Ανταπόκριση: Sivert Hoyem @ Floyd, Αθήνα (27/04/2024)


Ημέρα Σάββατο και φτάνοντας στο συναυλιακό χώρο Floyd στο κέντρο της Αθήνας, μια μεγάλη ουρά θαυμαστών που ανυπομονούσουν να απολαύσουν τον πολυτάλαντο τραγουδιστή και συνθέτη του διάσημου γκρουπ Μadrugada από την Νορβηγία Sivert Hoyem! Άλλωστε, η λατρεία του ελληνικού κοινού, εδώ και χρόνια για τον καλλιτέχνη είναι ξεκάθαρη και αυτό το έχει κερδίσει ο ίδιος με την μουσική, την ποιότητα και την αγάπη του για αυτό που κάνει!

 

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή! Βλέποντας το ρολόι και την ώρα να είναι 22:05 ο δικαιολογημένα ανυπόμονος κόσμος χειροκροτεί τον καλλιτέχνη που είναι ήδη στην σκηνή! Με πολύ καλή ακουστική του χώρου από κάθε σημείο του venue από τα 3 πρώτα τραγούδια η φωνή του Sivert άρχισε να μας ταξιδεύει!

  

 

Το setlist ήταν προσαρμοσμένο κυρίως στο πιο πρόσφατο μαγευτικό προσωπικό του album " On An Island" , που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο ενώ ακούσαμε όπως ήταν φυσικό και αγαπημένα τραγούδια από το προηγούμενο εξαιρετικό του album "Lioness", όπως για παράδειγμα το μαγικό  "My Thieving Heart", στο οποίο τον συνόδεψε ο καλός του φίλος και κιθαρίστας Christopher. Μια πολύ όμορφη και ρομαντική στιγμή που άγγιξε ευαίσθητες χορδές ... με τον κόσμο να εκφράζει τα συναισθήματά του σε κάθε ευκαιρία. Το set συνέχισε αμέσως μετά με το "Honey Βee" και εκεί ήταν που το κοινό με πάθος και πώρωση τραγούδησε μαζί του κάθε στίχο,  όλοι μαζί σαν μια καλή παρέα!

  

Συνεχίζοντας δυναμικά το σόου και συνοδευόμενος με την κιθάρα του πλέον ο Sivert μας έβαλε σε ρυθμούς συνοδευόμενους με παλαμάκια και χορό! Ενα μεγάλο μέρος του κόσμου αφήνοντας το κινητό στην τσέπη τους, το ζούσε για να απολαύσει πλέον το μισό μέρος και μετά αυτής της δυνατής εμφάνισης ολόκληρης της νορβηγικής μπάντας! O Sivert κολλακευμένος από τις εκφράσεις λατρείας του κοινού,  ανταπέδωσε εκφράζοντας πόσο πολύ αγαπά τη χώρα μας και τους ανθρώπους της.  Όπως ανέφερε "Η μουσική είναι αυτή που ενώνει τον κόσμο", στέλνοντας με τον τρόπο του και το αντιπολεμικό του μήνυμα, με σεβασμό και ταπεινότητα. 

Έπειτα από αυτά όλα τα όμορφα και αληθινά λόγια προχώρησε στην συνέχεια της συναυλίας του με το κομμάτι "Prisoner of the road" και στη συνέχεια σύστησε ονομαστικά κάθε μέλος του συγκροτήματος του και τους ευχαρίστησε για όλα! Μας είπε επίσης ότι ετοιμάζει νέο άλμπουμ και έχει αρκετό υλικό μελλοντικά και στην συνέχεια μας έπαιξε ένα νέο κομμάτι από το επερχόμενο προσωπικό του δίσκο με τίτλο "Some Miserable Morning".

  

Αλλάζοντας κιθάρα από ακουστική σε ηλεκτρική μας είπε οτι το κομμάτι με τίτλο "Not Enough Light" είναι από τα αγαπημένα του και σε αυτό τον συνόδεψε στο ακορντεόν ο πλήκτρας της μπάντας, σε μια εξαιρετική εκτέλεση και ερμηνεία. Φυσικά δε παράλειψε να αναφέρει για μία ακόμη φορά, πως είναι τιμή του να παίζει για το ελληνικό κοινό και λίγο πριν το τέλος της μαγικής αυτής εμφάνισης έπαιξαν το "Sleepwalking Man".

  

Encore, με ποτήρι κρασί ανα χείρας και με πολύ χαλαρή διάθεση ακούσαμε το υπέροχο "Majesty" με το κοινό να τραγουδά μαζί του  κάθε στίχο. Τελευταίο κομμάτι το  "Don’t Pass Me By" με το οποίο μας αποχαιρέτησαν ... Ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά αγαπητέ Sivert Hoyem για αυτή την υπέροχη βραδιά και το 2ωρο γεμάτο σόου που μας χάρισες! Εις το επανιδείν!

 

 

Setlist: * On an Island
 * Two Green Feathers

 * Blown Away
 * Lioness
 * Black & Gold
 * Long Slow Distance
 * Devotional
 * My Thieving Heart
 * Honey Bee
(Madrugada song)
 * Into the Sea
 * Prisoner of the Road
 * Now You See Me/Now You Don't
 * Give It a Whirl
 * The Boss Bossa Nova
 * Some Miserable Morning
(New unreleased song)
 * Not Enough Light
 * The Rust
 * Sleepwalking Man

 - Encore: * Majesty
(Madrugada song)
 * Run Away
 * Don't Pass Me By

 

 

 

 

Για το Rockoverdose,

Ιωάννης Λιβανός

 

Φωτογραφίες: Ιωάννης Λιβανός -  John Metalman Photography  (https://www.facebook.com/JohnMetalmanPhotography & https://www.facebook.com/lightandmotionphotographs )

 


 

Comments