QUEENSRYCHE στο Rock Overdose: ‘Πραγματικά θέλουμε να παίξουμε στην Ελλάδα’

Έχοντας ξαναβάλει μπρος τις μηχανές τους ήδη από το 2012, οι Queensrÿche, με αφορμή το περσινό “Condition Hüman” και όχι μόνο, απάντησαν στις ερωτήσεις του Rock Overdose. Ορίστε, λοιπόν, τι δήλωσαν οι κύριοι Michael Wilton και Todd La Τorre .

 

Rock Overdose: Καλωσορίσατε στο Rock Overdose. Πάμε στις ερωτήσεις. Πιστεύετε ότι αυτό που το συγκρότημα χρειαζόταν ήταν μια "επανεκκίνηση" πίσω στο 2011-2012;

Todd: Λοιπόν, νομίζω ότι οι περισσότεροι στη μπάντα και οι οπαδοί θα συμφωνούσαν ότι υπήρχε σίγουρα μια αίσθηση αναγέννησης όταν σχηματίστηκε το νέο line-up. Νομίζω ότι αυτό ήταν το συναίσθημα τη φορά που κάναμε την πρώτη μας πρόβα. Εκ των υστέρων, θεωρώ ότι η αλλαγή ήταν απαραίτητη. Το να παίζουμε το υλικό μας στα σωστά μοτίβα ήταν μια μεγάλη βελτίωση, μαζί με το να παίζουμε κάποια τραγούδια που δεν είχαν ακουστεί εδώ και δεκαετίες όπως τα “Child of Fire”, “Prophecy” και “Roads to Madness” στο σύνολό του, για παράδειγμα. Παίζουμε το υλικό μας όσο πιο αληθινά γίνεται και δεν κάνουμε συντομεύσεις. Οι άνθρωποι αξίζουν να ακούσουν τη μουσική μας σωστά και προσπαθούμε να το πετύχουμε αυτό με κάθε έννοια.

Todd queensryche mesa keimeno 2

Rock Overdose: Ο Todd La Torre βοήθησε τη μπάντα κάνοντας ένα εκπληκτικό ντεμπούτο το 2013 και συνέχισε με το "Condition Human”, το οποίο ήταν επίσης πάρα πολύ καλό. Πείτε μας κάτι για τα σχόλια που παίρνετε.

Michael: Οι Fans των Queensryche είναι πάντα στο πλάι μας. Κάθε συναυλία είναι και ένας αποδεικτικός παράγοντας για όλους ακόμα και για τους οπαδούς που δεν μας έχουν δει για πάνω από μια δεκαετία ή και περισσότερο. Υπάρχει φοβερή χημεία. Τα 2 albums με τον Todd συγκλόνισαν τους οπαδούς των Queensryche. Η εταιρεία μας, η Century Media, έχει κάνει χρήση για όλα τα 3 άλμπουμ στο συμβόλαιό της με εμάς, κάτι που δεν έχει συμβεί για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για το συγκρότημα. Έχουμε ανέβει στα charts σε χώρες που δεν έχουν δει μια κυκλοφορία των Queensryche για πάνω από μια δεκαετία ή και περισσότερο. Όσο για τα μέσα ενημέρωσης, έχουμε κάνει εκατοντάδες συνεντεύξεις για κάθε κυκλοφορία και κάθε περιοδεία. Και όσο για τις ζωντανές εμφανίσεις, οι διοργανωτές μας καλούν λόγω του ενδιαφέροντος για την περιοδεία του "Condition Human”. Έτσι, όλο αυτό δείχνει ότι οι Queensryche είναι σε μια σταθερή πορεία ως προς τις επικρατούσες τάσεις της βιομηχανίας.

queensryche mesa keimeno

Rock Overdose: Ήσασταν σε περιοδεία για να προωθήσετε το νέο δίσκο σας;

Todd: Περιοδεύουμε από την 1 Ιανουαρίου 2016 για την προώθηση του νέου άλμπουμ. Αυτό θα συνεχιστεί όλο το χρόνο και όχι μόνο. Αισθανόμαστε ότι αυτό το άλμπουμ έχει τραγούδια που αξίζουν να παραμείνουν στο σετ μας, ακόμα και όταν κυκλοφορήσουμε και άλλα άλμπουμ τα επόμενα χρόνια. Κατά τον ίδιο τρόπο, υπάρχουν και παλιότερα τραγούδια που παραμένουν, αισθανόμαστε ότι θα υπάρχει συνεχές ενδιαφέρον να ακουστούν τα τραγούδια ζωντανά από το "Condition Human”.

Rock Overdose: Είναι τα “Arrow Of Time”, “Guardian” και “Hellfire” τα αγαπημένα των οπαδών;

Todd: Μέχρι στιγμής, έχουμε λάβει καταπληκτική κριτική για αυτά τα τρία τραγούδια!! Το καθένα έχει τη δική του ιδιαιτερότητα και όλοι τονίζουν διαφορετικά στοιχεία που είναι μοναδικά. Θεωρούμε ότι αυτά τα τραγούδια, μαζί με ολόκληρο το νέο άλμπουμ, αντιπροσωπεύουν την εξέλιξη των Queensryche.

