PSYCOREPATHS στο Rock Overdose:”Στηρίξτε τις Ελληνικές μπάντες. Υπάρχουν διαμάντια σε αυτή τη χώρα”.

Το Rock Overdose και ο Παύλος Γιαννακόπουλος είχαν τη χαρά να έχουν μια ευχάριστη συνομιλία με τους Έλληνες  Hardcore άδες Psycorepaths.

Ας δούμε τι μας είπαν.

 

 

Rock Overdose: Γεια σας παίδες. Καλωσήρθατε  στο Rock Overdose.

 

Psycorepaths: Καλώς σας βρήκαμε και ευχαριστούμε για την πρόσκληση   σε αυτή την συνέντευξη.

 

Rock Overdose: Πως πηγαίνουν τα πράγματα για τους Psycorepaths τώρα στην ανατολή του 2018;

 

Psycorepaths: Αν και η χρονιά μας ξεκίνησε λίγο ζόρικα, με κάποιες στρατιωτικές υποχρεώσεις να λαμβάνουν έδαφος και απρόσμενες εξελίξεις στις δουλειές κάποιων μελών, συνεχίζουμε δυναμικά να ετοιμαζόμαστε με όσο χρόνο έχουμε στη διάθεση μας για αυτά που έρχονται. Κυκλοφορήσαμε πριν 6 μήνες ένα split δίσκο με τους Undergust από Βραζιλία με τίτλο “Annoying Truths For Humanity” και ουσιαστικά προωθούμε  αυτή τη δουλειά ακόμα.

Επίσης κάναμε κάποια εγχώρια live όπως και μια mini περιοδεία(Tentacles Over Greece TourAnnoying Truths For Brutality), πάνω στη προώθηση αυτής της κυκλοφορίας προς το τέλος του 2017, όπως και ένα video clip βασισμένο στο 2ο κομμάτι του δίσκου 'The Real Outcast', το οποίο αναφέρει τη παρακμή της σύγχρονης κοινωνίας και της ανθρωπότητας ως συνέπεια αυτής. Πλέον ευελπιστούμε στην κυκλοφορία του 2ου μας Full Length album (το οποίο δουλεύουμε αρκετό καιρό),με επιπλέον live εμφανίσεις για το 2018.

 

 

Rock Overdose: Μπορείτε να μας παρουσιάσετε τα μέλη των Psycorepaths;

 

Psycorepaths: Τα μέλη που αποτελούν τους Psycorepaths στη τελευταία μας κυκλοφορία είναι:
xSpirosx στα φωνητικά, Nikos στις κιθάρες, Greg στα τύμπανα και Fotis στο μπάσο

 

 

Rock Overdose: Πόσο καιρό υπάρχετε σαν μπάντα, και πως γνωριστήκατε όλοι μαζί;

 

Psycorepaths: Σαν μπάντα υπάρχουμε από το 2004, με το τωρινό line up είμαστε 4 χρόνια. Για το πως γνωριστήκαμε όλοι μαζί θα χρειαστούμε παραγράφους για την όλη ιστορία.. Μας αρκεί που είμαστε ακόμα εδώ και κάνουμε αυτό που γουστάρουμε.

 

 

Rock Overdose: Ποιος είναι ο νονός του ονόματός σας Psycorepaths, και τι ακριβώς σημαίνει αυτό (το όνομα);

 

Psycorepaths: Το όνομα το βρήκαμε προς τα τέλη του 2004 εκεί όπου πρωτοξεκινήσαμε     σαν μπάντα, στη Κέρκυρα, που είναι γνωστή για τα ψυχιατρεία της και την όλη τρέλα που πουλάνε οι άνθρωποι εκεί. Μαζί με το μουσικό ύφος που παίζουμε ήρθε και έδεσε το λογοπαίγνιο Psycorepaths, που μπορείς να μεταφρασθεί με διάφορους τρόπους..

 

Rock Overdose: Ποιος είναι ο βασικός συνθέτης στη μπάντα σας, και ποιος είναι υπεύθυνος για τους στίχους;

 

Psycorepaths: Κατά κύριο λόγο όλα τα μέλη συμβάλουν στην σύνθεση με τον τρόπο τους, ο Σπύρος γράφει αν όχι όλο το περισσότερο στιχουργικό κομμάτι. Στο μουσικό κομμάτι οι πρώτες «ιδέες» και συνθέσεις ξεκινούν από τον Νίκο και τον Σπύρο και αργότερα όλοι μαζί καταλήγουμε στο αποτέλεσμα ενός κομματιού.

 

 

Rock Overdose: Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές σας και ποιο μουσικό είδος θα λέγατε πως εκπροσωπείτε;

 

Psycorepaths: Οι μουσικές μας επιρροές είναι ποικίλες και διάφορες από Hip Hop μέχρι Black Metal, αλλά κατά κύριο λόγο είναι το είδος που εκπροσωπούμε η Hardcore.

