SANDS OF ETERNITY στο RockOverdose: “Θα πάμε όσο μακριά θέλει να μας πάει η μουσική μας από μόνη της.”

Οι SANDS OF ETERNITY πριν μερικούς μήνες κυκλοφόρησαν μέσω της Symmetric Records, το δεύτερο ντεμπούτο τους, με τίτλο “Beyond The Realms Of Time”.

Οι Sands Of Eternity αποτελούν την εξέλιξη των Hourglass Sands Of Eternity, γνωστότεροι ως Hourglass SOE, που σχηματίσθηκαν στη Αθήνα το 1996. Μετά από δύο demo κυκλοφόρησαν τον πρώτο – και τελευταίο – δίσκο τους (“Journey To Infinity” – 2002) και στη συνέχεια το συγκρότημα διαλύθηκε. Παρόλα αυτά ο κιθαρίστας και βασικός συνθέτης της μπάντας Γιάννης Ιωακειμίδης συνέχισε να γράφει heavy/power τραγούδια τα επόμενα χρόνια έως ότου το υλικό που συσσωρεύτηκε κάλυπτε έναν ολόκληρο δίσκο.

Ο τραγουδιστής του group Μιχάλης Παπαδάκης, απαντά στις ερωτήσεις μας παρουσιάζοντας με λεπτομέρειες το album, αλλά και τα μελλοντικά σχέδια του αναγεννημένου group.

Διαβάστε την δισκοπαρουσίασή μας για το album – “Beyond The Realms Of Time”.


Follow:

https://www.facebook.com/SandsOfEternityOfficial
https://sandsofeternity.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/channel/UCwNQQqTtOTiP0Wnay4_4UsA
https://instagram.com/sands.of.eternity_official

 


 

RockOverdose: Τo σχήμα αποτελεί συνέχεια των Hourglass SOE με heavy/power ήχο και χαρακτήρα. Πόσο εξελίχθηκε ο ήχος και το ύφος των Hourglass SOE στους Sands Of Eternity;

 

Μιχάλης Παπαδάκης (SANDS OF ETERNITY): Η συνθετική και στιχουργική βάση παραμένει η ίδια, καθώς ο βασικός συνθέτης και στιχουργός είναι ο Γιάννης Ιωακειμίδης, συνεπώς θα έλεγα ότι το ύφος είναι αρκετά κοντά σ’αυτό των Hourglass SOE. Ο ήχος απο την άλλη θεωρώ ότι έχει αλλάξει αρκετά, αφ’ ενός λόγω του χρονικού διαςτήματος που έχει μεσολαβήσει και αφ’ ετέρου λόγω της παραγωγής του Bob Katsionis, που αποτέλεσε καταλύτη για το ηχητικό αποτέλεσμα που ακούτε.

 

RockOverdose: Η παρούσα σύνθεση του σχήματος από ποιους αποτελείται;

Μιχάλης Παπαδάκης (SANDS OF ETERNITY): Η παρούσα σύνθεση του συγκροτήματος είναι ο Γιάννης Ιωακειμίδης, συνθέτης, στιχουργός και κιθαρίστας, ο Κώστας Νάνος επίσης στις κιθάρες, ο Μιχάλης Σκουτέλης στα τύμπανα, ο Θανάσης Σκουτέλης στο μπάσο, ο Βαγγελης Καλέντζης στα πλήκτρα και εγώ στα φωνητικά.

 

 

RockOverdose: Στις 6 Μαΐου η Symmetric Records του Bob Katsionis ανακοίνωσε την κυκλοφορία του ντεμπούτο album σας με τίτλο “Beyond The Realms Of Time”. Πόσος χρόνος κύλησε απ’ το ξεκίνημα μέχρι την ολοκλήρωση του και πόσο ανταποκρίθηκε το αποτέλεσμα στις προσδοκίες σας;

 

Μιχάλης Παπαδάκης (SANDS OF ETERNITY): Από το ξεκίνημα των ηχογραφήσεων μέχρι και την ολοκλήρωση του album μεσολάβησε περίπου ένας χρόνος. Το αποτέλεσμα τελικά αποδείχθηκε ανώτερο των προσδοκιών μας, αποτέλεσε μια δουλειά για την οποία είμαστε περήφανοι, καθώς έγινε με πάρα πολύ πάθος και αγάπη για τη μουσική και δόθηκε η ανάλογη έμφαση στη λεπτομέρεια από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

