cycle: Συνήθως, υποψήφιες απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση θα ήταν «τα βιώματά μας ως πηγή έμπνευσης», ενδεχομένως βιβλία κλπ. Η αληθεια ειναι οτι η απάντηση είναι πολύ πιο απλή και αφιλοσόφητη: η μουσική. Ο καθένας μας ακούει μουσική που του αρέσει, και ευτυχώς είμαστε ακροατές σχετικά ετερόκλητων ακουσμάτων. Το όμορφο ξεκινάει όταν σταματάς να αυτοπεριορίζεσαι σε καλουπια και δέχεσαι ότι η μουσική σου οφείλει να είναι το ίδιο ζωντανή με εσένα. Μεγαλώνεις, προχωράς, αλλάζεις. Τίποτα δεν μένει σταθερό, οπότε γιατί να μην είσαι λίγο πιο ανοικτός σε πράγματα; Η πρωτοπορία πέθανε. Δεν πρόκειται να ξαναανακαλύψεις τον τροχό. Αλλά δεν είναι ανάγκη να είσαι και ξεφούσκωτο ρεζερβουάρ.

 

 

Rock Overdose: Τι δυσκολίες αντιμετωπίζει  μια ελληνική μπάντα εν έτει 2016;

 

End Cycle: Στον ήχο μας, οι δυσκολίες είναι πολύ περισσότερες κι εκκεντρικότερες απ’ ό, τι θα περίμενε κάποιος. Όσο πιο πολύ εξειδικεύεις τον ηχο σου, είναι αναμενόμενο να περιορίζεται και το φάσμα των ακροατών. Γενικά δεν υπάρχουν δομές (μαγαζιά, φεστιβάλ) για να υποστηριχθεί μία νέα προσπάθεια ως σχήμα. Περιορίζεται στο να παίζει Αθήνα-Θεσσαλονίκη σχεδον αποκλειστικά γιατί μόνο εκεί υπάρχουν βιώσιμες επιλογές σε τέτοιες δομές.

 

 

Rock Overdose: Ποια είναι η γνώμη σας για την ελληνική σκηνή; Υπάρχει συνεργασία μεταξύ μπαντών, περιοδικών, μαγαζιών και γενικά όλων όσων εμπλέκονται σε αυτό που αποκαλούμε ελληνική σκηνή;

 

End Cycle: Οι δικηγόροι μας μας συμβούλευσαν να μην απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση.

 

 

Rock Overdose: Έχετε προγραμματισμένες συναυλίες για το 2017;

 

End Cycle: Ναι, σίγουρα θα ανακοινώσουμε κάποιες συναυλίες στην Ελλάδα και ελπίζουμε, αν όλα πάνε καλά, να υπάρξουν και κάποιες στο εξωτερικό. Μείνετε συντονισμένοι και θα σας κρατάμε ενήμερους μέσα από την σελίδα μας στο Facebook σχετικά με όλα τα νέα της μπάντας: https://www.facebook.com/EndCycleBand/

 

Rock Overdose: Τι ανταπόκριση έχει η μπάντα μέχρι στιγμής από τον κόσμο;

 

End Cycle: Η ανταπόκριση που δεχόμαστε τον τελευταίο καιρό είναι αρκετά ενθαρρυντική. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ να εκφραζόμαστε μέσα απο αυτό που κάνουμε. Όταν βλέπεις ότι η αγάπη σου για κάτι εκφράζει και κάποιον άλλο, και του δίνει τροφή για σκέψη, είναι συγκινητικό.

 

 

Rock Overdose: Ποια είναι τα όνειρα, οι στόχοι και οι προσδοκίες σας για την μπάντα;

 

End Cycle: Να παίξουμε στο γήπεδο της Τούμπας

 

 

Rock Overdose: Ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη, ο τελευταίος λόγος δικός σας.

 

End Cycle: 1 share = 1 prayer, ευχαριστούμε

 

 

Για το Rock Overdose,

Κωνσταντίνος Σωτηρέλης

Comments