Έρχεται στη μεγάλη οθόνη ταινία που θα καταγράφει την ιστορία της Ελληνικής Metal σκηνής!

 

 Το Rock Overdose μίλησε με τον Άγγελο Γεωργιόπουλο, συγγραφέα του βιβλίου "665 ημέρες και μια... ζωή Metal", και συντελεστή της ταινίας - documentary με τίτλο "Metal Under Hell-as" (σε σκηνοθεσία του Γιώργου Μπακάλη), η οποία φιλοδοξεί να καταγράψει την ιστορία της Ελληνικής Heavy Metal σκηνής, αφήνοντας ένα ιστορικό οπτικοακουστικό ντοκουμέντο - εγχειρίδιο για τις μελλοντικές γενιές μεταλλάδων και όχι μόνο. 

 

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις του Άγγελου Γεωργιόπουλου:


 

"Καλησπέρα Rock Overdose, για ακόμα μια φορά σε ευχαριστούμε για την υποστήριξη.

Επί του παρόντος, σχετικά με την ταινία –doc, Metal under Hell-as, δίχως πρόθεση να προκαταβάλω ούτε το σενάριο ούτε τη σκηνοθετική άποψη του Γιώργου Μπακάλη, θα ήθελα να επισημάνω τα ακόλουθα.

 

Το αποτέλεσμα έρευνας στο μουσικό-κοινωνικό πεδίο μια ιστορίας που ξεκίνησε αχνά στα 80’ς και εξακολουθεί να γράφεται έως σήμερα άλλαξε τα προυπάρχοντα δεδομένα. Τα νέα, οδήγησαν στην απόφαση για δύο ταινίες. Metal under Hell-as, Part I….It’s Just the Beginning που θα καλύπτει την περίοδο 1979-1999, με πινελιές έως σήμερα και στο σίκουελ (sequel) Metal under Hell-as, Part II…The Story Goes on, για την περίοδο 2000 και ένθεν, με ανάλογες παραπομπές στο παρελθόν. Είναι βέβαιο ότι μεταξύ των δύο θα υπάρχει όχι ο φερόμενος αλλά ο κατ’ ουσία συνδετικός κρίκος που το όνομά του δεν είναι άλλο από: Ελληνικά Heavy Metal συγκροτήματα, ανεξάρτητα ιδιώματος.

 

Συγκεκριμένα, για το Part I πια, μπορώ να σου αναφέρω τους έως τώρα συμμετέχοντες, και μόνο στο επίπεδο των συγκροτημάτων και καλλιτεχνών.

Heaven & Hell,Crush, Northwind, Vice Human, Spitfire, Vavel, Rust, Sarissa, Flames, Burning Blood, Nigel Foxx’s Thanatos I.N.C., Mystery, Trademark, Marauder, Causes Belli, Selefice, Acid Death, Piranha, Rotting Christ, Septic Flesh, Necromantia, Kawir, Nightfall, Innerwish, Bob Katsionis (ex-Firewind, Warrior Path), Jim Mutilator (ex- Rotting Christ, YothIria), Strikelight, Order of the Ebon Hand, Astarte, Death Courier, Darkest Oath, Θωμάς Τραμπούρας (Darkest Color, ex-Blood covered, Flames), Τζέιν Σαμπανίκου (ex- Beauty and the Beast)

 

Οι υπόλοιπες συμμετοχές καλύπτουν ένα φάσμα από περιοδικά, στέκια, ραδιόφωνα… του χώρου έως ψυχολογία… και πολιτικές επιστήμες. Είναι σίγουρο πως κάποια σχήματα και πρόσωπα αδυνατούν να συμπεριληφθούν, όχι γιατί αδιαφορούμε απέναντι στην μουσικοθεματική τους αξία, ιστορία και άποψη, αλλά γιατί υπάρχει το περιοριστικό πλαίσιο του χρόνου διάρκειας του doc, που από μόνο του οδηγεί αναγκαστικά σε μία προ-επιλογή.

 

 

 

Εντούτοις θέλω να τονίσω πως οι αλληλοεπιδράσεις, αλληλεξαρτήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων, ενδεχόμενα οι όποιες ελλείψεις δημιουργηθούν αφηγηματικό-οπτικά, και θα πρέπει να καλυφθούν, αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες στο να μην είναι εφικτό, ακόμα και λίγο πρίν το μοντάζ, να πούμε το τελικό cast. Ευελπιστούμε ότι μετά το Πάσχα, lockdown τρέλας επιτρέποντος, να ξεκινήσει ο κύριος όγκος των γυρισμάτων ανά την Ελλάδα, οπότε και θα είμαστε σε θέση για ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες περί των συμμετοχών. Να επισημάνω πως από την πλευρά μας πρέπει να κινηθούμε με σεβασμό και λεπτούς χειρισμούς απέναντι σε σχήματα-καλλιτέχνες-πρόσωπα…ακροβατώντας στην ισχνή ισορροπία μεταξύ των θέλω τους και του σκηνοθετικού θέλω της εν λόγω ιστορικής σημασίας προσπάθειας.

 

Μέσα σε ένα  πρωτόγνωρο, δύστροπο, περιβάλλον που διαμορφώνεται, και εν πολλοίς διαμορφώνουν οι επιλογές κάποιον-γνωστών-σύγχρονων σειρήνων, προχωράμε με το σύνθημα All for One… η πραγμάτωση της ιδέας-ονείρου είναι ένα μαραθώνιο ταξίδι όμοιο του Οδυσσέα, για να βρούμε την ‘υγειά’ μας στη δική μας Ιθάκη…στο Heavy Metal!"

 

 

Ευχόμαστε καλή επιτυχία και ανυπομονούμε για το αποτέλεσμα! 

 

Σημείωση: Μετά το Πάσχα θα υπάρξει σχετικό δελτίο τύπου με όλους τους συμμετέχοντες!

 

 

 

 

Comments