Ανταπόκριση: Cult Of The Amps με SADHUS (The Smoking Community), Allochiria, Plankton @ An Club, Αθήνα (28/01/2023)

Cult Of The Amps εσοδείας 2023 είχαμε το περασμένο Σάββατο στον πάντα φιλόξενο χώρο του An Club, όπου και έγινε κυριολεκτικά λαϊκό προσκύνημα, για τρία σχήματα που γουστάρουν να παίζουν με τους ενισχυτές τσίτα -ή τουλάχιστον αυτό ήταν το concept-.

 

 

Η αρχή έγινε με τους νεοσύστατους Plankton στις 21:30, οι οποίοι αποτελούνται πρώην μέλη των Sadhus, Tugdam, Pools οf Mercury και τον τραγουδιστή των Korsikov. Xωρίς άγχος και με πολύ όρεξη ζέσταναν με τους sludge και rock n’ roll ήχους τους το κοινό που γέμιζε σιγά σιγά το An club. Στάθηκαν πολύ καλά πάνω στη σκηνή στο παρθενικό τους λαιβ και έδωσαν το έναυσμα για αυτό που θα ακολουθούσε.

 

 

Οι Sadhus (The Smoking Community) ακολούθησαν, με μια εξίσου ακραία, αλλά σαφώς πιο μαστόρικη και κατασταλαγμένη απόψη για τον stoner/sludge ήχο. Βουνά από παλιούς καλούς αναλογικούς ενισχυτές πίσω τους και τα riffs δια χειρός Θωμά (κιθάρες) και Νίκου (μπάσο) να θερίζουν κεφάλια, αργά, βασανιστικά και σε πολλές επαναλήψεις για εμπέδωση.

 

 

Δυνατά μόνο χτυπήματα και μάγκικοι ρυθμοί από τον Γρηγόρη και το σάπιο κεράσακι στο χορταστικό space cake που μας κέρασαν, η αγχωτικά "σκισμένη" φωνή του Σταύρου.
Το μενού γνωστό και δοκιμασμένο -"Stevaro", "Hyper Roller", "Foondamentalist" και "Lazarus" ακούστηκαν μεταξύ άλλων-, αλλά και με δυο τρεις μερακλήδικες προσθήκες από το επερχόμενο τρίτο άλμπουμ τους.

 

Εκεί κοντά στη μία ώρα επιβιβάστηκαν στο βαπόρι από την Κολομβία, έχοντας διδάξει για ακόμα μια φορά εντατικά μαθήματα σύγχρονου heavy ήχου.

 

 

Οι Allochiria που είχαν το ρόλο του άτυπου headliner της βραδιάς, αλλά και την "ατυχία" να έχει προηγηθεί η επιβλητική εμφάνιση των Sadhus, έπρεπε να ανεβάσουν ελαφρώς το παιχνίδι τους, προκειμένουν να επαναβεβαιώσουν τη θέση τους, ως ηγέτιδα δύναμη στον εγχώριο post metal ήχο.

 

 

Κάποια θέματα με τη φωνή της Ειρήνης στην αρχή, προς στιγμήν φάνηκε να τους βγάζουν εκτός πορείας, σύντομα όμως και η Ειρήνη επανήλθε βροντερότερη, αλλά και επί της ουσίας ποτέ το υπόλοιπο σχήμα δε φάνηκε να επηρρεάζεται, όσον αφορά την απόδοση του.

 

 

Τα "χτισίματα" των ατμοσφαιρικών σημείων τους μαεστρικά, η μετάβαση τους στα heavy σημεία αβίαστη, όμως η επιμονή τους να παίζουν σε χαμηλές εντάσεις κάνει το τελικό αποτέλεσμα σε σημεία να ακούγεται κάπως flat, τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά.

 

 

Πολύ ναι, με ολίγον τι αλλά για τους Allochiria, που σε κάθε περίπτωση στο τέλος απέσπασαν συντριπτικές επευφημίες. Και αυτοί μας έδωσαν δείγματα από την επερχόμενη δουλειά τους, ανάμεσα σε συνθέσεις που τους καθιέρωσαν ("Today Will Die Tomorrow", "K.", "Cracking Fractals", "Lifespotting").

 

 

Μόνο θετικό λοιπόν το πρόσημο, για μια βραδιά που κατάφερε να μαζέψει κάτι παραπάνω από το σκληρό πυρήνα της εγχώριας underground σκηνής και να περάσει το μήνυμα της δυνατά και καθαρά: Amps Speak Louder Than Words.

 

 

 

 

Για το Rockoverdose,

Δημήτρης Σούρσος

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Καταστρόφος (https://www.instagram.com/alexandros_kat/)

 

Comments