Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση!

Χαλάρωση των μέτρων τον Ιούνιο εξετάζουν ειδικοί και κυβέρνηση

 

Τις εξόδους μας μετά μουσικής θα μπορούμε να απολαμβάνουμε από τα μέσα Ιουνίου.

Όπως όλα δείχνουν, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστεί η αποκλιμάκωση στην πορεία της πανδημίας, η κυβέρνηση και ειδικοί εξετάζουν τα επόμενα βήματα χαλάρωσης στα περιοριστικά μέτρα.

Ήδη, το στίγμα των προθέσεων έδωσε ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), Γρηγόρης Τάσιος.

 

«Να σας δώσω και μία καλή είδηση: ότι από τα μέσα Ιουνίου, όπως όλα δείχνουν, θα μπορούμε να έχουμε εστίαση και μετά μουσικής και να ελπίζουμε πια σε ένα κανονικό ελληνικό καλοκαίρι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τάσιος, μετά τη σύσκεψη του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου την Τρίτη με εκπροσώπους των τουριστικών επιχειρήσεων.

 

Ο Ιούνιος θεωρείται κομβικός μήνας για νέα, γενναία πιθανότατα, χαλάρωση των μέτρων, καθώς – σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη – θα επιτευχθεί ο πρώτος μεγάλος στόχος, αυτός του εμβολιασμού του 50% του πληθυσμού.

 

Αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε άνοιγμα των:

-    Κέντρων διασκέδασης
-    Παιδότοπων
-    Λούνα Παρκ
-    Εμποροπανηγύρεων
-    Κλειστών χώρων στην εστίαση (με πιθανό όριο το 50% ή 70% της χωρητικότητας)

Παράλληλα, αλλαγές αναμένονται και στο όριο των 100 ατόμων για δεξιώσεις, όπως οι γάμοι και οι βαφτίσεις.

 

Ήδη, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης,  έχει χαρακτηρίσει «παράλογο» το όριο, όταν ο χώρος για μία δεξίωση επιτρέπει – με τα μέτρα που ισχύουν για τις αποστάσεις και την αναλογία τετραγωνικών μέτρων και καλεσμένων – την παρουσία περισσότερων ατόμων.

 

Υπενθυμίζεται ότι και το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και πρόεδρος ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά), Ματίνα Παγώνη «έδειξε» ότι έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση.

Μιλώντας την τρίτη στο Πρώτο Πρόγραμμα εκτίμησε ότι η μουσική θα επιστρέψει στα καταστήματα στις επόμενες 10 με 15 ημέρες, έστω και χαμηλά.

 

Πηγή

Comments