Προακρόαση Δίσκου: THE SILENT WEDDING – “Ego Path”

Είναι πάντα εξαιρετική αίσθηση το να βλέπεις λάτρεις του metal μαζεμένους σε έναν χώρο για να ανταλλάξουν απόψεις, να πιουν μια μπύρα και να ακούσουν μουσική. Όταν όμως και η μουσική είναι απλά ε-ξαι-ρε-τι-κή, αυτό είναι bonus. Έτσι λοιπόν, το βράδυ της 2ας Οκτωβρίου είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε στην ταράτσα των Underground Studios στο Περιστέρι για να ακούσουμε τον επερχόμενο δίσκο των Silent Wedding.

 

Το “Ego Path” πρόκειται να ακολουθήσει το “Enigma Eternal” που κυκλοφόρησε το 2017 και που έβαλε τον πήχη πολύ ψηλά για τη μπάντα. Το “Enigma Eternal” είναι ένας προκάτοχος που δύσκολα θα καπελώσεις! Κι όμως, οι Silent Wedding είπαν challenge accepted και μας παρουσίασαν έναν δίσκο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις μεγάλες κυκλοφορίες του εξωτερικού για το 2021!

 

Η μπάντα επέλεξε να μας παρουσιάσει το “Ego Path” με προβολή lyric videos, κάτι που πραγματικά βοήθησε να αποκτήσουμε τη βέλτιστη εμπειρία ακρόασης. Ακόμα κι αν ξέρεις από πριν σε τι θεματολογία κινούνται τα τραγούδια που πρόκειται να ακούσεις, πάντα είναι καλό να μπορείς να ακολουθήσεις αβίαστα την ιστορία που σου διηγούνται. 

 

 

Για τους στίχους των κομματιών, η ίδια η μπάντα σχολιάζει: “Η θεματολογία του δίσκου, όπως προκύπτει και από τον τίτλο του, αναφέρεται στην εσωτερική αναζήτηση του Εγώ. Στο μονοπάτι που διαμορφώνεται μέσα από τα αιώνια δίπολα που συνθέτουν την ανθρώπινη ύπαρξη. Φως και σκοτάδι, χαρά και λύπη, ζωή και θάνατος. Το στιχουργικό concept επιμελείται για άλλη μια φορά ο τραγουδιστής της μπάντας, Μάριος Καραναστάσης. Πάνω σε αυτούς τους στίχους και τη μουσική, στηρίχθηκε το artwork του album, που ανέλαβε ο επί σειρά ετών συνεργάτης των The Silent Wedding, Travis Smith, ο οποίος δήλωσε πως πρόκειται για το καλύτερο έργο του για το 2021”.

 

Σε περίπτωση που δεν τον γνωρίζεις, ο Travis Smith έχει επιμεληθεί επίσης artworks για τους Opeth, Nevermore, Katatonia, Anathema, King Diamond και άλλους πολλούς. Λάτρεις των βινυλίων ετοιμαστείτε! Αν αυτός ο δίσκος κυκλοφορήσει σε φυσική μορφή, σίγουρα θα θέλετε να τον αποκτήσετε. Μιλάμε για ένα κόσμημα που θα μπει στη συλλογή σας και θα της ανεβάσει επίπεδο. 

 

Όσο για την ημερομηνία κυκλοφορίας, αναμένεται στις αρχές του 2022, σύμφωνα με την ίδια τη μπάντα. Μαθαίνουμε, επίσης, πως ο δίσκος ουσιαστικά έχει ολοκληρωθεί εδώ και κάποιους μήνες, αλλά δεν κυκλοφόρησε εξαιτίας της πανδημίας. Λογικό και αναμενόμενο, αφού η παρούσα κατάσταση έχει χαλάσει τα σχέδια πολλών καλλιτεχνών (και όχι μόνο). 

 

 

Όλη η μουσική και οι στίχοι έχουν γραφτεί από τους Μάριο Καραναστάση και Τζίμη Κατσαρό, τραγουδιστή και κιθαρίστα της μπάντας. Πιστό στο στυλ των Silent Wedding, το “Ego Path” ακολουθεί ένα progressive / power metal μονοπάτι, από το οποίο εννοείται ότι δεν θέλουμε να ξεστρατήσουν κιόλας, διότι πώς να το κάνουμε, ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει!

 

Tracklist:

 

 1. The eternal enigma
 2. Time of darkness
 3. The sea of fate
 4. Caught in the web
 5. Reveal the rain
 6. Sinners in disguise
 7. Stealing the sun
 8. Point of no return
 9. The final token
 10. Ethereal walls
 11. Song of the dead
 12. A path to nowhere

 

Τι μας έκανε πραγματικά εντύπωση από την ακρόαση: Το πόσο γρήγορα κύλησε ο χρόνος. Το album έχει διάρκεια λίγο κάτω της μίας ώρας. Αλλά αν ρωτούσες κάποιον εκείνη τη στιγμή, λογικά θα σου έλεγε πως δεν πέρασε ούτε μισάωρο. Η ροή από κομμάτι σε κομμάτι ήταν αβίαστη, η διάρκεια κάθε τραγουδιού ήταν τόσο όσο, δεν υπήρχε τίποτα απολύτως που να “overstay its welcome”.

 

Από πού να αρχίσω και τι να πρωτοπώ για τα τραγούδια καθεαυτά; Από τα δυναμικά και γεμάτα ενέργεια φωνητικά, στα πλήκτρα που ήταν καλοδουλεμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, στα κιθαριστικά σόλο που δεν είχαν αδυναμίες ούτε στο τεχνικό κομμάτι, ούτε στο συναισθηματικό. Όλος ο δίσκος ήταν ένα μελωδικό ταξίδι, που πραγματικά δεν καταλάβαινες πώς έφτασε στο τέλος.

 

 

Και τι τέλος! Το “A Path To Nowhere” σήμανε το τέλος του Ego Path, προσφέροντας ένα acoustic outro που σε στοίχειωνε και σε ακολουθούσε για ώρες μετά την ακρόαση. Φυσικά, instrumental outro είχε και το “Enigma Eternal”, όμως ουδεμία σχέση θα παρατηρήσεις ανάμεσα στα δύο. Το καθένα κλείνει την ιστορία που είχε να πει το album με τον δικό του, μοναδικό τρόπο. 

 

Θα κάνεις χάρη στον εαυτό σου, αν έχεις τα αυτιά σου ανοιχτά για αυτή την κυκλοφορία. Δεν υπάρχει περίπτωση να το μετανιώσεις. Όσο για εμάς, ευχαριστούμε τους Silent Wedding και τα Underground Studios για τη φιλοξενία και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο live (ας ελπίσουμε σχετικά σύντομα)!

 

Για το Rock Overdose, 

Δάφνη Γεωργαδάκη

 

 

Comments