 

 

Rock Overdose: Ποια είναι η θεματολογία των στίχων σας;

 

Psycorepaths:  Η θεματολογία των στίχων ποικίλει από κομμάτι σε κομμάτι, σε γενικές γραμμές επικρατεί το κοινωνικοπολιτικό στοιχείο. Πολλές φορές αναμειγνύουμε προσωπικά βιώματα με χαρακτήρες από comic και βιβλία ή video games που μπορεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να συσχετίζονται με την κοινωνία ή με κάποια αναδρομή στα δρώμενα της μπάντας.

 

Rock Overdose: Νέα μουσική δουλειά σας με τίτλο “ Annoying Truths for Humanity”. Δώσε μας κάποιες πληροφορίες για αυτήν.

 

Psycorepaths: Ο δίσκος αυτός, είναι μια δουλειά που μοιραστήκαμε με μια μπάντα απ ‘την άλλη άκρη του κόσμου κυριολεκτικά, τους Undergust όπου είναι από Βραζιλία. Η θεματολογία του είναι κοινή και από εμάς και απ’ αυτούς περί κοινωνικών θεμάτων που αντιμετωπίζουμε ο καθένας μας ανεξάρτητα από την κουλτούρα και την χώρα μας. Σαν κυκλοφορία δείχνει την «δύναμη» που έχει αυτό το είδος, όπου 2 μπάντες από δυο διαφορετικές χώρες, καταφέρνουν να μοιραστούν μια κυκλοφορία και να γράψουν μουσική με ένα κοινό σκοπό και μήνυμα.

Κυκλοφόρησε διαδικτυακά τον περασμένο Απρίλιο και μετά από μερικές μέρες με τη βοήθεια τωνAngry Owl Records/RottingHam/Nervous B.D. Style Produxxxions, καταφέραμε να το βγάλουμε και σε φυσική μορφή στον περιορισμένο αριθμό των 100 αριθμημένων CD.

 

 

Rock Overdose: Υπάρχουν διαφορές στον ήχο και στο ύφος από τον προηγούμενο δίσκο σας “ Your Entropia Has Finally Arrived” και εάν ‘ναι’, ποιες είναι αυτές;

 

Psycorepaths: Υπάρχουν σαφώς διάφορες στον ήχο. Οι ακροατές μπορούν εύκολα να το διαπιστώσουν αυτό. Ο λόγος είναι ότι για κάθε κυκλοφορία αναζητούμε κάτι διαφορετικό και στο ύφος και στον ήχο. Ανάλογα το τι θέλουμε να προβάλουμε και τη μήνυμα θέλουμε να περάσουμε. Στη προκειμένη περίπτωση δε θέλαμε μια τόσο “καλογυαλισμένη” παραγωγή σαν αυτή του Entropia, μιας που τα θέματα του split, ήταν πιο straight to your face όσον αφορά το κοινωνικό κομμάτι και οι μουσικές επιρροές ήταν πιο dedicated στα early 00’s hardcore ακούσματα μας.

 

 

Rock Overdose: Υπάρχουν κάποια σχέδια για μελλοντικές ζωντανές εμφανίσεις;

 

Psycorepaths: Υπάρχουν κάποια σχέδια από το Φθινόπωρο και μετά κυρίως, όσον αφορά τα live, χωρίς να αποκλείουμε και κάποια shows που μπορεί να προκύψουν νωρίτερα.

 

Rock Overdose: Εάν θέλετε στείλτε ένα μήνυμα στους αναγνώστες του Rock Overdose.

 

Psycorepaths: Θα ακουστούμε γραφικοί εδώ.. ΑΛΛΑ! ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΠΑΝΤΕΣ! Υπάρχουν διαμάντια σε αυτή τη χώρα, που λόγο κακών συγκυριών και απαξίωσης του Ελληνικού κοινού δεν έχουν λάβει τη γνωστοποίηση που τους αξίζει. Σε τέτοιους δύσκολους καιρούς, είναι προτιμότερο να υπάρχει αλληλοϋποστήριξη μεταξύ μπαντών - κοινού - διοργανωτών, παρά το να κοιτάει ο ένας πως θα βγάλει το μάτι του άλλου.

 

 

Rock Overdose: Σας ευχαριστώ για αυτή εδώ τη συνέντευξη.

 

Psycorepaths: Εμείς ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά το Rock Overdose και τους αναγνώστες του, για το βήμα που μας δώσατε να ακουστούμε. Να είσαστε καλά.

 

 

 

Για το Rock Overdose

 

Παύλος Γιαννακόπουλος

 

Official links

www.facebook.com/psycorepaths

www.reverbnation.com/psycorepaths

https://psycorepaths.bandcamp.com

https://www.youtube.com/channel/UCw1pNJwcQfCWBVSFce52TfQ

https://twitter.com/psycorepaths

 

Comments