Rock Overdose: Πιστεύετε ότι οι οπαδοί εξακολουθούν να ενδιαφέρονται πραγματικά για τη μουσική των Queensryche;

Todd: Με βάση τα live shows και τα ρεκόρ πωλήσεων μας, σίγουρα θα έλεγα ναι. Έχουμε ένα νεανικό κοινό, που μαθαίνει για την μπάντα και αυτό είναι ένα γεγονός ότι το νέο υλικό αρέσει σε νέους καθώς και παλιούς οπαδούς. Επιπλέον, το κοινό φαίνεται ότι πραγματικά εκτιμά τα live μας, διότι τα τραγούδια είναι μέρος της ζωής του. Έχουμε καταπληκτικές νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται στους Queensryche που είναι άμεσα συσχετισμένες με την νέα ενέργεια και τον ενθουσιασμό μέσα και γύρω από το συγκρότημα και τις ζωντανές εμφανίσεις, καθώς και το ενδιαφέρον που εξακολουθεί να υπάρχει για τα τραγούδια και την κληρονομιά των Queensryche.

Rock Overdose: Το "Condition Human” ήταν ένα πολύ καλό άλμπουμ, ωστόσο, το "Queensryche" έχει κάποια κομμάτια όπως τα “Vindication”, “Spore”, “Redemption” και “In This Light” τα οποία θα μπορούσαν να είναι κλασικά. Συμφωνείτε;

Todd: Σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια, λέγοντας ότι αυτά τα τραγούδια θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως κλασικά. Αυτά είναι σπουδαία τραγούδια και μόνο ο χρόνος θα καθορίσει αν πραγματικά θα θεωρούνται κλασικά. Είναι εντελώς Queensryche, γι 'αυτό είναι πραγματικά στην κρίση του κοινού και στη δική του ερμηνεία ως προς το εάν ή όχι κάτι είναι κλασσικό, υποθέτω. Η ομορφιά και το μυστήριο της μουσικής είναι το γεγονός ότι είναι υποκειμενική. Εμείς απλά γράφουμε μουσική από την καρδιά μας και το τι κάνουν οι οπαδοί δεν είναι στο χέρι μας.

michael queensryche mesa keimeno

Rock Overdose: Είναι η φωνή του Todd η ιδανική για τους Queensryche;

Michael: Ο Todd είναι μια τέλεια μονάδα για το συγκρότημα, το δυναμικό φωνητικό εύρος του και πάνω από όλα η ενέργειά του έχουν δώσει στην μπάντα τη σπίθα που χρειάζεται για να βγει από ένα φαύλο κύκλο. Το να είσαι μέλος του συγκροτήματος είναι μια ευθύνη και η χημεία είναι το κλειδί, ο Todd έχει προσωπικότητα, έτσι η επικοινωνία είναι σωστή και όλοι είναι στην ευχάριστη θέση να γράψουν μουσική με έναν μουσικό που μπορούν να συνεργαστούν.

Rock Overdose: Σχεδιάζετε ζωντανές εμφανίσεις στην Ευρώπη; Περιλαμβάνεται η Ελλάδα;

Todd: Θα επιστρέψουμε στην Ευρώπη στα μέσα Αυγούστου, για τρεις εβδομάδες. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα δεν είναι στο πρόγραμμα. Μπορώ να σας πω ότι πραγματικά θέλουμε να παίξουμε στην Ελλάδα. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους υποστηρικτές μας, κάνοντάς μας εξαιρετικές οικονομικές προσφορές. Είναι ένα πολύ περίπλοκο πράγμα το να παίζουμε οπουδήποτε. Εν ολίγοις, οι Queensryche θα ήθελαν να παίξουν την Ελλάδα και ελπίζουμε αυτό να αποδώσει καρπούς στο άμεσο μέλλον, αλλά δεν εξαρτάται μόνο από εμάς.

Rock Overdose: Το 2016 είναι η 30η επέτειος για το "Rage For Order". Έχετε κάτι ιδιαίτερο για τους οπαδούς, όπως μια επανακυκλοφορία ή μια μεγάλη συναυλία που θα το γιορτάζετε;

queensryche εφωφυλλο

Michael: Το “Rage For Order” ήταν ένα ειδικό άλμπουμ για τη μπάντα καθώς ήταν μια εποχή που το δημιουργικό στοιχείο ήταν πραγματικά η αφετηρία για να ανθίσει το συγκρότημα. Έτσι, φυσικά, έχουμε την ζωντανή εκτέλεση των τραγουδιών από το άλμπουμ, επειδή είναι ωραία για να παίζονται ζωντανά. Όσο για την επανακυκλοφορία, υπήρξε συζήτηση γι 'αυτό. Ξέρω ότι οι οπαδοί θα ήθελαν να έχουν ένα live cd ή dvd με τονTodd. Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε.

Rock Overdose: Δουλεύετε πάνω σε καινούργια τραγούδια ή όχι; Έχετε ακυκλοφόρητο υλικό από το παρελθόν;

Todd: Εμείς δουλεύουμε σε μουσική από διαφορετικές εποχές και σε διαφορετικά στάδια. Πολλά τραγούδια, πλήρη μουσικά κομμάτια ή απλά σύντομες ιδέες αποθηκεύονται σε σκληρούς δίσκους και θα τα επανεξετάσουμε για να δούμε αν πρέπει να συνεχιστούν. Μερικές ιδέες μπορεί να είναι ένα μικρό κομμάτι που θα γίνει το δομικό στοιχείο για κάτι εντελώς νέο. Ναι, υπάρχουν βέβαια πολλά τραγούδια που ο κόσμος δεν έχει ποτέ ακούσει. Υπάρχουν πάντα τραγούδια που είναι πιθανόν να μην ψηφιστούν ως τα καλύτερα όταν πρόκειται για νέο δίσκο και φυσικά υπάρχουν πολλά ακυκλοφόρητα τραγούδια.

 

Για το Rock Overdose,

Μιχάλης Τσολάκος

Comments