Σοφά λόγια – LEMMY: “Το καλό rock n roll, πάντα τσάντιζε τους γονείς!”

 

 Πάμε να διαβάσουμε ένα μικρό απόσπασμα από μία συνέντευξη του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ Lemmy στο Classic Rock Revisited. 

 

 

CRR: Μία από τις αγαπημένες μου σκηνές στο DVD “Lemmy”, ήταν όταν μιλούσες για το γιο σου. Πραγματικά το πρόσωπο του φωτίστηκε και φαινόταν σοκαρισμένος από αυτά που είπες.

 

Lemmy: Νομίζω ότι ήταν καταπληκτικό. Πίστευα ότι έπρεπε να ξέρει. Δεν είμαι πολύ καλός στο να λέω τέτοια πράγματα στους ανθρώπους. Απλά πίστευα ότι έπρεπε να το πω. Συνήθως οι Βρετανοί τα κρατάνε μέσα τους. Γι’ αυτό μου αρέσουν οι Αμερικάνοι. Τα λένε. Ανυπομονούνε να βγούνε εκεί έξω και να ζήσουνε. Θέλουν να μαθαίνουν τα πάντα. Είναι σίγουρα διαφορετικοί από τους Βρετανούς που είναι τόσο κολλημένοι με τους τρόπους. Με τους τρόπους δεν έχεις πρόοδο.

 

 

CRR: Οι Motörhead, έχουν μία παγκόσμια βάση οπαδών. Πάνω από γλώσσες και κυβερνήσεις.

 

Lemmy: Πάντα έτσι ήταν το rock ‘n’ roll. Όταν οι Pink Floyd, παίξανε στο Τείχος του Βερολίνου, υπήρχαν παιδιά στην ανατολική μεριά που τους απωθούσαν με μάνικες γιατί προσπαθούσαν να πάνε κοντά και να ακούσουν. Συνέχιζαν όμως να έρχονται μέχρι να σταματήσουν.

 

 

CRR: Τι κάνει τους Motörhead να έχουν τέτοια απήχηση;

 

Lemmy: Τσαντίζουμε τους γονείς. Το καλύτερο rock ‘n’ roll πάντα τσάντιζε τους γονείς. Στα καλύτερα κομμάτια λένε “κλείσε αυτή την αηδία”. Αν το λένε αυτό ξέρεις ότι είσαι στο σωστό δρόμο.

 

 

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη ΕΔΩ.

 

 

Για το Rock Overdose,
Απόστολος “Astaldo” Πανταζόγλου

Comments