Mike Sullivan (Russian Circles) στο Rock Overdose: “Νοιώθουμε πάντα φιλόξενα στην Ελλάδα “

Με αφορμή την επίσκεψη των Russian Circles στην Ελλάδα, το Rockoverdose είχε την ευκαιρία για μια διαδικτυακή συζήτηση με τον κιθαρίστα του σχήματος Mike Sullivan. Το πολύ αγαπητό στο ελληνικό κοινό σχήμα θα  πραγματοποιήσει την εμφάνισή του στο Gagarin την Πέμπτη 26/5/22.

 

 

RockOverdose: Καλώς ήρθατε και πάλι. Φαίνεται ότι έχετε μία ιδιαίτερη σχέση με το ελληνικό κοινό. Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;

 

 

Mike Sullivan (Russian Circles): Σε ευχαριστώ. Νοιώθουμε πάντα φιλόξενα στην Ελλάδα κα αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που μπορούμε και παίζουμε σε ένα τόσο καταπληκτικό κοινό. Ίσως έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχουμε ονομάσει ένα album μας με ελληνική λέξη (σ.σ Empros). H Ελίνα που είναι και η promoter μας στην Ελλάδα, είναι εξαιρετικά φιλόξενη και πάντα λατρεύουμε να δουλεύουμε μαζί της.

 

 

 

RockOverdose:Μέσα στα χρόνια έχετε βιώσει αρκετές δυσκολίες σαν συγκρότημα και υπήρξαν φορές που είχατε πραγματικά κακή τύχη. Ποια είναι η πιο έντονη στιγμή που θυμάσαι; (σ.σ Πρόσφατα τους έκλεψαν όλο τον εξοπλισμό) 

 

 

 

Mike Sullivan (Russian Circles): Τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί άσχημη εμπειρία. Κατανοούμε ότι μπορεί κάποια πράγματα να πάνε στραβά ή να έχεις κακή τύχη, αλλά τίποτα δεν κατάφερε να επηρεάσει το πνεύμα μας. Προσωπικά είχα μια μετωπική σύγκρουση με το αμάξι, στο οποίο τραυματίστηκα στον λαιμό και έπρεπε να ακυρώσουμε αρκετές συναυλίες μας, ωστόσο τώρα είμαι αρκετά καλύτερα. Έχουμε όλοι τα προβλήματα μας αλλά δε θεωρούμε ότι έχει γίνει κάτι πάρα πολύ κακό.

Μας διέλυσαν το van και μας έκλεψαν όλο τον εξοπλισμό αλλά αυτά είναι μόνο υλικά πράγματα, τα οποία μπορείς να τα αντικαταστήσεις.

 

 

 

 

 

RockOverdose: Το 2011 κυκλοφορήσατε το πρώτο σας album στη δισκογραφική Sargent House (Empros) και από τότε όλες σας οι κυκλοφορίες γίνονται με αυτήν την εταιρεία. Τι κάνει αυτή η εταιρεία για να βοηθά στην δημιουργικότητα των Russian Circles;

 

 

Mike Sullivan (Russian Circles): H Sargent House είναι η πιο υποστηρικτική και αγαπητή εταιρεία που έχουμε δουλέψει. Από την πρώτη μέρα η Cathy (σ.σ Cathy Pellow είναι η ιδιοκτήτρια της εταιρείας), δημιούργησε ένα περιβάλλον όπου ο κάθε καλλιτέχνης μπορεί να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο και να αναπτυχθεί με τον δικό του τρόπο. Η Cathy δίνει την ίδια αγάπη και το ίδιο ενδιαφέρον σε κάθε καλλιτέχνη, χωρίς να έχει σημασία πόσο διάσημος είναι. Ωστόσο, κανένας καλλιτέχνης δεν έχει το ίδιο management με κάποιον άλλον. Δίνει στο κάθε συγκρότημα το δικό του χώρο.

