“Έφυγε” από τη ζωή ο JIM DURKIN, κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Dark Angel.

 

 

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα, "έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών,  ο JIM DURKIN, κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Αμερικανών thrashers Dark Angel.

 

Την είδηση έκανε γνωστή η σύζυγος του μέσω ανάρτησης στα social.

 

 

 


 

Το 1983, ο Durkin σχημάτισε μαζί με τον τραγουδιστή Don Doty, το μπασίστα Rob Yahn και τον drummer Mike Andrade τους Dark Angel στο Los Angeles.  Στα πρώτα τους βήματα στο χώρο, άνοιγαν τις εμφανίσεις συγκροτημάτων όπως οι Slayer, Agent Steel και Savage Grace κ.ά..

 

Έπειτα από πολλές αλλαγές στη σύνθεση του line up τους, και έχοντας ήδη βγάλει δύο album μόλις το 1989 κατάφεραν με το 3ο album τους «Leave Scars», να μπουν στο Billboard 200.

Το 1989 στα μέσα της περιοδείας που ακολούθησε την κυκλοφορία του 3ου δίσκου τους, στην οποία εμφανιζόταν μαζί με τους Death και τους Nuclear Assault,  ο Durkin παραιτήθηκε, αφήνοντας τους Dark Angel να ολοκληρώσουν τις προγραμματισμένες εμφανίσεις τους ως τετράδα. Το 1992, το συγκρότημα ανακοίνωσε τη διάλυση του, έχοντας κυκλοφορήσει έναν ακόμη δίσκο.

 

 

Ο Durkin σχημάτισε τους Dreams of Damnation κυκλοφορώντας τον δίσκο «Let The Violence Begin».

 

Το 2002 το συγκρότημα επανενώθηκε για τρία χρόνια χωρίς να ηχογραφήσει κάποιο νέο δίσκο ενώ το 2013 πραγματοποίησαν την δεύτερη επανένωση τους, αυτή τη φορά με τον Durkin και τους Gene Hoglan, Eric Meyer, Mike Gonzalez, Ron Rinehart, οι οποίοι  δούλευαν επάνω σε νέο υλικό, με σκοπό την κυκλοφορία νέου album μετά από τρεις δεκαετίες.

 

 

R.I.P.

 

 

 

 

 

 

Comments