Τα festival Rock Am Ring και Rock Im Park “αφαίρεσαν” τους PANTERA από τα line up τους!

Η διοργάνωση δύο από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης, το Rock Am Ring και το Rock Im Park της Γερμανίας,  αποφάσισε να αφαιρέσει το σχήμα των Pantera από τo line up τους, ενώ αρχικά τους είχαν ανακοινώσει.

 

Οι απόφαση δεν ήταν εύκολη, τόσο καιρό υπήρξαν διαπραγματεύσεις μεταξύ της πόλης της Νυρεμβέργης όπου γίνεται το φεστιβαλ και των διοργανωτών.

Την πίεση άσκησαν εκπρόσωποι του Πράσινου Κόμματος της Γερμανίας,  οι οποίοι ζήτησαν από τους διοργανωτές των festival να επανεξετάσουν την πρόσκλησή τους στους PANTERA και να ακυρώσουν τις εμφανίσεις του συγκροτήματος.  Η υπόθεση συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Νυρεμβέργης εκεί όπου αναφέρθηκαν ώς επιχειρήματα για την αφαίρεση των Pantera από το line up των festival, το γεγονός πως  ο Anselmo «έχει προβεί επανειλημμένα και εσκεμμένα σε ναζιστικές χειρονομίες και ρατσιστικά συνθήματα στο παρελθόν» και επίσης ότι  «οι χώροι του πρώην ναζιστικού κόμματος, χρησιμοποιούνται σκόπιμα για τη σκηνοθεσία και την αναπαραγωγή ρατσιστικής και απάνθρωπης ιδεολογίας».

Να σημειωθέι πως η πόλη της Νυρεμβέργης ήταν κάποτε το μέρος όπου ψηφίζονταν οι φυλετικοί νόμοι και γίνονταν συγκεντρώσεις του ναζιστικού κόμματος. Μέχρι σήμερα, η πόλη παλεύει με το εθνικοσοσιαλιστικό παρελθόν της - και παίρνει θέση εναντίον του όπου μπορεί. Το γεγονός ότι ο αμφιλεγόμενος metal τραγουδιστής Phil Anselmo και οι Pantera θέλουν να εμφανιστούν στα μουσικά φεστιβάλ Rock am Ring και Rock im Park στους πρώην χώρους του Ράιχσταγκ δεν ταιριάζει στο μότο της Νυρεμβέργης - την «Πόλη της Ειρήνης και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων». Τουλάχιστον έτσι το βλέπουν οι Πράσινοι στο δημοτικό συμβούλιο της Νυρεμβέργης.

Παρά το γεγονός ότι οι διοργανωτές των φεστιβαλ τόνισαν πως οι εκδηλώσεις υποστηρίζουν «τη διαφορετικότητα, την ανεκτικότητα, την ισότητα και ενάντια σε κάθε μορφή διάκρισης» και παρά τις διαβεβαιώσεις των Pantera στις συζητήσεις «ότι η συμπεριφορά του Phil Anselmo το 2016 σε καμία περίπτωση δεν αντανακλά τις απόψεις του συγκροτήματος» τελικά αποφασίστηκε οι Pantera να αφαιρεθούν από το Line up των Festival, τα οποία εν μέρη χρηματοδοτούνται και από την πόλη.

Δείτε παρακάτω τις ανακοινώσεις:

«Οι Pantera δεν θα εμφανιστούν στο Rock am Ring και στο Rock im Park 2023. Τις τελευταίες εβδομάδες, είχαμε πολλές εντατικές συζητήσεις με καλλιτέχνες, τους συνεργάτες μας και εσάς, τους θαυμαστές του φεστιβάλ, συνεχίσαμε να αντιμετωπίζουμε την κριτική μαζί και αποφασίσαμε να αφαιρέσουμε το συγκρότημα από το πρόγραμμα».

 

Τα σχόλια δικά σας.

 

 

 

ROCK IM PARK photo by Daniel Dostal

Comments