Ανταπόκριση: MGLA, In Twilight’s Embrace, Odium Humani Generis @ Αρχιτεκτονική Live Stage, Αθήνα (10/09/2022)

 

 

 

Οι Mgla, αφού κατάφεραν με επιτυχία να παίξουν στη Θεσσαλονίκη ως headliners, παρά τις κάποιες αντιξοότητες, είχε έρθει η ώρα να εξαπολύσουν το σκοτάδι και στην πόλη μας για δεύτερη φορά από το 2019. Δυστυχώς τότε δεν είχα καταφέρει να παρευρεθώ, αλλά είχα την τύχη να τους παρακολουθήσω την ίδια χρονιά στο Brutal Assault Fest του ίδιου έτους. Η ανακοίνωση της αλλαγής του χώρου δεν πτόησε κανέναν όπως αποδείχτηκε, αφού από νωρίς ο κόσμος ήταν πολύς και σίγουρα δεν θα έχανε την ευκαιρία να δει μία από τις ανερχόμενες μεγάλες δυνάμεις του black metal όπως είναι οι MGLA. Εξού και το εύκολο sold out της βραδιάς που απλά επιβεβαίωσε το παραπάνω.

 

 

Το πρόγραμμα τηρήθηκε κατά γράμμα, αφού η κάθε μπάντα ανέβηκε στην ώρα της με απόλυτη ακρίβεια. Το παίξιμο όλων των συγκροτημάτων ήταν άρτιο και με επαγγελματισμό, ήταν άψογοι όλοι τους τεχνικά. Ο χώρος της Αρχιτεκτονικής στο Γκάζι έδενε άψογα με τη μουσική αφού ένιωθες ένα δέος και επιβλητικότητα από το ντεκόρ των πέτρινων τοιχίων. Η διοργάνωση επίσης ολοκλήρωσε την αποστολή της με απόλυτη επιτυχία και άκρως επαγγελματισμό τηρώντας με ζήλο όλους τους κανόνες ασφαλείας – κάνοντας εξονυχιστικό έλεγχο στους πάντες κατά την είσοδο στο μαγαζί.

Όσον αφορά τα μουσικά τώρα, οι Odium Humani Generis ήταν αξιοπρεπείς με πολύ καλό ήχο, ενδιαφέρουσα σκηνική παρουσία και ωραίο groove. Στο σαραντάλεπτο σετ τους μας ζέσταναν και κατάφεραν να τραβήξουν την προσοχή μας. Μία μπάντα που αξίζει να τσεκάρει κανείς.

 

 

Στη συνέχεια οι In Twilight’s Embrace που είδαν μία πολύ ένθερμη αποδοχή από το κοινό και ατμοσφαιρικά ταίριαξαν πολύ με το line up. Οι Πολωνοί και ειδικά ο «ψυχάκιας», ο τραγουδιστής έκαναν ό,τι καλύτερο και συνεχίζουν επάξια την παράδοση της σχολής των υπολοίπων συντοπιτών τους στο black metal.

 

 

Και κάπου στις 21:45, ανέβηκαν οι headliners της βραδιάς. Η λίστα ήταν πάνω κάτω γνωστή με τη συντριπτική πλειοψηφία των κομματιών να χωρίζεται σε ίσα μέρη μεταξύ Exercises in Futility και Age of Excuse, με μία δόση από Mdłości και With Hearts Towards None για να συμπληρωθεί ολοκληρωτικά το σετ., όπου κυριάρχησε το έρεβος και η αμιγώς black ατμόσφαιρα από την μουσική τους - με τον ήχο δυναμίτη – έως την πλέον, σήμα κατατεθέν ενδυματολογία τους, τα δερμάτινα perfecto και τις ολόμαυρες μάσκες/κουκούλες.

 

 

Σε απόλυτη αρμονία και με εξαιρετικό επαγγελματισμό, , οι Mgla έπαιξαν ίσως το καλύτερο black metal live των τελευταίων ετών , καθώς το παίξιμο ήταν πραγματικά «διαστημικό» και σε ελάχιστη επιτάχυνση σε σύγκριση με τους δίσκους, προκαλώντας σοκ με την ογκώδη δύναμή του ήχου τους. Ειδικά, το «χταπόδι» Darkside, μαγνήτιζε όλα τα βλέμματα με το ασύλληπτο παίξιμο του.

 

 

Στο τέλος της ημέρας, έχουμε να κάνουμε με μία εμφάνιση της «ελπίδας» του black metal, καλύτερη από ότι έμαθα του ’19, που στέφθηκε με 100% επιτυχία και θα συζητιέται για πολύ καιρό ακόμα…μέχρι την επόμενη ελπίζουμε!

 

Setlist:

Age of Excuse II
Exercises in Futility I
Exercises in Futility IV
Mdłości II
Age of Excuse V
With Hearts Toward None I
Age of Excuse IV
Exercises in Futility II
Exercises in Futility V
Age of Excuse VI

 

 

Για το Rock Overdose
Νίκος Μαθιόπουλος

Φωτογραφίες: Καταστρόφος Αλέξανδρος (https://www.instagram.com/alexandros_kat/)

 

 

Comments