Ανταπόκριση: DEAF RADIO, Lungs, Commuter @ Gagarin 205, Αθήνα (22/12/2022)

Έχοντας κυκλοφορήσει τον νέο τους δίσκο, “Arsenal Of Hope” μόλις πριν λίγες εβδομάδες, οι Deaf Radio επέλεξαν να τον παρουσιάσουν στην πόλη τους όσο πιο άμεσα γίνεται, με αποτέλεσμα την περασμένη Πέμπτη να επιτάξουν το Gagarin για να πουν την ιστορία τους και να τη μοιραστούν με το κοινό τους. 

 

 

Τη βραδιά άνοιξαν κατά τις 20:30 οι Commuter, μια σχετικά νεοσύστατη μπάντα που φέτος κινείται προς το να εδραιωθεί στην εγχώρια σκηνή. Μάλιστα, τον Οκτώβριο τα παιδιά κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single και video clip, που κυκλοφορεί τώρα σε όλες τις πλατφόρμες. Με πολλή ενέργεια και φανερά καλή διάθεση, μας χάρισαν μερικά αξιοπρεπέστατα δείγματα post punk - indie ήχου, τα οποία πιθανώς δεν έλαβαν την πλέον ενθουσιώδη ανταπόκριση, λόγω του ότι το κοινό δεν τα γνώριζε. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει πως οι Commuter δεν είχαν την προσοχή μας. Με σημαντικό πλήθος κοινού να έχει φτάσει στον χώρο από νωρίς, είναι πιθανό πως η μπάντα κέντρισε το ενδιαφέρον κάποιων και ίσως κέρδισε μερικούς νέους fans.

 

 

Τη σκυτάλη πήραν οι Lungs για τη συνέχεια, που επίσης είναι σχετικά νέοι στην εγχώρια σκηνή. Εξαμελής μπάντα με εκρηκτική ενέργεια, που για τα κρουστά τους απαιτούν δύο άτομα, από την πρώτη ματιά καταλαβαίνεις ότι κάτι το διαφορετικό έρχεται κατά πάνω σου. Όλη τους η εμφάνιση μια έκπληξη, από τις ενδυματολογικές επιλογές, μέχρι τις παραδοσιακές καταβολές του ήχου τους και τους στίχους στα Ελληνικά, κάτι που - εμένα προσωπικά τουλάχιστον - πάντα με πιάνει απροετοίμαστη. Με πιο μακροσκελή κομμάτια και το χαρακτηριστικό τους στυλ, φάνηκε να μας ξυπνούν για τα καλά και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Μια από τις μπάντες για τις οποίες ανυπομονώ να δω τι θα κάνουν στη συνέχεια.

 

 

Οι headliners της βραδιάς επέλεξαν ένα πιο ατμοσφαιρικό σκηνικό με χαμηλότερο φωτισμό και αρκετά εφέ. Η υποδοχή που τους επιφύλασσε το κοινό τους ήταν θερμότατη και υποθέτω πως κατανοώ το γιατί. Ο ήχος των Deaf Radio, κάπου ανάμεσα σε alternative rock - pop -  με διάφορα synth στοιχεία, ακολουθεί ένα σύγχρονο ρεύμα που δεν ξέρω αν προσελκύει πολλούς παλιούς λάτρεις της rock - metal σκηνής, αλλά σαφώς προσελκύει νεαρότερο κοινό με κλίση προς τον ελαφρύτερο ήχο. 

 

 

Το setlist τους περιείχε κάποια, αν και όχι όλα τα κομμάτια του “Arsenal Of Hope”, όμως αυτό δεν φάνηκε να ενοχλεί το κοινό τους, το οποίο χόρευε και περνούσε εξίσου καλά στο άκουσμα νέων και παλαιότερων κομματιών. Τραγούδια σαν τα “Model Society, Supersonic, Quicksand” έχουν ήδη γίνει αγαπημένα πολλών και μπορούσες να διακρίνεις μια πιο συγκινητική διάθεση στο κλείσιμο με το ομώνυμο “Arsenal Of Hope”. Οι Deaf Radio φαίνεται να έχουν στα σκαριά ακόμα περισσότερες εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό για να μοιραστούν την ιστορία τους και αν το live της Αθήνας είναι ένδειξη του τι ακολουθεί, τότε έχουν λαμπρή πορεία μπροστά τους και πολλή αγάπη να δεχτούν.

 

 

And that’s a wrap on 2022! Μια πολύ γεμάτη συναυλιακή χρονιά που είχε κάτι για όλους και που σίγουρα μας έκανε συχνά να αναλογιστούμε μήπως ήρθε η ώρα να πουλήσουμε ένα νεφρό, προκειμένου να πάρουμε εισιτήρια για όλες τις εμφανίσεις που θέλαμε να δούμε. Και τα καλύτερα έρχονται!

 

 

 

Για το Rock Overdose,

Δάφνη Γεωργαδάκη

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Καταστρόφος (https://www.instagram.com/alexandros_kat/)

 

 

 

Comments