Μαργαρίτα Σταμούλη (GODITHA): “Το τελικό αποτέλεσμα θα φανεί στη θεατρική σκηνή, για την οποία είναι και γραμμένο το έργο!”

Το RockOverdose είχε την χαρά να μιλήσει  με τους συντελεστές της rock οpera Goditha της Ελίνας Εγγλέζου.

Σύμφωνα με την διανομή των ρόλων και το σενάριο, η ταλαντούχα νεαρή μουσικός Μαργαρίτα Σταμούλη υποδύεται την Iriana, έναν ρόλο πιο δευτερεύων, αλλά σημαντικό για τις εξελίξεις της ιστορίας και για το μουσικό και σκηνικό κομμάτι του έργου.

Enjoy!

 

 

RockOverdose: Πως έγινε η γνωριμία σου με την Ελίνα Εγγλέζου; Γνώριζες τους άλλους συντελεστές;

Μαργαρίτα Σταμούλη (GODITHA): Η γνωριμία μου με την Ελίνα έγινε μέσω της αγαπημένης Ηλιάνας Τσακιράκη. Εκείνη με σύστησε με την Ελίνα η οποία με δοκίμασε φωνητικά και αρχίσαμε αμέσως τις ηχογραφήσεις! Γνώριζα κάποιους συντελεστές από πριν αλλά τους περισσότερους τους γνώρισα μέσω του project, και είμαι ευγνώμων που είμαι και εγώ μέσα σε αυτούς.

 

RockOverdose: Ποια ήταν η πρώτη σου αντίδραση όταν σου έγινε η πρόταση να συμμετάσχεις;

Μαργαρίτα Σταμούλη (GODITHA): Η πρόταση μου ήρθε τελείως ξαφνικά,χωρίς να το περιμένω, με ένα μήνυμα στο messenger! Όταν άκουσα για πρώτη φορά κάποια demo’s των τραγουδιών που θα έπρεπε να ερμηνεύσω έπαθα την πλάκα μου! Η δουλειά που είχε γίνει από την συνθέτρια Ελίνα Εγγλέζου ήταν εκπληκτική και ήμουν πιο ενθουσιασμένη από ποτέ. Ήθελα να σταθώ αντάξια της όλης προσπάθειας και ανυπομονούσα να αρχίσω τη δουλειά!

 

RockOverdose: Μίλησε μας για την μέχρι τώρα μουσική σου πορεία. Έχεις συμμετάσχει σε κάτι παρόμοιο στο παρελθόν;

Μαργαρίτα Σταμούλη (GODITHA): Μέχρι τώρα στα 21 μου χρόνια κατέχω το πτυχίο αρμονίας και το πτυχίο πιάνου,συνεχίζοντας για το δίπλωμα. Σε λίγους μήνες θα δώσω και το δίπλωμα του κλασσικού τραγουδιού. Επίσης, σπουδάζω Θεατρολογία στο ΕΚΠΑ. Έχω συνθέσει πολλά τραγούδια ποπ-μιουζικαλ-τζαζ-indie ξενόγλωσσα και αρκετά ελληνικά τα οποία δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα και προσδοκώ να τα εντάξω σε ένα album.Έχω κάποια εμπειρία στη live σκηνή, ομολογώ όχι μεγάλη. Η πιο πρόσφατη συναυλία μου ήταν με το συγκρότημα μου L.O.D (Love Or Die).Έχω ξανα-συμμετάσχει σε παράσταση μιούζικαλ με τη χορωδία μου, το Athens Choir Ensemble,αλλά ποτέ ως σόλο performer σε κάτι τόσο ξεχωριστό και εντυπωσιακό.

 

RockOverdose: Πως σου φάνηκε γενικά η ιστορία του έργου και ο ρόλος σου σε αυτό;

Μαργαρίτα Σταμούλη (GODITHA): Καταρχάς η ιδέα του έργου μου φαίνεται πανέξυπνη. Συνδυάζει κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί, μια ροκ όπερα που διαδραματίζεται στα μεσαιωνικά χρόνια ,με μια ιστορία αγάπης, που προσωπικά μου φαίνεται πολύ σύγχρονη. Πολλές γυναίκες μπορούμε να ταυτιστούμε με μια Goditha, που είναι μια γυναίκα που αγαπά χωρίς όρια, που προδίδεται από τον αγαπημένο της και χάνει τα λογικά της αναζητώντας εκδίκηση,αλλά που εν τέλει θα έκανε τα πάντα για να είναι μαζί του. Το έργο εκτός αυτού , αντιπαραβάλει συνεχώς τις δυνάμεις του καλού και του κακού ,τα οποία υπάρχουν μέσα σε κάθε άνθρωπο και ορίζουν τις πράξεις του. Είναι ένα έργο που μιλάει στον σημερινό θεατή/ακροατή , αλλά και που παραμένει αποστασιοποιημένο ,όσο χρειάζεται,από την καθημερινή ζωή, βάζοντας το πλαίσιο σε μια άλλη εποχή, σε άλλους χρόνους, με μάγισσες , δαίμονες , ξόρκια και μεταφυσικά στοιχεία που δημιουργούν ένα μαγικό-τρομακτικό κλίμα, το οποίο ταιριάζει απόλυτα με την ροκ/μέταλ/γκοθ σκηνή. Ο ρόλος μου στο έργο είναι πιο δευτερεύων, αλλά σημαντικός για τις εξελίξεις της ιστορίας και για το μουσικό και σκηνικό κομμάτι του έργου.

