UDO DIRKSCHNEIDER (U.D.O) στο Rock Overdose:”Ελπίζω να μπορέσουμε να δώσουμε μερικές συναυλίες στην Ελλάδα. Θα ήταν ωραία!”

Το Rock Overdose και ο Ζήσης Πετκανάς είχαν τη χαρά και τη τιμή να έχουν μια ενδιαφέρουσα συνομιλία με ‘Τη Φωνή’, το Heavy Metal είδωλο UDO DIRKSCHNEIDER, ο οποίος είπε πολλά και διάφορα για τις συναυλίες που θα ήθελε να δώσει στην Ελλάδα, για το νέο δίσκο της μπάντας του U.D.O “Steelfactory”, για τη προσπάθεια έλευσης ακόμη ενός κιθαρίστα στο συγκρότημα, για την αλλά και για τις μάλλον πολύ κακές σχέσεις του με τα μέλη της πρώην μπάντας του ACCEPT, κρίνοντας από τις απαντήσεις που έδωσε στο περιοδικό.

 

Ας δούμε τι μας είπε…

 

 

 

Rock Overdose: Καλησπέρα κύριε Udo και καλωσορίσατε στο Rock Overdose. Είναι μεγάλη μας τιμή. Λοιπόν, κατ’ αρχάς, πείτε μας μερικά πράγματα για τον ολοκαίνουργιο δίσκο σας, το “Steelfactory”, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 31 Αυγούστου.

 

Udo Dirkschneider: Ωραία! Τι να πω για τον καινούργιο δίσκο… Είμαι πολύ ικανοποιημένος και, μέχρι στιγμής, έχουμε ακούσει πραγματικά καλές κριτικές. Ας πούμε ότι είναι ένας χαλαρός δίσκος. Τον κάναμε και συνθέταμε ενώ περιοδεύαμε, οπότε ήταν πραγματικά εύκολο και είχαμε πολύ χρόνο για να τον ηχογραφήσουμε. Επομένως, ήταν ωραία!

 

 

Rock Overdose: Θα είναι ένας κλασικός δίσκος των U.D.O., με καθαρά metal ύμνους, να υποθέσω…

 

Udo Dirkschneider: Ναι. Νομίζω ότι έχει κλασικά metal κομμάτια. Προσπαθήσαμε να συνθέσουμε ωραία κομμάτια που οι άνθρωποι θα θυμούνται και δε βιαστήκαμε να ολοκληρώσουμε αυτόν τον δίσκο.

 

 

Rock Overdose: Ποιο κομμάτι θα είναι το επόμενο single;

 

Udo Dirkschneider: Το “One Heart One Soul”. Κάναμε, επίσης, ένα lyric video για το “Rising High” και σύντομα θα δημοσιοποιήσουμε και το νέο μας lyric video για το “Make The Move”.

 

 

Rock Overdose: Μου άρεσε, επίσης, και το “Blood On Fire”, που έχει έναν κλασικό μουσικό ρυθμό…

 

Udo Dirkschneider: Ναι, καταλαβαίνω· είναι ένα από τα ιδιαίτερα κομμάτια. Αυτό που μου αρέσει στον δίσκο είναι ότι εμπεριέχει πολλά διαφορετικά πράγματα. Είναι μια καλή μίξη των πάντων!

 

 

Rock Overdose: Ποιο είναι το αγαπημένο σας κομμάτι στον δίσκο; Ίσως ολόκληρος ο δίσκος;

 

Udo Dirkschneider: Χμ, δεν μπορώ να σκεφτώ… Πιθανώς το κομμάτι που μου αρέσει περισσότερο να ‘ναι το “Rose In The Desert”.

 

 

Rock Overdose: Θα θέλατε να μας μιλήσετε για τη σύνθεση της μπάντας;

 

Udo Dirkschneider: Ναι! Σύντομα στη σύνθεση θα προστεθεί ένας δεύτερος κιθαρίστας. Είναι από τη Γερμανία και μέχρι το Σεπτέμβριο θα έχουμε ανακοινώσει πως έχουμε κάποιον καινούργιο. Μετά, θ’ αρχίσουμε να περιοδεύουμε με τους U.D.O. στα τέλη Οκτωβρίου στην Ρωσία πρώτα, και θα πραγματοποιήσουμε μια Ευρωπαϊκή περιοδεία στα μέσα Ιανουαρίου.

 

 

Rock Overdose: Ας ελπίσουμε, λοιπόν, να συμπεριληφθεί και η Ελλάδα…

 

Udo Dirkschneider: Ναι! Ελπίζω να μπορέσουμε να δώσουμε μερικές συναυλίες στην Ελλάδα. Θα ήταν ωραία!

 

 

Rock Overdose: Μόλις τελειώσατε την περιοδεία σας όπου και τιμήσατε τα κλασικά κομμάτια των Accept. Σχεδιάζετε να κάνετε πάλι κάτι παρόμοιο στο μέλλον;

 

Udo Dirkschneider: Όχι. Το έκανα αυτό για σχεδόν τρία χρόνια και νομίζω ότι πλέον έχει λήξει! Το κάναμε ως Dirkschneider και στην επερχόμενη περιοδεία ως U.D.O. δε θα παίξουμε καθόλου κομμάτια των Accept.

