Οι πολλές γλώσσες των Rammstein

 

Rammstein Live @ ΟΑΚΑ, την Πέμπτη 30 Μαϊου 2024, Αθήνα.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ


 

Με έδρα το Βερολίνο, το γνωστό συγκρότημα που θα έχουμε σύντομα τη χαρά να δούμε ξανά από κοντά, έγινε διάσημο συνδυάζοντας γερμανικούς στίχους με industrial metal ήχο.

Πέρα από τα γερμανικά, ο κατάλογός τους περιλαμβάνει κομμάτια σε αριθμό γλωσσών που δε συναντάς στην πλειοψηφία των συγκροτημάτων. Πάμε να δούμε μερικές.

 

Αγγλικά

 

 

Οκ, τα αγγλικά δεν αποτελούν ιδιαίτερη έκπληξη για κανέναν αλλά είναι αξιοσημείωτο το πως τα ανακατεύουν με τα γερμανικά σε αρκετά τραγούδια τους. America, Pussy και η διασκευή στο Stripped των Depeche Mode είναι επίσης άξια αναφοράς.

 


 

Ρώσικα

 

 

 

Δε θα μπορούσαν να μην έχουν έστω λίγο ρώσικα σε κομμάτι με όνομα "Moskau" (Μόσχα). Με σουρεαλιστικές περιγραφές της πόλης και αναφορά στην Κόκκινη Πλατεία και το Κρεμνλίνο, κυκλοφόρησε το 2004 στο δίσκο "Reise, Reise".

 

 


Ισπανικά

 

 

Το αγαπημένο μου "ξενόγλωσσο" τους. Πολύ έξυπνη παραγωγή και υιοθέτηση των πνευστών. Μη μεταφράσετε τον τίτλο εκτός κι αν είστε πραγματικά περίεργοι και μόνοι στο δωμάτιο. Κυκλοφόρησε το 2005 στο Rosenrot, με guest τον Carmen Zapata στα φωνητικά.

 


 

Γαλλικά

 

 

"Άνοιξη στο Παρίσι". Από τις ρομαντικές στιγμές της μπάντας, φυσικά με μπόλικη δόση μελαγχολίας.  Από το "Liebe ist für alle da" που κυκλοφόρησε το 2009.
Γαλλικά ακούμε επίσης στα Amour, Ausländer και στο πιο πρόσφατο...Adieu.

 


 

Τούρκικα

 

 

Αν και δεν τα τραγούδησαν οι ίδιοι, η εισαγωγή του Zerstören περιλαμβάνει sample από το Huma Kuşu της Devrim Kaya. Ακούστε το εδώ.

 

 


Bonus: Ιαπωνικά

 

 

 

Μην το βάλετε να παίξει αν δεν είστε προετοιμασμένοι για κάτι μακάβριο.
Σε ορισμένα CD-player μπορούσες να κάνεις rewind το Reise, Reise πριν το πρώτο κομμάτι και να ακούσεις το ηχητικό από το μαύρο κουτί της πτήσης JAL123 της Ιαπωνικής Αερογραμμής.

Το Boeing B747 συνετρίβη σε βουνό σκοτώνοντας 520 άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Μέχρι και σήμερα παραμένει το μεγαλύτερο αεροπορικό ατύχημα στην ιστορία.

 


Rammstein Live @ ΟΑΚΑ, την Πέμπτη 30 Μαϊου 2024, Αθήνα.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Comments