Τζίμης Πανούσης:”Η δύναμη,η αλήθεια & η ένταση είναι το metal!”

 

 Πάμε να θυμηθούμε απόσπασμα από συνέντευξη που είχε παραχωρήσει αποκλειστικά στο Rock Overdose ο αείμνηστος Τζίμης Πανούσης όπου με το δικό του μοναδικό τρόπο έιπε τη γνώμη του για τη metal μουσική και τους μεταλλάδες!

 

 

 

«… Rock Overdose: Ήθελα να κάνεις και ένα σχόλιο για την πιο ακραία μουσική, για το metal. Σου αρέσει να ακούς τέτοια μουσική, και ποια είναι η γνώμη σου για τους μεταλάδες γενικότερα ;

Τ. Πανούσης: Κοίταξε να δεις… νομίζω ότι πάντα όλοι οι μουσικοί που έχουν παίξει μαζί μου ήταν μεταλάδες, και ο Δρόλαπας (Γιάννης) ο κιθαρίστας μου, και ο Στέλιος ο Φράγκος που έχω τώρα.
Αυτή είναι η μουσική που αγαπάμε, αυτή είναι η μουσική που ‘τη βρίσκουμε’. Όταν τζαμάρουμε παίζουμε τέτοια τραγούδια, και είναι η αληθινή μουσική.
Eχω ένα όνειρο ξέρεις, να ανοίξουμε έναν πολυχώρο, όπου θα έχουμε μέσα και συναυλίες και ραδιόφωνο, και περίεργα πράγματα, κάτω στο κέντρο της Αθήνας-ελπίζω να γίνεις μέσα στο καλοκαίρι-, εκεί το όνειρο μου είναι να φέρω τους Rammstein !!! Mου αρέσει πολύ αυτή η μπάντα. Μου αρέσει ο τρόπος που ενορχηστρώνουν τα κομμάτια τους, μου αρέσει η αισθητική τους γενικότερα.

 

Rock Overdose: Δεν ήξερα ότι σου αρέσουν οι Rammstein.

Τ. Πανούσης: Ναι μου αρέσουν και θέλω να τους φέρω κιόλας. Να δούμε…

 

Rock Overdose: Άντε με το καλό και να φέρεις και άλλες μπάντες.

Τ. Πανούσης: Κοίτα όπως σου είπα και πιο πριν, ότι βγαίνει από τη ψυχή των ανθρώπων και έχει μια δύναμη, και δεν έχει αυτή τη κλάψα, γιατί εμείς έχουμε μια έφεση-και εγώ δηλαδή- έχουμε αυτό το ‘μινορίστικο’ (από τη κλίμακα μινόρε), μου αρέσει. Το metal αυτό το πράγμα το χτυπάει, και το χτυπάει καλά.
Έχει και αυτό όλο το στοιχείο το περίεργο. Δηλαδή επιφανειακά μπορεί να ακούγονται κάποια αντιφεμινιστικά, κάποια ρατσιστικά  (αναφέρεται στις κατηγορίες ορισμένων σχετικά με  στοίχους σε κάποια metal τραγούδια), αυτές τις παπαριές που χρεώνουν στο metal.
Εγώ νομίζω ότι η δύναμη , η αλήθεια και η ένταση είναι το metal.
Εγώ στο σπίτι μου ας πούμε επειδή η κορούλα μου είναι μικρή, δεν μπορώ να ακούσω στο τέρμα μουσική. Και στο αυτοκίνητο πρέπει να είμαι μόνος μου για να ακούσω  τη μουσική ‘τίγκα’.
Γενικά μου αρέσει να ακούω δυνατά μουσική. Παρόλο που έχω χάσει τα αφτιά μου γιατί είμαι μπροστά από τα τύμπανα στις συναυλίες (γέλια), είμαι σαράντα χρόνια μπροστά από τα πατίνια, και αυτά σου χαλάνε τις ψηλές  (συχνότητες)…….»

 

Ο Τζίμης Πανούσης έφυγε από τη ζωή στις 13 Ιανουαρίου 2018, σε ηλικία 64 ετών...

 

Comments