Ανταπόκριση: TURISAS @ Κύτταρο Live Stage, Αθήνα (4/5/2018)

 Οι TURISAS επισκέφτηκαν την χώρα μας για πρώτη φορά και μάς χάρισαν ένα σόου από αυτά που θα θυμάσαι για το κέφι και την άρτια σκηνική παρουσία των μελών της μπάντας.

Οι πόρτες άνοιξαν στις 8:30 και χωρίς support όπως ήδη ξέραμε, στην σκηνή του Κυττάρου ανέβηκαν σύμφωνα με το πρόγραμμα της διοργάνωσης στις 10:00 οι TURISAS.

Με το γνωστό μαυροκόκκινο βάψιμο αλλά και της χαρακτηριστικές ενδυματολογικές τους επιλογές χωρίς πολλά λόγια ξεκίνησαν δυναμικά το σόου τους. Δυστηχώς το κοινό της Αθήνας δεν τίμησε με την παρουσία τους ένα ιδιαίτερο συγκρότημα που δεν βλέπουμε συχνά στα μέρη μας και πραγματικά έχασαν την ευκαιρία να δουν κάτι που άξιζε τον κόπο, τόσο από πλευράς μουσικής όσο και από θέμα σκηνικής παρουσίας.

Παρόλο αυτά το συγκρότημα δεν επηρεάστηκε από αυτόν τον αρνητικό παράγοντα και έδωσε τον καλύτερο εαυτόν του επί σκηνής. Οι Φινλανδοί με μπροστάρη τον χαρακτηριστικό frontman Mathias Nygård ξεκίνησαν με το "The March of the Varangian Guard" από το ίσως πιο εμπορικό τους album "Stand Up and Fight" !!!

Ο κόσμος μπορεί όπως προανέφερα να μην ήταν πολύς αλλά ήταν σίγουρα εκδηλωτικός και από τις πρώτες νότες τραγουδούσαν και ένα μικρό moshpit ήταν ενεργό καθ όλη την διάρκεια του live!!!!

Συνέχεια με το "A Portage to the Unknown" από το The Varangian Way του 2017 και ο παλμός δεν σταμάτησε να ανεβαίνει. Εντυπωσιακό ήταν ότι ανάμεσα στον κόσμο βρέθηκαν περίπου 10 άτομα που είχαν έρθει από Ρωσία - Αργεντινή και Αγγλία για τα δύο σόου της μπάντας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (απόψε)!!!!

Επόμενα, τα Holmgard and Beyond - Battle Metal - We Ride Together και η θερμοκρασία ήταν στα ύψη,αφού πραγματικά το διασκέδαζαν μαζί μας. Φυσικά μας είπαν ότι εντυπωσιάστηκαν από την πρωινή βόλτα τους στην Ακρόπολη και βέβαια πόσο απόλαυσαν το ελληνικό φαγητό αλλά και τις εγχώριες μπύρες μας. Το κλασσικό encore αποτελείτο από τα πιο party songs τους,το επικό Stand Up and Fight και της απίθανη διασκευή των BONEY M κλασσικό Rasputin!

 

Κάπου εκεί μας ευχαρίστησαν και μας αποχαιρέτησαν με ευχή για κάποιο ραντεβού μας στο μέλλον (μάλλον δύσκολο θα έλεγα).

Ήταν ένα όμορφο λάιβ με άψογο ήχο με τίμια και επαγγελματική εμφάνιση από τους Φινλανδούς και όσοι δεν ήρθαν έχασαν την ευκαιρία να δουν κάτι διαφορετικό...κρίμα!!Ελπίζω η Θεσσαλονίκη να τους τιμήσει απόψε και να φωνάξει δυνατά

Stand Up and Fight!

Για το Rock Overdose,
Στέλιος Παλαμιδάς
Photos : Γιάννης Λιβανός (https://www.facebook.com/JohnMetalmanPhotography/ )

 

 

     

Comments