Ανταπόκριση: JAG PANZER, Serpent Lord, Leatherhead @Eightball Club, Θεσσαλονίκη (25/01/2023)

 

Οι θρυλικοί US heavy metallers Jag Panzer μέσα στο 2023 θα μετρήσουν 42 χρόνια ζωής! Εν όψει της νέας τους κυκλοφορίας “The Hallowed” που αναμένεται να ακούσουμε την άνοιξη, αποφάσισαν να διεξάγουν περιοδεία για την προώθησή της.

Προσέθεσαν δύο Ελληνικές ημερομηνίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην παρούσα ανταπόκριση θα επικεντρωθούμε στη συναυλία που έλαβε χώρα στο κλασικό μεταλλικό στέκι της πόλης, το Eightball.

 

 

Πριν ανοίξουν η πόρτες υπήρξε κάποια αναμονή, ενώ η πρώτη μπάντα ανέβηκε στη σκηνή κατά τις 21:00 και κάτι. Η πρώτη μπάντα που επιλέχθηκε για να κάνει support στους Αμερικάνους θρύλους ήταν οι Λαρισαίοι Leatherhead. Έπαιξαν ένα εκρηκτικό Heavy-Speed Metal, περίπου μισάωρο, σετ, γεμάτο με δικές τους συνθέσεις από τον νέο δίσκο τους “Tomahawk” που το κοινό απόλαυσε δεόντως! Επηρεασμένοι εμφανώς από τον αμερικανικό τρόπο παιξίματος και σύνθεσης, στη σκηνή δεν έλειψαν διάφορα props που έκαναν την εμφάνιση αρκετά θεατρική. Είχαν φέρει δύο μεγάλα ινδιάνικα τοτέμ και ένα τσεκούρι! Όσο για τον frontman του συγκροτήματος Τόλη Μέκρα, αυτό που έχω να πω είναι πως εκτός από μία πολύ ωραία φωνή, έχει και πολλή ενέργεια στη σκηνή, ενώ φαίνεται ολοκάθαρα το πάθος του για αυτό που κάνει. Οι Leatherhead έχουν όλα τα φόντα για μια μεγάλη καριέρα, καθώς αδιαμφισβήτητα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία!

 

 

Λίγη ώρα μετά, τους Leatherhead διαδέχθηκαν οι Θεσσαλονικείς Serpent Lord με μια occult εμφάνιση. Όλα τα μέλη των Serpent Lord είχαν βαμμένα μαύρα τα μάτια τους και τα δάχτυλά τους, ενώ φορούσαν μαύρες σάρπες και μενταγιόν με occult σύμβολα. Στο μπροστινό μέρος της σκηνής υπήρχε ένα μικρό τραπεζάκι με ένα κρανίο σκύλου, τρία μικρά δισκοπότηρα με κρασί και ένα κατάμαυρο αρωματικό κερί. Δίπλα από τα drums είχε δύο banners με διάφορα σκοτεινά σύμβολα της μπάντας, ενώ είχε πέσει και μια διαφάνεια που πρόβαλλε το εξώφυλλο του πιο πρόσφατου δίσκου τους, “Apocrypha”. Ο εδώ και κάποια χρόνια frontman των Serpent Lord Κωνσταντίνος Σωτηρέλης, αλληλεπιδρούσε συχνά με το κοινό και η δυνατή φωνή του έντυσε παλιά και καινούρια κομμάτια της μπάντας, καθώς και δύο επανεκτελέσεις, η μία από τους Candlemass και η άλλη από τους Paradise Lost. Σε όλη τη διάρκεια του σετ η ατμόσφαιρα ήταν πολύ σκοτεινή, creepy και αποκρυφιστική.

 

 

Αφού κατέβουν και οι Serpent Lord από τη σκηνή, γίνεται εμφανές πως το κοινό έχει ήδη ζεσταθεί και περιμένει με ανυπομονησία τους Αμερικανούς θρύλους, Jag Panzer. Η αναμονή δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη μέχρι να αρχίσουν να ανεβαίνουν ένα-ένα τα μέλη των Jag Panzer στη σκηνή για ένα σύντομο soundcheck. Είχαν ένα αρκετά μεγάλο σετ το οποίο περιείχε πολλές επιτυχίες τους και κομμάτια που έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα. Η μπάντα είχε μια απίστευτη ενέργεια και αλληλεπίδραση με το κοινό και μοίρασε πολλά ενθύμια στους fans. Ανάμεσα από το κάθε τραγούδι, ο frontman Harry “The Tyrant” Conklin έδειχνε το ξεκαρδιστικό χιούμορ του και με κάθε ευκαιρία έδειχνε την αγάπη του προς τη θεσσαλονικά σύζυγό του και την μικρή κόρη του που έδωσαν το παρόν στη συναυλία. Σε κάθε τραγούδι το κοινό τρελαινόταν: υπήρξαν moshpits και crowd surfing, ενώ δεν έλειπαν και οι τρελαμένοι που ανέβαιναν στη σκηνή. Μουσικά το performance τους ήταν από όλες τις απόψεις εξαιρετικό και όλα τα μέλη έλαμψαν. Υπήρχαν αναρίθμητες στιγμές που έμεναν στη μνήμη από το συγκεκριμένο live, χάρη στις υπέροχες προσωπικότητες των μελών του συγκροτήματος, του εκρηκτικού setlist γεμάτο κομματάρες και φυσικά χάρη στο τρελό κοινό!

 

 

Όλα τα μέλη των Jag Panzer ήταν εξαιρετικά φιλικά και προσιτά, καθώς μετά το πέρας της συναυλίας έμειναν για afterparty ώστε να έρθουν σε επαφή με τους fans, να βγουν φωτογραφίες και να υπογράψουν διάφορα αντικείμενα! Αυτό το live θα μείνει αξέχαστο σε όποιον έδωσε το παρόν!

 

 

 

 

 

Για το RockOverdose,
Κατερίνα Μήτικα

Φωτογραφίες: Δημήτρης Καραγεωργίου (https://www.instagram.com/dimitris_photoshooter/)

 

Comments