Ανταπόκριση: Silent Winter, Meden Agan @ Temple, Αθήνα (08/10/2022)

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου τους full length album “Empire Of Sins” και σε συνέχεια ενός έντονου κι επιτυχημένου συναυλιακού καλοκαιριού -εντός κι εκτός Ελλάδας- ήρθε η στιγμή για μια νέα εμφάνιση των Silent Winter στο κοινό της Αθήνας.
Έτσι λοιπόν το Σάββατο 8 Οκτωβρίου οι Βολιώτες παρουσίασαν το νέο τους album στο Temple, έχοντας στο πλευρό τους τους Αθηναίους Meden Agan, οι οποίοι έχουν πλέον καθιερωθεί στον χώρο του symphonic metal με καταπληκτικές κυκλοφορίες και δυναμικές εμφανίσεις σε live. Οι πόρτες του Temple άνοιξαν στις 20:30, η προσέλευση ήταν παραπάνω από ικανοποιητική, ο χώρος ιδανικός και οι πρώτες νότες ακούστηκαν από το stage λίγο πριν τις 21:30.Τα μέλη των Meden Agan εμφανίστηκαν ένα-ένα στη σκηνή με φανερό ενθουσιασμό, δημιουργώντας ιδανική ατμόσφαιρα. Το intro του ίσως πιο δημοφιλούς τους hit «The Purge”, κάλεσε στη σκηνή την frontwoman Δήμητρα Παναρίτη, μια παρουσία -νομίζω κατά γενική ομολογία -αξιόλογη, με καταπληκτική φωνή που γεμίζει τη σκηνή και διατηρεί πολύ καλή επαφή με το κοινό. Κάτι που μπορώ να πω ότι ισχύει για το σύνολο της μπάντας η οποία φάνηκε πολύ δεμένη και με πολύ θετική ενέργεια, δηλώνοντας ιδιαίτερα χαρούμενοι που βρίσκονταν εκεί μαζί με τους Silent Winter.Έμειναν στη σκηνή περίπου 1 ώρα και το setlist περιλάμβανε τραγούδια τόσο από το τελευταίο τους album όσο και από to προηγούμενο, ενώ προς το τέλος παρουσίασαν τρία νέα τραγούδια από το επερχόμενο, τα οποία προσωπικά με ενθουσίασαν, καθώς φαίνεται να ακολουθούν ακόμα πιο δυναμικές γραμμές.


Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, άτομα που στέκονται, άτομα που παίζουν μουσικά όργανα και κιθάρα


Η εμφάνισή τους έκλεισε με το Lustful Desires από το album Catharsis (2018) με το κοινό να τους αποθεώνει. Θεωρώ ότι αυτή η μπάντα είναι καιρός να διανύσει χιλιόμετρα και εκτός συνόρων… Άψογη παρουσία, δυνατοί μουσικοί, ωραία χημεία με το κοινό, επαγγελματισμός!

Setlist:
Catharsis (Intro)
The Purge (Catharsis)
Embrace the Sorrow (Lacrima Dei)
Cleanse Their Sins (Catharsis)
Divine Wrath (Lacrima Dei)
Everlasting Pain (Lacrima Dei)
No Escape (Catharsis)
Rejection (to be released)
Time Like a Space (to be released)
Confident (to be released)
Lustful Desires (Catharsis)Όσο η σκηνή προετοιμάζεται να υποδεχτεί τους headliners παρατηρώ ότι το club γεμίζει κυρίως με κοινό νεαρότερης ηλικίας που φορούσαν το t-shirt της μπάντας. Οι Silent Winter έχοντας μια αξιόλογη παρουσία στην Ευρωπαϊκή power metal σκηνή, σίγουρα έχουν κερδίσει το κοινό τους και αυτό φάνηκε από την αρχη!Η εμφάνιση των μελών στη σκηνή υπό τους ήχους του Hunter Oath απογείωσε τον ενθουσιασμό του κοινού ενώ ο frontman Mike Livas έδειξε από την αρχή ότι θα ξεσήκωνε τους πάντες! Αυτός ο τύπος όχι μόνο έχει φωνάρα με απίστευτο εύρος, αλλά έχει και φοβερή ενέργεια καθώς και επικοινωνία με το κοινό, το οποίο τραγουδούσε μαζί του τους στίχους.Κάποια προβληματάκια που αντιμετώπισε στην αρχή με το μικρόφωνο ξεπεράστηκαν μάλλον γρήγορα χωρίς να μειώσουν στο ελάχιστο την απόδοσή του. Η μπάντα πολύ δεμένη, άψογοι όλοι οι μουσικοί, ο ήχος σε πολύ καλό επίπεδο, φοβερή ενέργεια και το setlist δυνατό, καθώς περιλάμβανε τραγούδια κι από τα δύο albums τους!
Ο Λίβας προλόγιζε κάθε τραγούδι βοηθώντας το κοινό να μπει στο κατάλληλο mood, μας μίλησε για το φεγγάρι, για δράκους, για το πόσο τους αρέσει ο Tolkien μας παρακινούσε να τραγουδήσουμε μαζί του, ακόμα και να φωνάξουμε δυνατά SHOUT..Εδώ μιλάμε για επαγγελματίες, ανθρώπους που πραγματικά αγαπούν αυτό που κάνουν και έχουν πολλά να προσφέρουν στο χώρο.
Όργωσαν τη σκηνή για 75 λεπτά και το live θα έκλεινε με το φοβερό Gates of Fire, ωστόσο ύστερα από απαίτηση του κοινού για άλλο ένα τραγούδι μας αποχαιρέτησαν με το War Is Here αφήνοντας την καλύτερη αίσθηση σε όσους τίμησαν το event!
Για άλλη μια φορά ενθουσιάστηκα με το επίπεδο που έχουν oi εγχώριες μπάντες, γεγονός που αφήνει πολλές ελπίδες για το πόσα μπορούν να καταφέρουν ακόμα στο μέλλον. Συγχαρητήρια και στις 2 μπάντες και φυσικά και στη διοργάνωση! Αναμένουμε τις επόμενες εμφανίσεις τους!