 

RockOverdose: Η μουσική και οι στίχοι είναι του Γιάννη Ιωακειμίδη. Ποια είναι η θεματολογία των τραγουδιών; Πρόκειται για ένα συγκεκριμένο concept ή έχουν ξεχωριστή θεματολογία;

Μιχάλης Παπαδάκης (SANDS OF ETERNITY): Τα τραγούδια αποτελούν κατά βάση  αυτόνομες ιστορίες, αλλά ταυτόχρονα παρουσιάζουν και πολλά κοινά στοιχεία και σημεία τομής μεταξύ τους, συμπληρώνοντας ένα ενιαίο σύνολο. Θα παρατηρήσει κάποιος ακούγοντας προσεκτικά το στίχο και τη μουσική αυτή την ενότητα μεταξύ τους, μέσω των μοναχικών κατά βάση ηρώων τους, μέσω αυτών που περιγράφουν και βιώνουν και γενικά από το ύφος της αφήγησης αλλά και της ενορχήστρωσης.

 

 

RockOverdose: Ποιοι ήταν οι συντελεστές σε όλα στάδια της δημιουργίας του άλμπουμ;

Μιχάλης Παπαδάκης (SANDS OF ETERNITY): Η μουσική και οι στίχοι γράφτηκαν απο το Γιάννη Ιωακειμιδη, η παραγωγή και η μίξη έγινε από τον Bob Katsionis στο  Sound Symmetry Studio, το mastering από το Νάσο Νομικό στο VU Productions, το artwork απο τον Uwe Jarling και η κυκλοφορία του album από τη Symmetric Records.

 

RockOverdose: Ποιο είναι το βασικό συστατικό της λειτουργίας του σχήματος που το οδηγεί στο τελικό αποτέλεσμα;

Μιχάλης Παπαδάκης (SANDS OF ETERNITY): Θεωρώ ότι τελικά το βασικότερο συστατικό της λειτουργίας του σχήματος είναι το πάθος μας για τη μουσική και το κοινό όραμα.

 

RockOverdose: Πως δράτε και αντιδράτε στα γεγονότα που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα αλλά και στο διεθνή χώρο;

Μιχάλης Παπαδάκης (SANDS OF ETERNITY): Προσπαθούμε να μένουμε ανεπηρέαστοι από τις εξωτερικές συνθήκες και να συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Εξάλλου ο δίσκος μας γράφτηκε εν μέσω της γνωστής πολύ δυσάρεστης συγκυρίας και των περιορισμών, με ότι δυσκολίες αυτό συνεπάγεται, αλλά το φέραμε εις πέρας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

 

 

RockOverdose: Πόσο μακριά θέλουν να φτάσουν οι Sands Of Eternity;

Μιχάλης Παπαδάκης (SANDS OF ETERNITY): Όσο μακριά θέλει να μας πάει η μουσική μας από μόνη της. Το μόνο μας μέλημα είναι να συνεχίσουμε να εκφραζόμαστε μέσα από αυτή, τόσο μέσω της δισκογραφίας, όσο και μέσω ζωντανών εμφανίσεων. Ήδη μαθαίνουμε με μεγάλη χαρά ότι μας ακούν σε πολλές μακρινές χώρες του κόσμου, κάτι που δεν το φανταζόμασταν κ αυτό είναι μια τεράστια ανταμοιβή γι αυτό που κάνουμε με τόσο πάθος και αγάπη.

 

RockOverdose: Έχετε σκεφτεί το επόμενο δισκογραφικό βήμα ή ακόμα είναι πολύ νωρίς;

Μιχάλης Παπαδάκης (SANDS OF ETERNITY): Έχουμε ήδη ξεκινήσει να επεξεργαζόμαστε τις νέες συνθέσεις και σύντομα ξεκινούν οι ηχογραφήσεις για τον επόμενο δίσκο.

 

RockOverdose: Σας ευχαριστούμε πολύ.

Μιχάλης Παπαδάκης (SANDS OF ETERNITY): Και εμείς σας ευχαριστούμε πολύ και θα χαρούμε να τα πούμε ξανά σύντομα.

 

 

 

 

Comments