“Έφυγε” από τη ζωή ο Jon “Jonny Z” Zazula (Megaforce Records)

 

 

Ένα χρόνο μετά το χαμό της συζύγου του Marsha , "έφυγε από τη ζωή" σε ηλικία 69 ετών, o Jon "Jonny Z" Zazula - συνιδρυτής της θρυλικής δισκογραφικής εταιρείας Megaforce Records!

Γεννημένος το 1952, ο Jonny έζησε στους δρόμους του Bronx στη Νέα Υόρκη, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε στη Wall Street μέχρι που απροσδόκητα μεταπήδησε στη μουσική βιομηχανία και "ανακάλυψε" μερικές από τις πιο σπουδαίες μπάντες όπως οι METALLICA, οι ANTHRAX και άλλοι.

Η Megaforce είναι η εταιρεία που πρώτη πίστεψε στους νεαρούς METALLICA δίνοντάς τους το την δυνατότητα να κυκλοφορήσουν τα δύο πρώτα album τους "Kill 'Em All" (1983) και "Ride The Lightning" (1984), πριν υπογράψουν με την Elektra. Στο roster της Megaforce περιλαμβάνονται επίσης καλλιτέχνες όπως οι ANTHRAX, TESTAMENT, OVERKILL, Ace Frehley, MINISTRY, KING'S X, STORMTROOPERS OF DEATH και RAVEN.

Η βιογραφία του  με τίτλο "Heavy Tales: The Metal. The Music. The Madness. As Lived By Jon Zazula", κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του 2019, και περιγράφει ενδιαφέρουσες ιστορίες για το πως γεννήθηκαν οι σπουδαιότερες μπάντες της μουσικής που αγαπάμε.

R.I.P.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η οικογένειά του.


 

Photo credit: Eddie Malluk

 

 

 Comments