EXARSIS: Η απάντηση τους στις κατηγορίες περί αντισημιτισμού!

Σε μια εξαιρετικά δυσμενή κατάσταση βρέθηκαν οι Exarsis, καθότι το εξώφυλλο της νέας τους δουλειάς, με τίτλο “New War Order”, τους έφερε αντιμέτωπους με κατηγορίες περί ναζισμού και αντισημιτισμού. Στο επίμαχο εξώφυλλο απεικονίζεται ένας ραβίνος, ενώ ο ουρανός φανερώνει πως κάτι δυσοίωνο βρίσκεται σε εξέλιξη. Για κάποιον ασαφή λόγο, αρκετοί προσβλήθηκαν από το εξώφυλλο και, ως αποτέλεσμα, ακόμα και ο δίσκος έχει αποκλειστεί από έντυπα και διαδικτυακά περιοδικά.

 

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, το συγκρότημα επιχείρησε μέσω της σελίδας του στο Facebook να εξηγήσει την κατάσταση και το νόημα του εξωφύλλου. Πιο συγκεκριμένα, η ανάρτηση τους ήταν η εξής.

 

«Γεια σε όλους,

 

Από τη στιγμή που δεχτήκαμε αρνητικά σχόλια από αρκετούς αναφορικά με το εξώφυλλο του επερχόμενου δίσκου μας “New War Order”, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας.

Πρώτα απ’ όλα, ορίστε η εξήγηση του τι απεικονίζει το αμφιλεγόμενο κομμάτι του εξωφύλλου. Βλέπουμε έναν ραβίνο, έναν ιερέα που κηρύττει την Ιουδαϊκή θρησκεία. Κρατά ένα Ταλμούδ, το κύριο κείμενο του Ραβινικού Ιουδαϊσμού, που στάζει αίμα. Αυτό το κείμενο αναφέρεται στη θρησκεία και σε ιερούς πολέμους (εξ’ου και το αίμα). Στο πώς η οργανωμένη θρησκεία έχει προκαλέσει τον θάνατο μυριάδων εκατομμυρίων ανθρώπων από τις απαρχές του χρόνου και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Θάνατοι στο όνομα θεοτήτων και πολιτικής ισχύος. Η μεγαλύτερη μας επιρροή σε αυτό είναι οι συγκρούσεις σε Παλαιστινιακό έδαφος. Εξ’ου και η Εβραϊκή φιγούρα, και η εισαγωγή με το κομμάτι “Zionism (The Reaping)” – ΔΕΝ είναι κατά των ανθρώπων του Ισραήλ, αλλά ΕΊΝΑΙ εναντίον κάθε τύπου θρησκείας και θρησκευτικής χειραγώγησης. Και σίγουρα ΔΕΝ υποστηρίζουμε τον Σιωνισμό. Άλλα κομμάτια του εξωφύλλου αναφέρονται στους στίχους μας σχετικά με την πολιτική ισχύ και τον έλεγχο, τη Νέα Τάξη Πολέμου, το θάνατο και τους εξωγήινους. Ναι, τους εξωγήινους.

Είχαμε άγνοια αναφορικά με τις καρικατούρες “Der Stürmer” – όπως κάποιοι ανέφεραν – ενώ δημιουργούσαμε αυτό το εξώφυλλο μαζί με τον Andrei, και αυτή η σύμπτωση μας θλίβει. Αυτός δεν είναι σίγουρα ο σκοπός του εξωφύλλου μας. Υπάρχει μια απλή εξήγηση για την φιγούρα: είναι η μασκότ μας. Τρεις δίσκους πριν είχε εμφανιστεί ως στρατηγός, πολιτικός ή και τρελός χειρούργος. Θα μπορούσε να είναι και ένας Μουσουλμάνος ή ένας Χριστιανός ιερέας, και μπορεί να κάνουμε κάτι τέτοιο στο μέλλον. Για εμάς, όλες οι οργανωμένες θρησκείες είναι ίδιες.

ΣΕ ΚΑΜΊΑ ΑΠΟΛΎΤΩ΅Σ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ δεν είμαστε αντισημιτιστές και σίγουρα ΔΕΝ μισούμε κανένα έθνος και το λαό του. Δεν κρίνουμε τους ανθρώπους από το χρώμα του δέρματος τους ή την καταγωγή τους. Έχουμε φίλους από το Ισραήλ που γνωρίζουν τις προθέσεις μας. Είμαστε όλοι αδέρφια. Υποστηρίζουμε απόλυτα την ενότητα μεταξύ όλων των ανθρώπων και απεχθανόμαστε τους πολιτικούς, τον πόλεμο, τις οργανωμένες θρησκείες, τους φασίστες και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Αυτό πραγματεύονται οι στίχοι μας και όποιος γνωρίζει το συγκρότημα μας γνωρίζει και αυτό.

Ιδεολογικά, οι Exarsis είναι 101% ΚΑΤΆ κάθε μορφής φασισμού και δε μας ενδιαφέρουν καθόλου οι νεο-ναζί οπαδοί που τυχαίνει να υποστηρίζουν το συγκρότημα. Στον εν λόγω δίσκο, υπάρχει ένα αντιναζιστικό κομμάτι με τίτλο “JUST BURIED” που μιλά για την ενδυνάμωση των ναζιστικών κομμάτων από τα ΜΜΕ – δυστυχώς όχι ένα αποκλειστικά Ελληνικό φαινόμενο. ΑΝΤΕ ΚΑΙ Γ*** ναζιστές μεταλάδες.

Δε θα απαντάμε πλέον στις κατηγορίες ότι “το εξώφυλλο σας είναι φιλικό προς τους ναζί”. Η ανωτέρω δήλωση μας είναι ξεκάθαρη.

Το μήνυμα μας είναι ενότητα και αφύπνιση.

Δυνάμεις που ΔΕ ΘΑ ΝΙΚΗΘΟΎΝ ΠΟΤΈ.

Γ*** ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΑΣΊΣΤΕΣ.

Γ*** ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΎΣ.

Γ*** ΚΆΘΕ ΜΟΡΦΉ ΟΡΓΑΝΩΜΈΝΗΣ ΘΡΗΣΚΕΊΑΣ.

 

Exarsis, 2017»

 

 

Comments