Τony Ιommi (BLACK SABBATH): “Πιθανό” να επανεμφανιστεί ο καρκίνος…

Στις αρχές του 2012, ο Tony Iommi των Black Sabbath διαγνώστηκε με λέμφωμα λίγο καιρό μετά την ανακοίνωση της επανένωσης των Black Sabbath. Ο Iommi υποβλήθηκε σε θεραπεία κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του δίσκου “13” (2013) και της μετέπειτα περιοδείας για την προώθηση αυτού.

 

Οκτώ μήνες μετά το τέλος της αποχαιρετιστήριας περιοδείας των Black Sabbath, ο θρυλικός κιθαρίστας δήλωσε στο Loudwire πως «για μένα, πάντα ήταν δύσκολα τα ταξίδια. Από τη στιγμή που διαγνώστηκε [το λέμφωμα], πρέπει να προσέχω λίγο, να μην μένω ξύπνιος μέχρι αργά και να ξεκουράζομαι, πράγμα που δεν έκανα, καθότι ταξιδεύαμε μετά τις συναυλίες. Επομένως, μέχρι να πας στο ξενοδοχείο, είναι τρεις με τέσσερις το χάραμα. Συνήθως ξυπνάω νωρίς – ξυπνάω όταν βλέπω φως – οπότε δεν κοιμάμαι πολλές ώρες. Όμως, ξέρετε, δεν μπορώ να παραπονεθώ. Μου αρέσει να είμαι σε περιοδεία, να είμαι στο συγκρότημα, να παίζω για τους οπαδούς, αλλά αυτή είναι η άλλη πλευρά. Μπορείς να κάνεις μόνο όσα έχεις τη δυνατότητα να κάνεις, και το σώμα σού επιβάλλεται, και κουράζεσαι. Και έχοντας δώσει τόσες συναυλίες, πραγματικά κουράστηκα πολύ».

 

Αναφερόμενος στο πόσο άλλαξε τη στάση του απέναντι στη ζωή η διάγνωση του καρκίνου, είπε ότι «για μένα, ποτέ δε θα θεραπευτεί· πάντα θα υπάρχει. Σύμφωνα με τον ογκολόγο μου, τον καθηγητή, είναι πιθανό να επανεμφανιστεί. Είναι, επομένως, δύσκολο να το ξεχάσεις. ‘Εντάξει τότε, εξαιρετικά’. Ωστόσο, ζω πλέον την κάθε μέρα, και κάθε μέρα είναι μια νίκη, πραγματικά. Και βλέπουμε… Ελπίζω να μην επανεμφανιστεί, αλλά ποτέ δεν ξέρεις».

 

 

Comments