MANDRAGORE στο Rock Overdose: “Οποιαδήποτε κι αν είναι η πηγή της έμπνευσης, το κομμάτι θα πρέπει να έχει κάτι να πει”

Οι Mandragore είναι μια symphonic female fronted metal μπάντα από την Θεσσαλονίκη. Από το 2014 όπου ξεκίνησε η μπάντα, ως τώρα, έχουν κυκλοφορήσει ένα demo με τρία κομμάτια και ένα single. Τώρα, μιας και βρίσκονται σε διαδικασία σύνθεσης του πρώτου τους άλμπουμ, δίνουν μια συνέντευξη στο Rock Overdose και τον Φάνη Βιλαέτη. Απολαύστε τους!

 

Rock Overdose: Γεια σας παιδιά, καλώς ήρθατε στο Rock Overdose.

 

Mandragore: Χαίρεται, καλώς σας βρήκαμε!

 

Rock Overdose: Θέλω να μου πείτε λίγο πως δημιουργήθηκε η μπάντα και ποιοι την αποτελούν.

 

Mandragore: Η ιδέα για το συγκρότημα υπήρχε αρκετό καιρό πριν την δημιουργία. Για την ακρίβεια η σκέψη για ένα τέτοιου είδους συγκρότημα ήταν του Κωνσταντίνου (πλήκτρα) και υπήρχε από το 2011. Λίγo αργότερα, αφού η ιδέα είχε ωριμάσει και είχαν βρεθεί όλα τα μέλη υπήρξε και η πρώτη κινητικότητα.

Το Line-up:
Ελισσόφι Ντάβλη: Φωνητικά
Γιάννης Ζαγκότσης: Κιθάρες
Kωνσταντίνος Μακρυνιώτης: Πλήκτρα
Κωνσταντίνος Σωτηρέλης: Μπάσο
Βαγγέλης Καραφώτης: Drums

 

Rock Overdose: Ποιες είναι οι επιρροές σας ως Mandragore;

 

Mandragore: Αν εξαιρέσουμε όλες τις κλασικές ροκ μπάντες που όλοι μας έχουμε ακούσει, αγαπάμε και προφανώς έχουμε επηρεαστεί από αυτές, μεγάλες επιρροές αποτελούν και πιο σύγχρονες μέταλ μπάντες από τους Nightwish, τους Amorphis, τους Eluveitie, ή τους Epica μέχρι και Sabaton, In Flames και Children of Bodom. Μπορεί να μην ακούγονται όλες αυτές οι επιρροές παντού, αλλά επειδή όλοι μας ακούμε ένα μεγάλο φάσμα ειδών σίγουρα έχουμε επηρεαστεί από αυτά.

 

Rock Overdose: Ποια θα λέγατε πως είναι η θεματολογία των στίχων σας;

 

Mandragore: Η θεματολογία διαφέρει. Έμπνευση αποτελούν βιβλία, ταινίες, προβληματισμοί, είτε είναι απλώς ιστορίες. Γενικά οποιαδήποτε και αν είναι η πηγή της έμπνευσης, το κομμάτι θα πρέπει να έχει κάτι να πεί. Αυτή είναι η αρχή μας!

 

Rock Overdose: Ποιο μέλος της μπάντας γράφει συνήθως τους στίχους;

 

Mandragore: Κυρίως ο Κωνσταντίνος (Πλήκτρα).

 

Rock Overdose: Το όνομα Mandragore πως το εμπνευστήκατε;

 

Mandragore: Όπως όλες οι μπάντες που ξεκινάνε, έτσι και εμείς ψάχναμε για ένα όνομα. Πάνω στην αναζήτηση λοιπόν, πέσαμε πάνω στο “Mandragora”, ένα μυθικό φυτό. Μας άρεσε σαν όνομα όπως και η ιστορία πίσω από αυτό οπότε το αλλάξαμε σε “Mandragore” και το υιοθετήσαμε!

 

Rock Overdose: Πέρυσι τον Απρίλιο είχατε μια περιοδεία μαζί με τους Meden Agan και τους DreamRites. Πως ήταν αυτή η εμπειρία;

 

Mandragore: Όπως και κάθε περιοδεία, μικρή ή μεγάλη, έτσι και αυτή είχε πάρα πολλά να προσφέρει. Ήταν η πρώτη της μπάντας οπότε μπήκαμε σε κάτι τελείως πρωτόγνωρο. Χαρήκαμε πολύ για τη γνωριμία και τη συνεργασία με τις άλλες μπάντες και ανυπομονούμε να το ξανακάνουμε.

 

Rock Overdose: Υπάρχει περίπτωση να σας δούμε στο μέλλον σε καμιά περιοδεία με εσάς ως Headliners;

 

Mandragore: Ακόμα είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο. Υπάρχουν κάποιες συζητήσεις, αλλά μόνο για τη συμμετοχή μας ως support act.

 

Rock Overdose: Πρόσφατα ανακοινώσατε ότι θα ανεβάσετε νέο βίντεο κλιπ. Είναι το πρώτο σας, σωστά; Πείτε μας λίγα λόγια για το που γυρίστηκε, τον λόγο που επιλέξατε το συγκεκριμένο μέρος και ποιο κομμάτι επιλέξατε.

 

Mandragore: Ναι, είναι το πρώτο μας. Γυρίστηκε σε ένα δάσος έξω από τη Θεσσαλονίκη. Ο κύριος λόγος ήταν το είδος του δάσους και γενικότερα η μορφολογία του εδάφους. Ήταν ένα ενδιαφέρον σημείο και δεν μοιάζει με ένα τυπικό ελληνικό δάσος. Το κομμάτι που επιλέξαμε είναι το “Winter's Grey”, από το πρώτο μας demo. Κάναμε re-master στο κομμάτι με σκοπό να το κάνουμε μια επανέκδοση και στην πορεία ήρθε η ιδέα του βίντεο κλιπ μιας και δεν είχαμε μέχρι στιγμής.

 

 

Rock Overdose: Υπάρχουν κατά τα άλλα κάποια σχέδια για το μέλλον της μπάντας, όπως πχ για κάποιο άλμπουμ ή live;

 

Υπάρχουν κάποιες συζητήσεις για live, αλλά προς το παρόν περιμένουμε. Το μόνο σίγουρο είναι το album μας.  Βρισκόμαστε στο στάδιο της σύνθεσης και αν όλα πάνε καλά θέλουμε τέλος καλοκαιριού να έχουμε μπει για τις ηχογραφήσεις.

 

Rock Overdose: Παιδιά ο τελευταίος λόγος ανήκει σε εσάς για το κλείσιμο.

 

Mandragore: Σας ευχαριστούμε πολύ για αυτή τη συνέντευξη.  Ελπίζουμε να τα ξαναπούμε σύντομα με περισσότερα νέα!

 

 

Για το Rock Overdose,

Φάνης Βιλαέτης

Comments