Προακρόαση Δίσκου: CRIMSON FIRE – “Another Dimension”

Οι Crimson Fire ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν νέο δίσκο κι εμείς ήμασταν ευτυχείς που βρεθήκαμε κοντά τους για την προακρόαση (και φυσικά για να ακούσουμε από πρώτο χέρι trivia και fun facts από τη δημιουργία του δίσκου)! Το “Another Dimension” πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 27 Αυγούστου, αν και για τους fans της μπάντας κυκλοφορεί ήδη το “Judas”, που μπορείς να το ακούσεις στο YouTube.

 

Η προακρόαση έγινε στα Zero Gravity Studios και ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για να συγκεντρωθούμε στον ίδιο χώρο με εξαιρετικούς ανθρώπους, απλά και μόνο για να ακούσουμε και να μιλήσουμε για μουσική, κάτι που στερηθήκαμε εδώ και πάνω από ένα χρόνο, λόγω της πανδημίας.

 

Το “Another Dimension”, όπως μάθαμε, είναι αποτέλεσμα δουλειάς ετών, δηλαδή από το 2018, μέχρι και τον Ιανουάριο του 2021. Αποτελεί τη μεγάλη επιστροφή της μπάντας, μετά την κυκλοφορία του “Fireborn” το 2016. Κι όμως, είναι μια πολύ διαφορετική κυκλοφορία. Σε σχέση με την προηγούμενη δουλειά τους, θα δεις ότι έχουν δοκιμάσει νέα πράγματα στις μελωδίες, το ύφος, ακόμα και τα φωνητικά τους.

 

Photos by Yiannis Dolas

 

Κι όμως, η ταυτότητα της μπάντας δεν έχει αλλοιωθεί σε καμία περίπτωση. Με τον καινούργιο τους δίσκο, οι Crimson Fire θα προσφέρουν ένα πολύ δυναμικό comeback στους παλιούς fans, αλλά σίγουρα θα προσεγγίσουν και καινούργιο κοινό που γοητεύεται από έναν αγνό 80s’ hard rock - AOR - power δίσκο. 

 

Σύμφωνα με την ίδια τη μπάντα, το “Another Dimension” περιλαμβάνει επιρροές από πολλά αγαπημένα σχήματα της Rock και Metal σκηνής (π.χ. Def Leppard, Iron Maiden, Riot, Stryper, Bon Jovi, Stratovarius). Όμως αυτό που προκαλεί έκπληξη και που συζητήθηκε αρκετά κατά την προακρόαση, ήταν πως στο ίδιο κομμάτι και για το ίδιο solo (ή άλλο σημείο του κομματιού), θα ακούσεις εκατό διαφορετικές απόψεις περί του τι θυμίζει. 

 

 

Αυτό είναι και ένα από τα μεγαλύτερα ατού του νέου τους δίσκου - μπορείς να ακούσεις τα τραγούδια μαζί με την παρέα σου, να το διασκεδάσετε στο 100% και ο καθένας θα βρει κάτι διαφορετικό που να του κάνει το “κλικ”, ανάλογα με τα ακούσματά του! 

 

Σε γενικές γραμμές, έχεις να περιμένεις τραγούδια με πολλή ενέργεια, καλογραμμένα solo στις κιθάρες, πιασάρικα ρεφρέν και μια fully immersive 80s’ εμπειρία, που θα θέλεις να δεις και σε ζωντανή εμφάνιση, εγγυημένα. Συντονίσου για την κυκλοφορία!

 

Για το Rock Overdose,

Δάφνη Γεωργαδάκη

Comments