Ένα υπέροχο Κυριακάτικο βράδυ, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την τελευταία μέρα του Νοέμβρη στο Rock Street, με αφορμή την πρώτη live παρουσίαση του νέου album των Tapeworm Electric - “Moonshine”, που κυκλοφόρησε τέλη Σεπτέμβρη και μας εντυπωσίασε απ’ το πρώτο άκουσμα. Παρέα τους οι Behind 12 Bars, ένα σχήμα του οποίου την ύπαρξη ομολογώ δεν γνώριζα, μετά όμως απ’ αυτή την live εμπειρία με κέρδισαν αβίαστα.
Η μικρή σκηνή στο πλάι περίμενε τη στιγμή που η μουσική θα γεμίσει κάθε γωνιά, και κάπως έτσι γύρω στις 21:30 οι Behind 12 Bars ανέβηκαν στο σανίδι και μονομιάς ο χώρος μεταμορφώθηκε σε σκηνικό από ταινία. Ένα "ζωντανό" μπλουζ σαλόνι — ένας μικρόκοσμος όπου ο χρόνος σταμάτησε για λίγο και μεταφερθήκαμε σε ένα “roadside bar” κάπου στον αμερικάνικο Νότο.
Μυρωδιά καπνού και αλκοόλ, χαμηλά κόκκινα και μωβ φώτα ζωγράφιζαν σκιές στους τοίχους και στα πρόσωπα των επισκεπτών, κι εγώ ανυποψίαστη καθώς ήμουν — μιας και δεν τους είχα ξανακούσει —ένιωσα σαν να με τράβηξαν βαθιά στο δικό τους σύμπαν.
Ήχοι γεμάτοι συναίσθημα, μπλούζ γραμμές κατευθείαν απ' το Mississippi, ζεστή φωνή, ντραμς που κρατούσαν το ρυθμό σε πλήρη συντονισμό με τον καρδιακό παλμό μας... ένας παλμός που απλώθηκε στον χώρο όπως πέφτει μια βαριά σταγόνα σε ήρεμο νερό, και συντόνισε καρδιές και λικνίσματα. Η διασκευή σε ένα απ' τα πιο αγαπημένα μου τραγούδια - το Purple Rain - ήταν μια στιγμή μαγείας.
Οι Behind 12 Bars, παρουσίασαν 10 δικές τους πρωτότυπες εκτελέσεις και μια διασκευή σε μια πλήρη εμφάνιση - από πολλές απόψεις. Για όσους δε τους γνωρίζουν μπορείτε να τα βρείτε στο youtube αλλά και στο Spotify το υλικό τους, ενώ πρόσφατα "κυκλοφόρησαν" και 4 ηχογραφήσεις από εμφανίσεις τους το περασμένο καλοκαίρι στο YouTube.
Setlist
Damn blues
Devil's gone
Seven
Waiting in the rain
Summer
Matchbox
Purple rain
Days of gray
Last stop
Never too late
One last round

Με την είσοδο των Tapeworm Electric, στη σκηνή η ατμόσφαιρα αλλάζει φέρνοντας ένα πιο ηλεκτρικό κύμα. Το Interlude/Moonshine απλώθηκε σαν ομίχλη καπνού πάνω από το κοινό, κάνοντας τον χώρο να δονείται.
Οι κιθάρες στα Speak και Butterfly που ακολούθησαν στο καπάκι, έσκισαν τον αέρα - φέρνοντας τον κόσμο πιο κοντά στο υλικό του νέου δίσκου.
Τα Out of Luck και Loosen Up που ακολούθησαν, έδειξαν την rock δυναμική τους, ενώ αναφορές σε παλιότερο υλικό τους με τα τραγούδια Worms και Fire ανέβασαν ακόμα περισσότερο τον παλμό.
Αναφορά αξίζει και στο αγαπημένο μου Right Reasons, που ζωντανά βγάζει μια ακόμα μεγαλύτερη γλυκιά και ρομαντική αίσθηση που συγκινεί.
Δεν έλειψαν και οι διασκευές, όπως στο Perry Mason (πολύ πρωτότυπη και εξαιρετική επιλογή) που τίμησε τον εκλιπόντα Ozzy, και η εξαιρετική εκτέλεση του No Quarter από Led Zeppelin, που ανέδειξε ακόμα περισσότερο το ταλέντο των μουσικών που απαρτίζουν τους Tapeworm Electric.
Τελευταίο κομμάτι που ακούσαμε και ένα απ' τα highlight του album, το "Hold On", που λειτούργησε σαν χρονομηχανή ταξιδεύοντάς μας σε διαφορετικά μουσικά σύμπαντα, από μπλουζ μέχρι hard rock και ψυχεδελικό ηλεκτρισμό.
Setlist
Interlude/Moonshine
Speak
Butterfly
Out Of Luck
Loosen Up
Worms
Fire
Right Reasons
Perry Mason (Ozzy Osbourne)
Already Left
Touch The Clouds
Down The Street
Turn Into Black
No Quarter (Led Zeppelin)
From Can To Can't
Hold On

Η ζωντανή εμπειρία του Moonshine ήταν ακριβώς όπως την περίμενα, καμία έκπτωση στην ποιότητα και απόδοση του υλικού, καμία έκπτωση στην αμεσότητα ως προς την επαφή του με τις καρδιές μας εν τέλη.
Μπορεί η Κυριακή να αποτελεί δύσκολη μέρα για συναυλίες, ειδικά για όσες τραβάνε μέχρι αργά...αλλά πιστέψτε με αποτελούν βάλσαμο τόσο για "σβήσιμο" όσο και για έναρξη της εβδομάδας.
Με τους Tapeworm Electric αλλά και τους Behind 12 Bars αφήσαμε ανοιχτούς λογαριασμούς από κερασμένα σφηνάκια και όχι μόνο! Εις το επανιδείν ... ή μήπως "one more round!";
Για το RockOverdose,
Βιβή Ζαπαντιώτου
















