Ανταπόκριση: MGLA, In Twilight’s Embrace live @ Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη (09/09/2022)

 

 

Οι Mgla δεν κατάφεραν μέχρι πρότινος να παίξουν στη Θεσσαλονίκη ως headliners και γενικά με κάθε ανακοίνωση για την άφιξή πέρα από την ατυχία, φέρνει μαζί της και διάφορες αναταραχές. Το βράδυ της Παρασκευής πολλοί ήταν αυτοί που είχαν τις αμφιβολίες τους αν θα παρευρεθούν ή όχι αλλά το γεγονός ότι η πόλη ούτως ή άλλως ήταν φρούριο λόγω της έναρξης της έκθεσης, κατέστησε κάθε πιθανή φασαρία αδύνατη.

 

 

 

Τα ευτράπελα όμως δεν έλειψαν και αυτήν τη φορά, καθώς ήδη κάτι δεν πήγαινε καλά όταν άργησαν να ανοίξουν οι πόρτες. Και όντως, κάπου πριν τις 9 έφτασε ένα tour bus που όπως πληροφορήθηκα αργότερα ήταν αυτό των Mgla. Άρα το πρόγραμμα αυτόματα πηγαίνει πίσω; Δεν ξέραμε ακριβώς και προσωπικά ήμουν απομακρυσμένη από την είσοδο ώστε να ακούσω τι ακριβώς συνέβη. Γενικά κάπου στις 10 τελικά άρχισε να μπαίνει ο κόσμος μέσα και ενώ ακόμα κάποιοι έκοβαν εισιτήριο η πρώτη μπάντα ανέβηκε στη σκηνή με εμένα ακόμα απ’ έξω.

 

 

Οι Odium Humani Generis δυστυχώς δεν εμφανίστηκαν και “κόπηκαν" προκειμένου να διατηρηθεί μία κανονική ροή στο πρόγραμμα και την αμηχανία έσπασαν οι In Twilights Embrace που είδαν μία πολύ ένθερμη αποδοχή από το κοινό. Αν και κατάφερα τελικά να ακούσω γύρω στα 4 κομμάτια τους με το ζόρι τελικά, μπορώ να πω ότι μου τράβηξαν την προσοχή και ατμοσφαιρικά ταίριαξαν πολύ με το line up, το οποίο ίσωσς αναδείκνυε περισσότερο την εμφάνισή τους αν όλα είχαν κυλήσει ομαλά. Πάντως οι Πολωνοί έκαναν ό,τι καλύτερο και συνεχίζουν επάξια την παράδοση των υπολοίπων συντοπιτών τους στο black metal.

 

 

Λίγες φορές πάντως έχεις την ευκαιρία να δεις το headliner της βραδιάς να ανεβαίνει δύο φορές στη σκηνή, εκτός encore φυσικά. Η αργοπορημένη άφιξη των Mgla δεν τους άφησε χώρο για soundcheck και αφού στήθηκαν τα πάντα στη σκηνή, βγήκαν χωρίς μάσκες και έπαιξαν χαλαροί τα πρώτα 2-3 λεπτά του Age of Excuse II, ίσα ίσα να σιγουρευτούν ότι όλα είναι καλά. Και κάπου στις 11,  με τη σωστή πλέον εμφάνιση ήρθε επιτέλους για ολόκληρο το set. Η λίστα ήταν πάνω κάτω γνωστή με τη συντριπτική πλειοψηφία των κομματιών να διαιρείται ισόποσα σε Exercises in Futility και Age of Excuse, ενώ εισήγαγαν και από μία πινελιά του Mdłości και του With Hearts Towards None για να συμπληρωθεί η δεκάδα. All set επομένως για το έρεβος, τη μαυρίλα και την ακρότητα να αναλάβουν για την επόμενη ώρα.

 

 

Σε απόλυτη αρμονία και με εξαιρετικό επαγγελματισμό, ειδικά μετά από τα ευτράπελα, οι Mgla έπαιξαν ίσως το καλύτερο black metal live που έχει περάσει από την πόλη, καθώς το παίξιμο ήταν πραγματικά ασύλληπτο και θα τολμήσω να πω ότι ήταν και σε ελάχιστη επιτάχυνση σε σύκγριση με τους δίσκους, κάνοντας τα κεφάλια μας να κοντεύουν να εκραγούν, όχι από headbanging αλλά ειλικρινές σοκ. Ειδικά με τον Darkside, ο οποίος ενώ φαίνεται με το ζόρι, μαγνητίζει όλα τα βλέμματα επάνω του, ενώ όταν τελειώνει το set είναι από τους πρώτους που πολύ χαλαρά και με ένα κούνημα του χεριού χαιρετάει και απλά φεύγει. Έτσι, σαν να μην εκμηδένισε μόλις τη μισή μουσική σκηνή.

 

 

Συνοπτικά, η εμφάνιση αυτή, που επιτέλους κατέστη δυνατή, στέφθηκε με, έστω και μερική, επιτυχία. Δεν ξέρω αν θα υπάρξουν μελλοντικές επανεμφανίσεις της μπάντας στην πόλη μας, αλλά αυτή θα τη θυμόμαστε για πολύ ακόμα.

 

Setlist:

  1. Age of Excuse II
  2. Exercises in Futility I
  3. Exercises in Futility IV
  4. Mdłości II
  5. Age of Excuse V
  6. With Hearts Toward None I
  7. Age of Excuse IV
  8. Exercises in Futility II
  9. Exercises in Futility V
  10. Age of Excuse VI

 

 

Για το Rock Overdose,

Γεωργία Λαδοπούλου

 

 

Comments