Λάρισα: 50 χρόνια Rock-Metal ιστορίας, το άλογο συνεχίζει να καλπάζει!

                    

 

 

Η ιδέα του να καταγραφεί η μουσική ιστορία της πόλης μας ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια περίπου αποδίδοντας μας μια πρώτη εικόνα του μουσικού δέντρου εξέλιξης της τοπικής σκηνής ,δυστυχώς όμως λόγω προσωπικών προβλημάτων το project ,έμεινε στο πάγο!

 

Εν μέσω καραντίνας πλέον οι Αργυρίου Πάνος και ο Γρηγοριάδης Γρηγόρης ,ενεργώντας εξ ‘ονόματος του Συλλόγου Φίλων Ροκ-Μεταλ Μουσικής Λάρισας - Μεταλλουργείο , ξεκίνησαν δειλά, δειλά να επαναφέρουν το project στη πραγματικότητα και με την ενασχόληση τους , αποκάλυψαν μια ακόμη πιο πλούσια πτυχή της μουσικής ιστορίας της Λάρισας, ανακαλύπτοντας ότι πλέον καταγράφουν 50 χρόνια μουσικής ιστορίας ( από τα ‘70s εως το σήμερα )!

 

Ήδη έχουν καταγραφεί πάνω από 100 συγκροτήματα , που συνθέτουν ένα πανέμορφο μουσικό μωσαϊκό! Το έργο από μόνο του μια και είμαστε ερασιτέχνες και δεν πληρωνόμαστε για αυτό που κάνουμε ,απαιτεί , πολλές ώρες ενασχόλησης για αυτό και κλήθηκαν κι άλλα άτομα να βοηθήσουν , όπως και θα κληθούν ακόμα περισσότεροι, γιατί αποφασίσαμε ότι τόσο υλικό που έχουμε μπροστά μας , είναι ικανό να δημιουργήσει το πρώτο βιβλίο – ανθολόγιο της Λαρισαϊκής μουσικής σκηνής !

 

Η πρώτη φάση , που είναι πλέον κοντά στο τέλος της και αυτό παρουσιάζουμε σήμερα στο Rock Overdose. Την καταγραφή των συγκροτημάτων και η πρώτη δημιουργία του μουσικού δέντρου !

 

Η δεύτερη φάση , που είναι πιο  φιλόδοξη και απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο , αφορά συνεντεύξεις και ανέκδοτες ιστορίες , από τους ίδιους τους ήρωες που συνθέτουν αυτό το υπέροχο μουσικό μωσαϊκό.

 

Η τρίτη φάση ,αφορά την εκτύπωση του όλου εγχειρήματος και ήδη από τώρα κοιτάζουμε επιλογές χορηγών ή και ακόμη βοήθειας από το Δήμο ( το κάθε ένα ,στο χρόνο του).

 

Το όλο εγχείρημα γίνεται πρώτιστα από Λαρισαίους για τους Λαρισαίους (ιστορία,μνήμη) και έπειτα για όλους όσους αγαπούν αυτή τη μουσική.

 

Χρονικός ορίζοντας δεν υπάρχει , μια και όπως προαναφέραμε , είμαστε όλοι ερασιτέχνες και ξοδεύουμε χρόνο από το δικό μας ελεύθερο χρόνο .

Ευχαριστούμε το Ζήση Πετκανά για την άριστη συνεργασία που έχουμε πλέον τόσα χρόνια σαν σύλλογος και για το βήμα που μας δίνει μέσο του Rock Overdose  και ελπίζουμε το παρακάτω πρώιμο γράφημα της ιστορίας της πόλης μας να σας ευχαριστήσει , όπως και ίσως τους πιο παλιούς να τους ξυπνήσει αναμνήσεις .

50 χρόνια rock-metal ιστορίας , το άλογο συνεχίζει να καλπάζει !

 

Σύλλογος Φίλων Ροκ-Μέταλ Μουσικής Λάρισας , Μεταλλουργείο

 

 

 

 

Comments