Είναι πολύ μεγάλο κίνητρο να είσαι σε μία εταιρεία που έχει τόσο μεγάλους καλλιτέχνες. Πολλοί από εμάς έχουμε γίνει πολύ καλοί φίλοι και είναι πολύ συχνό να παίζει ο ένας στους δίσκους του άλλου αλλά και να κάνουμε περιοδείες μαζί.

Η Cathy και ο Marc (σ.σ ο Marc Jetton είναι συνεργάτης της Cathy Pellow) είναι εξαιρετικά υποστηρικτικοί. Μας αφήνουν να φτιαχνουμε τους δίσκους που εμείς θέλουμε να φτιάχνουμε. Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση ή ανάμειξη στη μουσική.

 

 

 

 

RockOverdose: Στον δίσκο Memorial του 2013 είχατε μία δυνατή συνεργασία με την Chelsea Wolfe στα φωνητικά. Μπορούμε να περιμένουμε κι άλλες συνεργασίες σαν κι αυτήν; H Emma Ruth Rundle ίσως ταίριαζε... 

 

 

Mike Sullivan (Russian Circles): Η Emma σίγουρα θα ταίριαζε. Δεν έχουμε σχέδια για κάποια συνεργασία αυτήν τη στιγμή, αλλά πάντα πέφτουν ιδέες για καλλιτέχνες που θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε. Θα δούμε...

 

 

 

 

 

RockOverdose: Από το 2006 που βγάλατε το Enter μέχρι το 2019 που βγάλατε το Blood Year τι έχει αλλάξει στην καλλιτεχνική προσέγγιση των Russian Cirlces;

 

 

 

Mike Sullivan (Russian Circles): H μεγαλύτερη αλλαγή ήταν το γράψιμο κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τα τραγούδια γράφονταν απομακρυσμένα καθώς ζούμε σε διαφορετικές πόλεις και κάθε φορά που κάποιος από εμάς σκεφτόταν μία σύνθεση, την έστελνε στους υπόλοιπους για να βάλει ο καθένας το μέρος του. Τελικά, αποδείχτηκε εξαιρετικά παραγωγικός τρόπος γραψίματος.

RockOverdose: Ποια συγκροτήματα έχουν επηρρεάσει τον ήχο σας περισσότερο;

 

 

Mike Sullivan (Russian Circles): Craft, Mogwai, Neu!, Gorgoroth, 90 Day Men. Αν μας ρωτήσεις όλους ο καθένας θα σου δώσει διαφορετική απάντηση.

 

 

RockOverdose: Υπάρχει κάποιο καινούργιο συγκρότημα που σου αρέσει?

 

 

Mike Sullivan (Russian Circles): Ο Brian (σ.σ. o Brian Cook παίζει μπάσο και βαρύτονη κιθάρα στο σχήμα) μας πρότεινε να ακούσουμε ένα συγκρότημα που λέγεται Spectral Wound και μου αρέσουν πολύ.

 

 

 

RockOverdose: Θα ακούσουμε καινούργιο υλικό στην συναυλία σας στην Αθήνα;

 

 

Mike Sullivan (Russian Circles): Θα παίξουμε ένα καινούργιο κομμάτι.

 

 

 

RockOverdose: Υπάρχουν πλάνα για καινούργιο δίσκο;

 

Mike Sullivan (Russian Circles): Βέβαια. Το φθινόπωρο που μας πέρασε ολοκληρώσαμε τις ηχογραφήσεις του καινούργιου δίσκου και αργότερα μέσα στη χρονιά θα κυκλοφορήσει.

 

RockOverdose: Σε ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σου!

 

 

Mike Sullivan (Russian Circles): Σε ευχαριστώ κι εγώ. Ανυπομονούμε να έρθουμε.

 

 

Για το RockOverdose,

Βαγγέλης Γιαννακόπουλος 

 

 

 

 

Comments