 

RockOverdose:  Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να δώσεις το 100% και να αποδώσεις τόσο θεατρικά το ρόλο σου; Υπήρξε κάτι που σε δυσκόλεψε;

Μαργαρίτα Σταμούλη (GODITHA): Ο ενθουσιασμός μου για το έργο και η πίστη μου σε αυτό είναι η κινητήριος δύναμη μου. Μου αρέσει τόσο πολύ όλο το έργο που πάντα θα δίνω το 100% για να το υποστηρίξω. Ωστόσο οι μελωδικές γραμμές μου είναι αρκετά απαιτητικές. Επειδή κυρίως τραγουδάω σε ομαδικά -χορωδιακά μέρη είναι πολύ σημαντικό να συγκεντρώνομαι στη δική μου φωνή και να μην μπερδεύομαι με τις υπόλοιπες. Επίσης, στα μέρη μου, αρκετές φορές χρειάζεται η εναλλαγή οπερατικής με «κανονικής» φωνής, πράγμα όχι εύκολο.Παρόλα αυτά πιστεύω ότι είμαι κατάλληλη για τον ρόλο και τις φωνητικές του απαιτήσεις .

RockOverdose: Θα μας πεις μερικά λόγια για τον χαρακτήρα σου στο έργο; Έχει ή όχι κοινά στοιχεία με εσένα; Κατάφερες να ταυτιστείς;

Μαργαρίτα Σταμούλη (GODITHA): Ο χαρακτήρας μου στο έργο έχει το όνομα Iriana. Παίζω μια από τις γυναίκες του χωριού. Μαζί με την αδελφή μου στο έργο, την Edeline , διευθύνουμε την ταβέρνα, στην οποία θα πιεί το κρασί-δηλητήριο ο D'Luvien. Είμαστε μάρτυρες της σκηνής και παρόντες στο δικαστήριο που θα ακολουθήσει.Εκτός αυτού, παρακολουθούμε και όλες τις υπόλοιπες εξελίξεις που ενδιαφέρουν το χωριό μας. Η Iriana είναι μια γυναίκα που δε φοβάται να πει την γνώμη της. Γνωρίζει τη σημαντικότητα των καταστάσεων και θέλει να συμβάλει στην εξέλιξη των γεγονότων ακόμα και όταν δεν το επιτρέπει η θέση της. Είναι σκληρή αλλά ταυτόχρονα έντιμη και ευαίσθητη. Ωστόσο,την φοβίζει το άγνωστο και στηρίζεται στα χέρια των αντρών του χωριού για να την προστατεύσουν, όπως και κάθε γυναίκα του μεσαίωνα. Η Iriana (της οποίας μάλιστα μ'αρέσει πολύ το όνομα) είναι μια γυναίκα που έχει αρκετά στοιχεία με εμένα. Είμαστε και οι δύο δυναμικές και θέλουμε να καταδικάσουμε το έγκλημα, αλλά αναγνωρίζουμε τα ανθρώπινα λάθη και στηρίζουμε την αγάπη. Κατάφερα να ταυτιστώ. Και πιστεύω ότι αν ζούσα στον μεσαίωνα ίσως και να ήμουν ακριβώς έτσι .

 

 

RockOverdose: Πέρα από την κυκλοφορία του άλμπουμ, θα ήθελες να ανέβεις στην σκηνή να ερμηνεύσεις τον ρόλο σου σε σειρά εμφανίσεων σαν ολοκληρωμένη παράσταση;

Μαργαρίτα Σταμούλη (GODITHA): Πιστεύω είναι αυτό που περιμένουμε όλοι μας . Θα ήταν τρομερά συγκινητικό να το δούμε επιτέλους να ζωντανεύει στη σκηνή και να δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό για να περάσουμε όλη την ενέργεια που έχουμε στον κόσμο .

 

 

RockOverdose: Το τελικό αποτέλεσμα ήταν αυτό που περίμενες όταν σου έγινε η πρόταση να Το τελικό αποτέλεσμα ήταν αυτό που περίμενες όταν σου έγινε η πρόταση να συμμετάσχεις;

Μαργαρίτα Σταμούλη (GODITHA): Από τη στιγμή που γνώρισα την Ελίνα και το έργο, δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από μια εξαιρετική δουλειά.. Η όλη προσπάθεια είναι πολύ επαγγελματική και αξίζει να μαθευτεί παγκόσμιως. Για μένα ωστόσο αυτό δεν είναι το «τελικό αποτέλεσμα» . Το τελικό αποτέλεσμα θα φανεί στη θεατρική σκηνή, για την οποία είναι και γραμμένο το έργο,και ανυπομονώ να το ζήσω.

 

RockOverdose: Θα ήθελες κι άλλες τέτοιες συνεργασίες; Θα ξανα-έκανες κάτι παρόμοιο στο μέλλον;

Μαργαρίτα Σταμούλη (GODITHA): ΝΑΙ, ΝΑΙ και πάλι ,ΝΑΙ.

 

RockOverdose: Εκτός την συμμετοχή σου στο GODITHA τι άλλο ετοιμάζεις στο άμεσο μέλλον? Ποιά είναι τα σχέδια σου;

Μαργαρίτα Σταμούλη (GODITHA): Τα μουσικά σχέδια μου είναι κυρίως να βγάλω στη δημοσιότητα όλα τα κομμάτια που έχω συνθέσει . Το single που θα βγει πιο σύντομα θα είναι το τραγούδι μου «People break up»
Σας ευχαριστώ !

 

 

OFFICIAL LINKS

https://www.facebook.com/bobkatsionisofficial/

https://www.facebook.com/symmetricrecords

https://www.facebook.com/Goditha-The-Rock-Opera-419374551800097/

https://www.youtube.com/channel/UC_g0RvMnstf9xxhIt19N-dQ

https://goditha.bandcamp.com/

Comments