Helloween: “Keeper Of The Seven Keys Part 1” – 36 χρόνια γκάζια με μελωδίες!

 

 

 

Έχοντας ήδη οι Γερμανοί Helloween αναγνώριση και πιστούς φανς απ’το προηγούμενο τους άλμπουμ , έχοντας βάλει ήδη γερά θεμέλια με το Walls Of Jericho , έφτασε η ώρα να πάνε για το δεύτερο άλμπουμ τους , Το Keeper Of The Seven Keys Part 1. Ο Kai Hansen αποφάσισε να αφήσει το μικρόφωνο λόγω του ότι ήταν δύσκολο για εκείνον να τραγουδάει και να παίζει ταυτόχρονα κιθάρα. Έτσι λοιπόν η μπάντα μπήκε σε διαδικασία να ψάξει καινούργιο τραγουδιστή και αυτός ήταν ο έφηβος τότε Michael Kiske. Η ιστορία λέει ότι ο Hansen έδωσε μια κόπια του Walls Of Jericho στον Kiske για να ακούσει και στην αρχή δεν του άρεσε καθόλου λόγω των γρήγορων τραγουδιών. Με τα πολλά πολλά ο Kiske ‘’ψήθηκε’’ και έγινε ο τραγουδιστής των Helloween. (σ.σ. η μπάντα πλέον είναι επιπέδου Champions League!).

 

 

 

 

 

Οι ταχύτητες πέσαν λίγο , η παραγωγή εμφανώς καθαρότερη σε σχέση με το ‘’Walls’’ αλλά η ενέργεια παρέμεινε η ιδιά. O Wolfgang Hagemann , κατά κόσμον “Hasche” , πρώην drummer των Running Wild είχε πει μια απίστευτη και όμως αληθινή ιστορία για το παρασκήνιο του Keeper 1. Ως γνωστόν , οι Helloween και οι Running Wild ήταν και παραμένουν πολύ καλοί φίλοι , έβγαιναν μαζί για μπύρες και αράζανε παρέα. Κάποια μέρα ο Hansen ήθελε να γνωρίσει στους Running τον καινούργιο τους τραγουδιστή και όπως ήταν αναμενόμενο έπαθαν σοκ με τη φωνή του Kiske.

 

Ο Hasche θυμάται πως μια φορά εκεί που καθόταν σε ένα γραφείο του στούντιο ,  ο ‘’record boss’’ μπούκαρε μέσα φουριόζος κρατώντας μια κασέτα απ’τις ηχογραφήσεις του Keeper λέγοντας ‘’Τι στο διάλο! Σκατά είναι , Πολλές μελωδίες… σαν pop ακούγεται!!!’’ Απορημένος λοιπόν ο ντράμερ ζήτησε να ακούσει τη κασέτα και το αποτέλεσμα ήταν να έχει ανατριχιάσει ήδη απ’τα πρώτα λεπτα! Ήταν απίστευτο που οι Helloween κατάφεραν να παίζουν γρήγορα και μελωδικά.  Πάμε να δούμε τώρα τους λογούς που έμεινε άναυδος ο πρώην drummer των Running Wild όπως και πολλοί από εμάς!!!

 

 


 

 

  • Initiation :

 

Intro που προετοιμάζει τον ακροατή για αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει .

 

 

  • I’m Alive :

 

Ωραίο speedάτο τραγούδι με αρκετά ψήγματα από Walls Of Jericho. (σ.σ. κάτι ξέρουν οι Helloween που το βάζουν απ’τα πρώτα τραγούδια στις συναυλίες τους).

 

  

 

  • A Little Time :

Εδώ βλέπουμε για πρώτη φορά τον Michael Kiske να συνθέτει στίχους για τους Helloween. Είναι ένα κομμάτι που σου μένει απ’τη πρώτη στιγμή που το ακούς και σε αυτό βοηθάει και το catchy riff που έχει .

  

 

  • Twilight Of The Gods :

Ίσως το πιο ‘’ξεχασμένο’’ κομμάτι του δίσκου. Μπορεί να διακρίνει κανείς λίγα neoclassical στοιχεία μέσα. Μακάρι η μπάντα να το ξαναβάλει κάποτε στο setlist .

