Ανταπόκριση: ARCH ENEMY, Jinjer @Principal, Θεσσαλονίκη (23/09/2017)

 

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ με τίτλο "Will To Power", οι Arch Enemy επισκέφτηκαν την χώρα μας για δύο συναυλίες, στα πλαίσια της περιοδείας για την προώθηση του άλμπουμ. Οι Arch Enemy είναι προφανώς ανανεωμένοι ύστερα και από την ένταξη του τεράστιου Jeff Loomis και αυτό ίσως αποτέλεσε κίνητρο για πολλούς να παρευρεθούν στην συναυλία. Μαζί τους σ' αυτήν την περιοδεία, είχαν τους Ουκρανούς Jinjer, οι οποίοι είναι από τις πλέον ανερχόμενες μπάντες και, όπως αποδείχτηκε από το χθεσινό live, είχαν δικό τους κοινό.

 

 

 

Γύρω στις 9, εμφανίστηκαν οι Jinjer επι σκηνής και το κοινό από κάτω είχε ήδη ξεκινήσει να φωνάζει το όνομά τους ρυθμικά. Σίγουρα, κάτι τέτοιο δεν είναι συνηθισμένο στα support σχήματα και αυτό φυσικά αποδικνύει το πόσο καλή μπάντα είναι οι Jinjer. Χωρίς να είμαι εξοικειωμένος με τον ήχο τους και με αυτό το στυλ, είδα μια 4μελή μπάντα να δίνει την ψυχή της στην σκηνή, με έναν μπασίστα κορυφή και μια τραγουδίστρια φωνάρα, τόσο στα καθαρά όσο και στα "άγρια" φωνητικά. Πολύ επικοινωνιακή και γεμάτη διάθεση, αφού δεν σταμάτησε να χορεύει πάνω στη σκηνή. Μετά από περίπου 45 λεπτά πάνω στο σανίδι, οι Jinjer επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες του κοινού και κέρδισαν νέους οπαδούς.

 

 

 

Μετά από μισή ώρα, και συγκεκριμένα στις 22:45, ακούγεται από τα ηχεία το ''Τhunderstruck'' των AC/DC , το οποίο μας ετοιμάζει για την είσοδο των Arch Enemy. Η μπάντα βγαίνει στην σκηνή και ξεκινάει με το νέο τραγούδι ''The World Is Yours'' και από κάτω γίνεται ο κακός χαμός με το κοινό να τραγουδάει τους στίχους και να φωνάζει ρυθμικά "ωωω" όπου χρειάζεται. Ο ήχος δεν ήταν καλός στην αρχή, με τις κιθάρες να μην ακούγονται καν (ειδικά του Jeff ήταν τραγικά χαμηλά στα πρώτα δύο τραγούδια), όμως αυτό διορθώθηκε στο "Stolen Life" και το "War Eternal", στο οποίο το κοινό απέδειξε πόσο πολύ το αγάπησε. Η Alissa κέρδισε τις εντυπώσεις τόσο με την απόδοσή της όσο και με την σκηνική της παρουσία, ενώ φυσικά τα μάτια πολλών από μας δεν ξεκόλλησαν απο΄τον υπέρτατο Jeff Loomis, ο οποίος αν και δεν είναι ο ηγέτης της μπάντας, καταφέρνει να "κλέψει" την παράσταση με τα σολο του. Η χημεία μεταξύ αυτού και του Amott είναι απίστευτη, ΄δενουν πολύ καλά μεταξύ τους, λες και παίζουν μαζί για χρόνια.

 

 

Ο Amott από την άλλη, εξαιρετικός όπως πάντα, με ένα πολύ μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπο΄του, αφού έβλεπε την αγάπη του κοινού και τον εκστασιασμό του όταν παίζονταν καινούργια τραγούδια, όπως το "The Race" και "The Eagle Flies Alone". Βέβαια, όπως ήταν φυσικό, έγινε πανικός στα "My Apocalypse", "Burning Angel" και στο "We Will Rise", το οποίο έκλεισε το κύριο μέρος της συναυλίας.

 

Η μπάντα ξαναβγαίνει μετά από λίγο και αφού το κοινό φώναζε ρυθμικά "Arch Enemy", παίζοντας το "Avalance" και στη συνέχεια το "Snow Bound" με τον Jeff Loomis να το ξεκινάει και τον Amott να παίρνει την σκυτάλη. Φτάνουμε στο τέλος σιγά σιγά, αφού η Alissa φωνάζει "One for all, all for one". Φυσικά, ξεκινάει το "Nemesis", το αγαπημένο τραγούδι του κοινού, ενώ για το τέλος έπαιξαν το σημείο του ''Fields Of Desolation'' που κλείνει τα shows τους.

 

 

Συνοψίζοντας, η μπάντα  στην 1.30 ώρα περίπου που βρισκόταν στην σκηνή, απέδωσε πολύ καλά όλα τα κομμάτια της, λες και άκουγες CD. Η χημεία του συγκροτήματος τρομερή, ειδικά των Amott-Loomis, ενώ η Alissa είναι μια εξαιρετική frontwoman με εξαιρετικές φωνητικές ικανότητες και αστείρευτη ενέργεια πάνω στο σανίδι. Όσοι παρευρεθήκαμε, απολαύσαμε ένα πολύ καλό και επαγγελματικό show.

 

 

Για το Rock Overdose,
Σωτηρέλης Κων/νος

Φωτογραφίες: Γιάννης Αντωνίου

 

 

Comments