Psycorepaths στο RockOverdose: “Η κατάκτηση των στόχων μας είναι μία on going mission, χωρίς ταβάνι!”


Με αφορμή την εμφάνισή τους στο Metal United Worldwide Festival, βρήκαμε την ευκαιρία να τα ξαναπούμε με τους  Psycorepaths, ένα από τα πιο ακραία συγκροτήματα της ελληνικής σκηνής και να μάθουμε από πρώτο χέρι τα νέα τους και τα άμεσα σχέδιά τους!

 

Το Metal United Worldwide Festival πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και σας περιμένει για μία ιστορική εκκίνηση στο πιο ιστορικό venue της Αθήνας, το An Club! Μερικά από τα πιο μεγάλα, αλλά και ανερχόμενα ονόματα της Ελληνικής σκηνής όπως οι Scar of the SunKarma ViolensPsycorepathsPassengers in PanicBlack Stone Machine και Still Dusk δίνουν ραντεβού στην σκηνή σε μία βραδιά με πολλή μουσική και metal.

Να είστε εκεί!

 

#supportyourlocalbands #supportyourlocalscene


FB event:https://www.facebook.com/events/822271142956455

Προπώληση εισιτηρίων στο κατάστημα Καγμάκης, Εμ. Μπενάκη 35 Αθήνα.
Τιμή προπώλησης : 10 ευρώ
Ταμείο : 15 ευρώ


 

Καλωσορίσατε ξανά στο RockOverdose Psycorepaths! 

Psycorepaths: Καλώς σας ξαναβρήκαμε RockOverdose. 

 

RockOverdose: Είστε ένα από τα πιο ακραία συγκροτήματα της ελληνικής σκηνής, εκπροσωπώντας ένα «δύσκολο» ηχόχρωμα. Από την μέχρι τώρα εμπειρία σας στο χώρο, ποια στοιχεία πρέπει να έχει μια μπάντα για να ξεχωρίσει σε ένα τόσο ακραίο είδος; 

 

Psycorepaths: Η απάντηση μας είναι το κλειδί για όποια μπάντα θα ήθελε να μάθει τη συνταγή του να διατηρείς μπάντα. Πράγμα που το μάθαμε, μέσα από πολύ trial and error, από κακή διαχείριση, λανθασμένες συμπεριφορές, παρεξηγήσεις και γεγονότα τα οποία σε κάνουν να αναθεωρήσεις και να σκεφτείς τι να φτιάξεις και από που να ξεκινήσεις. Τα στοιχεία που πρέπει να έχει λοιπόν είναι ένα τρίπτυχο, συνεργασία με υγιείς όρια μεταξύ των μελών, να εμπλουτίζει τον ήχο της με ότι ακραίο ηχητικά μπορεί να βγάλει - δίχως να χάνει τη ταυτότητα της και κυριότερο να το διασκεδάζει. Και είναι το κυριότερο, γιατί αν δε το διασκεδάζει, βγαίνει προς τα έξω. Οι αυστηρότητες σαν να είναι "9 to 5 job", δε πρέπει να υπάρχουν στη τέχνη, χωρίς όμως αυτό να αποκλείει ότι πρέπει να υπάρχει πειθαρχία και πρόγραμμα προκειμένου να βγει εις πέρας το μουσικό όνειρο του κάθε καλλιτέχνη.

 

 

RockOverdose: Από το «Entropia Has Finally Arrived» μέχρι το «Northwest Revenant», σε ποιους τομείς έχετε εξελιχθεί ως σύνολο; Κατά πόσο έχετε κατακτήσει τους στόχους σας και τι επιθυμείτε να κυνηγήσετε ακόμη; 

 

Psycorepaths: Η εξέλιξη είναι εμφανής όπως φαίνεται και η αλήθεια είναι ότι αυτό οφείλεται και στα 2 filler releases που κυκλοφορήσαμε ανάμεσα από τα 2 επίσημα album, που αναφέρεις. Από το να προσδιορίσουμε ακόμα καλύτερα τον όρο extreme hardcore που εισαγάγαμε και εκπροσωπούμε μέχρι να μάθουμε καλύτερες τεχνικές διαχείρισης του αντικειμένου του ο καθένας.

Το κατά πόσο έχουμε κατακτήσει τους στόχους μας είναι on going mission, δεν έχει ταβάνι, ούτε έχουμε κάποιο τελικό στόχο, όσο μπορούμε και μας δίνονται ευκαιρίες τις αδράζουμε.  