Setlist:
Hunter’s Oath (Empire of Sins)
Final Storm (The Circles Of Hell)
Shout (Empire of Sins)
Nightfall
Wings of Destiny (Empire of Sins)
Dragons Dance (Empire of Sins)
Keeper of the Light (The Circles Of Hell)
Circles of Hell (The Circles Of Hell)
Follow the Night (The Circles Of Hell)
Empire of Sins (Empire of Sins)
Gates of Fire (Empire of Sins)
The war is Here (The War Is here)

 

 

Για το Rockoverdose,

Rania Β.

Φωτογραφίες: Γιάννης Λιβανός (https://www.facebook.com/JohnMetalmanPhotography)

 

Μπορεί να είναι ασπρόμαυρη εικόνα 2 άτομαΜπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και στέκεταιΜπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, άτομα που παίζουν μουσικά όργανα και κιθάραΜπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, παίζει ένα μουσικό όργανο, κύμβαλο και εσωτερικός χώροςΜπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται, παίζει ένα μουσικό όργανο, κιθάρα και εσωτερικός χώροςΜπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και κείμενο που λέει "oJohn Melalman Pholography ROCK 4 OVERDOSE.C GR иHили"Μπορεί να είναι ασπρόμαυρη εικόνα 1 άτομο, παίζει ένα μουσικό όργανο, κιθάρα και εσωτερικός χώροςΜπορεί να είναι ασπρόμαυρη εικόνα 1 άτομο και στέκεταιΜπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται, παίζει ένα μουσικό όργανο, κιθάρα, εσωτερικός χώρος και κείμενο που λέει "©John Metalman Photography ROCK OVERDOSE. GR TER"Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, παίζει ένα μουσικό όργανο, κύμβαλο και εσωτερικός χώροςΜπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και άτομα που στέκονταιΜπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται και άτομα που παίζουν μουσικά όργαναΜπορεί να είναι ασπρόμαυρη εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται, άτομα που παίζουν μουσικά όργανα και κείμενο που λέει "@. ROCK OVERDOSE. OVERDOSE.GR GR"Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται, άτομα που παίζουν μουσικά όργανα, κιθάρα, εσωτερικός χώρος και κείμενο που λέει "©John Metalman Photography ROCK OVERDOSE. GR Ibanez"Μπορεί να είναι ασπρόμαυρη εικόνα 4 άτομα, άτομα που στέκονται και άτομα που παίζουν μουσικά όργαναΜπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται, άτομα που παίζουν μουσικά όργανα, κιθάρα και εσωτερικός χώροςΜπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται, άτομα που παίζουν μουσικά όργανα και κιθάραΜπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται, παίζει ένα μουσικό όργανο, κιθάρα, εσωτερικός χώρος και κείμενο που λέει "©John Metalman Photography ROCKI VERDOSE GR Pearl Pearl"Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που στέκονται και άτομα που παίζουν μουσικά όργαναΜπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται, παίζει ένα μουσικό όργανο, κιθάρα και εσωτερικός χώροςΜπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται, παίζει ένα μουσικό όργανο, κιθάρα, εσωτερικός χώρος και κείμενο που λέει "©John Metalman Photography पाा 大 ROCK OVERDOSE. GR"Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, άτομα που στέκονται και άτομα που παίζουν μουσικά όργαναΜπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, άτομα που στέκονται και άτομα που παίζουν μουσικά όργαναΜπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και άτομα που στέκονταιΜπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και άτομα που στέκονται

Comments