Οι Paradise Lost, headliners την πρώτη μέρα του Chania Rock Festival 2023!

CHANIA ROCK FESTIVAL

(29-30 Ιουλίου – Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, Χανιά)

 

Έφτασε η στιγμή για την πρώτη ανακοίνωση του Chania Rock Festival! Ενός φεστιβάλ που μπαίνει στην τρίτη του δεκαετία, πλέον, έχοντας φέρει μία πλειάδα διεθνών κι εγχώριων rock/metal σχημάτων όλα αυτά τα χρόνια. Και συνεχίζει το ίδιο δυναμικά.

 


Σάββατο 29 Ιουλίου, headliners στο Chania Rock Festival, θα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα, διαχρονικά, σχήματα του ελληνικού κοινού. Οι PARADISE LOST!!!

 

 

 

Οι αδιαφιλονίκητοι βασιλιάδες του σκοτεινού, gothic metal, ένα από τα πιο σημαντικά σχήματα της μουσικής που ξεπήδησε από τα 90s. Ένα καλλιτεχνικά ανήσυχο γκρουπ που έχει βγάλει μία σειρά από μαγικούς δίσκους, που δεν φοβήθηκε ποτέ να πειραματιστεί, να φτάσει τον ήχο του όσο πιο μακριά γίνεται, αλλά και να επιστρέψει στις ρίζες του, δημιουργώντας πάντα τάσεις, χωρίς να τις ακολουθεί.

 

 

15 χρόνια μετά την αλησμόνητη εμφάνισή τους στο Chania Rock Festival, ο Nick Holmes, ο Greg Mackintosh και η υπόλοιπη παρέα από το Halifax της Μεγάλης Βρετανίας, επιστρέφουν να υπενθυμίσουν για ποιον λόγο θεωρούνται ένα από τα σπουδαιότερα και σημαντικότερα σχήματα των τελευταίων 30 ετών στη σκληρή μουσική. Από τον αρχέτυπο doom/death ήχο του “Gothic”, στα μνημειώδη “Icon” και “Draconian times”, από το πιο πειραματικό “One second”, μέχρι το ηλεκτρονικό “Host” και από το crossover “Symbol of life” μέχρι το σκοτάδι του “In requiem” και την επιστροφή στις ρίζες που έχουν επιχειρήσει τα τελευταία χρόνια, οι PARADISE LOST ξαφνιάζουν, ρισκάρουν, καινοτομούν, κερδίζουν νέους οπαδούς και δημιουργούν άλμπουμ που αποτελούν σημεία αναφοράς στον σκληρό ήχο.

 

Στην ιστορία της μουσικής, δεν έχει υπάρξει συγκρότημα που να έχει μπορέσει να συνδυάσει τις gothic/darkwave με τις classic metal καταβολές, τόσο αρμονικά και σε τόσο μεγάλη χρονική διάρκεια, δημιουργώντας διαχρονικές επιτυχίες όπως το “Say just words”, το “True belief”, το “The last time”, το “Erased” και τόσα άλλα. Αυτά κι ακόμα περισσότερα, θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά, το Σάββατο 29 Ιουλίου.

 

 

Όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς, για μία ακόμη χρονιά… Και φέτος μόνο Κρήτη και φέτος μόνο Χανιά!

 

 

Μείνετε συντονισμένοι, καθώς τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσουν κι άλλες ανακοινώσεις.

Comments