 

 

RockOverdose: Στους στίχους σας καταπιάνεστε σε γενικές γραμμές με κοινωνικοπολιτικά στοιχεία. Έχοντας καθημερινά αφορμές με τα τόσα που συμβαίνουν γύρω μας, τα οποία σας δίνουν απλόχερα έμπνευση συνεχώς, υπάρχει νέο υλικό στα σκαριά; Ποια τα άμεσα μελλοντικά σας σχέδια; 

 

Psycorepaths: Κύριος στόχος μέσω των στίχων είναι να φέρουν το άτομο που μας ακούει με τη πραγματικότητα, όπως την κατανοούμε καλύτερα. Η πραγματικότητα του καθενός διαφέρει, οπότε ότι γράφεται φροντίζουμε να συγκαταλλέγεται σε μία γενική αλήθεια, αν μιλάμε για κοινωνικοπολιτικά γεγονότα. Εκτός αν μιλάμε για προσωπικούς στίχους που αυτό έχει να κάνει του τι αποκομίσαμε δια μέσω αυτών των εμπειριών και τις μοιραζόμαστε με τον ακροατή.

Όσον αφορά το νέο υλικό, υπάρχει κάτι ναι το οποίο είναι υπό ζύμωση ακόμα.
Και σίγουρα αναμένονται και κάποιες ανακοινώσεις μέσα σε όλα χωρίς να βάζουμε deadline... 

 

RockOverdose: Πως καταφέρνετε να βγάζετε τόση ενέργεια πάνω στη σκηνή; Από την εμπειρία σας ποια στοιχεία συντελούν στο να είναι επιτυχημένο ένα live;  

 

Psycorepaths: Να έχουν όρεξη τα μέλη, να υπάρχει καλή χημεία, να είναι εντάξει με τη πάρτυ τους και να κάνουν αυτό που γουστάρουν χωρίς να τους νοιάζει το τι θα πουν οι άλλοι, αν τους ξεφύγει κάποια νότα και αν πρέπει να είναι όλα αλφάδι. Έχω δει μερικές πολύ καλές μπάντες της ελληνικής σκηνής να ψοφάνε από τις τρικλοποδιές που έχουν βάλει οι ίδιοι στον εαυτό τους με τα πρέπει τους και τους "κανόνες" τους. 

 

 

RockOverdose: Αν μπορούσατε να «στήσετε» το ιδανικό για εσάς line up σε κάποιο αμιγώς hardcore festival στο οποίο θα συμμετείχατε, με ποια group/καλλιτέχνες θα θέλατε να μοιραστείτε τη σκηνή ή να συνεργαστείτε με κάποιο τρόπο; 

 

Psycorepaths: Terror, DBD, Integrity, Leeway, Shockwave(RIP), Kickback(Rip), Hatebreed, Arkangel και από fresh acts END, Knocked Loose, Speed, Whispers, Angel Dust, Turnstile, Kublai Khan και η λίστα δεν έχει τελειωμό! 

 

 

RockOverdose: Με αφορμή την συμμετοχή σας στο Metal United Worldwide Festival, στο πλευρό μερικών από τους πιο χαρακτηριστικούς εκπροσώπους της ελληνικής σκηνής, θα θέλαμε να μας πείτε δύο λόγια για το πώς βλέπετε το παρόν της σκηνής, σε ποιους τομείς υπερέχει και που υστερεί κατά τη γνώμη σας; 

 

Psycorepaths: Σίγουρα υπερέχει μουσικά η σκηνή, έχουμε και ποιότητα και ποσότητα σε όλο το metal/rock φάσμα. Εκεί που υστερεί είναι στο ότι πολλοί μουσικοί, δεν έχουν ξεκάθαρα στο μυαλό τους τι θέλουν να κάνουν, με αποτέλεσμα να αναλώνονται περισσότερο στο πως "θα πετύχουν", παρά στο να το διασκεδάσουν και να έρθει η όποια επιτυχία τους αρμόζει από μόνη της, ανάλογα το κοινό που απευθύνονται.
 

 

 

RockOverdose: Για κλείσιμο στείλτε ένα μήνυμα στους αναγνώστες μας.  

Psycorepaths:  Σας ευχαριστούμε πολύ για τη δυνατότητα που μας δώσατε για άλλη μια φορά να ακουστούμε μέσω του Rockoverdose. Στις 30 Σεπτεμβρίου 2023 θα είμαστε στη σκηνή του AN Club, για άλλο ένα extreme hardcore show όπως το κάνουμε πάντα! Ελάτε από νωρίς, ακούστε όλα τα σχήματα!  

 

 

Για το RockOverdose.gr 

Βιβή Ζαπαντιώτου  

 

Comments