Οι Αμερικανοί MELIAH RAGE επιστρέφουν με νέα δουλειά.Μιά μπάντα του power thrash,που σχηματίστηκε το 1987 στη Βοστώνη και με δίσκους όπως τα "Kill To Survive" και "Solitary Solitude" έκαναν γνωστό και σεβαστό το όνομά τους στη μεταλλική σκηνή.
Αφού πέρασαν μια περίοδο απραξίας,το 1996 επαναδραστηριοποιήθηκαν και κυκλοφόρησαν απο τότε άλλα 5 άλμπουμς.
Τώρα ήρθε η σειρά του "Dead to the world" που κυκλοφορεί απο την Metal On Metal Records.
Δυστυχώς σε ελάχιστα σημεία θα σας θυμίσουν παλιούς καλούς MELIAH RAGE.Στο μεγαλύτερο μερος του δίσκου δείχνουν σαφή προσπάθεια να εισάγουν στον ήχο τους μοντέρνα στοιχεία,που όμως δεν φαίνεται να αποφέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα κια να αποδίδει όπως θα έπρεπε.
Οι συνθέσεις μοιάζουν απρόσωπες,νωθρές και άνευ κάποιου ιδιαίτερου χαρακτηριστικού.
Ο ρυθμός κινείται σε σχετικά γρήγορες ταχύτητες,με εξάρσεις όπου σπιντάρουν υπερβολικά αλλά και με μέρη όπου πατάνε φρένο και ηρεμούν σχετικά.
Το ξεκίνημα με το "Up in flames" σε προιδεάζει θετικά με έντονο ρυθμό,πολύ δυνατά riffs και γενικά ένα στακάτο τραγούδι με ενδιαφέροντα γυρίσματα κι εναλλαγές.
Η συνέχεια όμως δεν είναι ανάλογη.Μετά ακολουθεί μια σειρά απο συνθέσεις οι οποίες προσφέρουν,σε αρκετά σημεία, κάποιες καλές ιδέες,κάποια όμορφα κιθαριστικά leads κι ένα thrash drumming αλλά ...
Δυστυχώς αυτά δεν επαρκούν απο μόνα τους να ανεβάσουν τα τραγούδια,ούτε το ενδιαφέρον του ακροατή.Ενώ θα μπορούσαν αν ήταν πιο δεμένες αυτές οι ιδέες και πιο συγκεκριμένες να δώσουν πολύ πιο συμπαγές αποτέλεσμα,αδικούνται μέσα στην προσπάθεια να φανούν πιο επίκαιροι και μοντέρνοι.
Αυτή η προσπάθεια δεν κατηγορείται απλά δεν πετυχαίνει.
Η παραγωγή είναι σύγχρονη κια άκρως αξιόλογη,ο καθαρός ήχος αναδεικνύει το πολύ καλό τεχνικό παίξιμο του γκρούπ,ειδικά σε μερικά σημεία το μπάσο κυριολεκτικά "κεντάει" και τα ντράμς δε μπουκώνουν πουθενά τον ήχο ακόμα κια στα μέρη που χτυπάνε αλύπητα.Οι κιθάρες και στα lead και στα solos είναι μπροστά όσο πρέπει αλλά το όλο πράγμα δείχνει ελαφρώς αποστειρωμένο και αφαιρεί την όποια επιθετική διάθεση.
Ομολογώ ότι έτρεφα πολλές προσδοκίες για αυτή την κυκλοφορία,αλλά τελικά με άφησε με μια γλυκόπικρη γεύση.Αν απομονώσεις ορισμένα σημεία,κι είναι αρκετά,όπου σίγουρα θα ακούσεις πολύ δυνατές power thrash μελωδίες κι αδιαφορήσεις για τα "νεωτεριστικά" στοιχεία,τότε ο δίσκος έχει ενδιαφέρον.
Ο δίσκος σαν σύνολο όμως έχει αδυναμίες φανερές αλλά όχι τραγικές και μια ακρόασή του δε θα βλάψει κανέναν.
Τracklist:
1. Up In Flames
2. Valley Of The Shadowless Souls
3. Skin And Bones
4. Absolute Obedience
5. Where Nothing Ever Grows
6. Never From Me
7. Cold Cruel Fate
8. Time Won’t Let Me Breathe
9. Awaken Sorrow
Για το rockoverose.gr
Πάνος Warlord Μπούγαλης