 

 

  • A Tale That Wasn’t Right :

Η μοναδική μπαλάντα του δίσκου . Εδώ οι ταχύτητες πέφτουν και τα δάκρυα αρχίζουν να κυλούν. Οι Helloween μας προσέφεραν μια απ’τις καλύτερες μπαλάντες ΟΛΩΝ των εποχών. Το ‘’A Tale’’ είναι απ’τα τραγούδια που εγώ προσωπικά ονομάζω πανέμορφα. Ο Weikath περνάει το μήνυμά του με σαφήνεια. Έχει καταφέρει με τους στίχους του και το σόλο του να μας συγκινήσει όλους και να μας κάνει να σκεφτούμε ότι κάποια στιγμή στη ζωή μας υπήρχε μια ιστορία που τέλειωσε άδοξα και να παγώσουμε τη καρδιά μας για να μη ξανά ραγίσει.

 

 

  • Future World :

Εδώ επρόκειτο για ένα απ’τα πιο ‘’συναυλιακά’’ τραγουδια της μπάντας. Χαρούμενα γεμάτα ενέργεια riffs και στίχοι που σε κάνουν να θες να τους τραγουδήσεις (σ.σ. ειδικά τις πρώτες γραμμές , καταλάβατε απολυτά για ποιους στίχους αναφέρομαι) Περιμένουμε πως και πως να το ακούσουμε αυτό το κομμάτι στο πολυαναμενόμενο live των Helloween στην Ελλάδα. (σ.σ. το cover του picture disc για το ‘’Future World’’ με τη κολοκυθούλα ντυμένη δικαστής Ντρεντ όλα τα λεφτά!)

 

 

 

  • Halloween :

 

Το μεγαλύτερο σε διάρκεια κομμάτι του δίσκου , ένα 13λεπτο έπος που βάζει τον ακροατή ήδη στο κατάλληλο mood. Aνατριχιαστική αρχή που μετά εξελίσσεται σε ένα χαοτικό speed metal riff.  Αν κλείσεις τα ματιά σου και ακούς παράλληλα το τραγούδι είναι σαν να παίζεις σε ταινία τρόμου . Φοβερά ντραμς από τον mr. Smile , Ingo Schwichtenberg (R.I.P) που νομίζω ότι σε αυτό το κομμάτι αποδεικνύει γιατί θεωρείται ένας απ’τους καλυτέρους drummers. ‘’Μονομαχίες’’ απ την άλλη από σολο στις κιθάρες από Kai Hansen και Michael Weikath που καταλήγουν σε μια απίστευτη σεμιναριακού επιπέδου δισολία (κάπου στο 9:38 λεπτά) και για αποκορύφωμα , ένας Michael Kiske να ‘’καρφώνει’’ όλες τις κορώνες.

 

 

 

  • Follow The Sign :

Είναι τo outro του δίσκου που γίνεται αναφορά στον Keeper για την αποστολή που πρέπει να φέρει εις πέρας .

 


 

Ο δίσκος αυτός είναι ένα κομμάτι της metal ιστορίας . Ήταν και είναι σημαντική πηγή έμπνευσης για δεκάδες συγκροτήματα. Τα τραγούδια του θα παραμείνουν ανεξίτηλα στον χρόνο. Είναι ένα άλμπουμ που θα πρότεινα στον καθένα να ακούσει και είναι μια καλή αφορμή να κάνουμε μια… ‘’προθέρμανση’’ για την συναυλία τους το καλοκαίρι , που θα φύγουμε με τις φωνητικές χορδές στα χεριά! Είναι ένας δίσκος διαμάντι που όλοι μας πρέπει να έχουμε στη δισκοθήκη μας.

 

 


Υπενθυμίζουμε πως οι HELLOWEEN θα επισκεφθούν το Release Athens Festival 2023, το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023, στην Πλατεία Νερού.

TICKETS


 

 

 

 

Για το RockOverdose,

Στάθης Τζιβάρας

Comments