 

 

Rock Overdose: Αυτή θα ήταν και η επόμενη μου ερώτηση. Δε θα παίξετε, δηλαδή, κανένα κομμάτι των Accept στη νέα περιοδεία;

 

Udo Dirkschneider: Όχι. Έκανα ό,τι έκανα με τους Dirkschneider, μόνο με κομμάτια των Accept, και… τι άλλο να πω… Αν θέλετε κλασικά κομμάτια των Accept, σας παρακαλώ να πάτε να δείτε τους Accept σε περιοδεία. Θα είναι μόνο κομμάτια των U.D.O., δε θα παίζω πλέον κομμάτια των Accept. Εάν εκείνοι διαλυθούν και εγώ περιοδεύω ακόμα, τότε υπάρχει κάποια πιθανότητα να παίξω μερικά κομμάτια τους.

 

Αυτή την περίοδο, όμως, οι Accept ακόμα παίζουν πολλά κλασικά κομμάτια στις περιοδείες τους. Εγώ οφείλω να στηρίξω τους δίσκους των U.D.O. και έχουμε αρκετά κομμάτια ώστε να μην παίζουμε καθόλου κομμάτια των Accept.

 

 

Rock Overdose: Μιλώντας για τους Accept, ποια είναι η σχέση με τα μέλη του συγκροτήματος; Έχετε κάποια επικοινωνία μαζί τους;

 

Udo Dirkschneider: Όχι. Δεν υπάρχει καμία επαφή πλέον!

 

 

Rock Overdose: Επομένως, να υποθέσω ότι δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση για να εμφανιστείτε με το συγκρότημα ως guest…

 

Udo Dirkschneider: Όχι, δεν υπάρχει καμία επαφή. Υπερβολικά πολλά κακά πράγματα συνέβησαν και δε θέλω πια να έχω καμία επαφή μαζί τους.

 

 

Rock Overdose: Πώς θα περιγράφατε τη metal με μόνο μία λέξη;

 

Udo Dirkschneider: Πηγάζει από την καρδιά, από το μέσα μας. Αληθινή μουσική!

 

 

Rock Overdose: Σχεδιάζετε μήπως κάποια guest εμφάνιση με κάποιον άλλο μουσικό;

 

Udo Dirkschneider: Όχι, καμία αυτή την περίοδο. Θέλω να πω, είμαι αρκετά απασχολημένος τώρα. Πρέπει να επικεντρωθώ στους U.D.O. και δεν υπάρχει και κάποια προσφορά. Κανείς δεν επικοινώνησε μαζί μου, οπότε δεν υπάρχουν τέτοιου είδους σχέδια.

 

 

Rock Overdose: Μια τελευταία ερώτηση σχετικά με τους Accept: συνέβη κάτι κακό και δε θέλετε να το συζητήσετε περαιτέρω;

 

Udo Dirkschneider: Όχι! Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι όλα άλλαξαν. Όπως γνωρίζετε, έχω το δικό μου συγκρότημα. Μετά, κάναμε το reunion- ύστερα από τόσον καιρό-και υπάρχουν υπερβολικά πολλές κακές αναμνήσεις. Είμαι πλέον με τους U.D.O. και περιοδεύω μ’ εκείνους, όπως έκανα με τους Accept, και δε θέλω πια καμία επαφή. Έχει λήξει.

 

 

Rock Overdose: Ποιες είναι οι αναμνήσεις σας από τις επισκέψεις σας στη χώρα μας, την Ελλάδα; Το περασμένο καλοκαίρι βρεθήκατε στην Κρήτη.

 

Udo Dirkschneider: Ναι! Πραγματικά μου άρεσε η ατμόσφαιρα! Το κοινό ήταν απίστευτα ενθουσιώδες. Είχα ξαναπάει εκεί πριν 16 χρόνια, όταν έκαναν το πρώτο τους το φεστιβάλ. Δεν έχω λόγια… ελπίζω ότι στην επόμενη περιοδεία, του χρόνου, θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην Ελλάδα και να δώσουμε μερικές συναυλίες.

 

 

Rock Overdose: Θα θέλατε ν’ αφήσετε ένα μήνυμα στους αναγνώστες αυτής της συνέντευξης, ειδικά σ’ εκείνους στην Ελλάδα;

 

Udo Dirkschneider: Ναι! Ελπίζω να τους αρέσει ο νέος δίσκος, το “Steelfactory”! Ελπίζω να μπορέσουμε να δώσουμε μερικές συναυλίες στην Ελλάδα!

 

 

Rock Overdose: Το ελπίζουμε κι εμείς! Υπάρχει κάτι άλλο που θα θέλατε να πείτε ή ν’ αποκαλύψετε μέσα από αυτή τη συνέντευξη;

 

Udo Dirkschneider: Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν κάποια νέα. Πρέπει απλά ν’ αποφασίσουμε ποιος κιθαρίστας θα παίξει μαζί μας και να το ανακοινώσουμε τον Σεπτέμβριο. Αυτά είναι τα μοναδικά νέα για τώρα και ακόμα κάνω συνεντεύξεις για τον καινούργιο δίσκο.

 

 

Rock Overdose: Υποθέτω ότι έχουμε τελειώσει μ’ αυτή τη συνέντευξη. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ! Ένα τελευταίο μήνυμα για τους οπαδούς των U.D.O.;

 

Udo Dirkschneider: Να μείνετε μεταλάδες και ελπίζουμε να ειδωθούμε!

 

 

 

Για το Rock Overdose

 

Συνέντευξη: Ζήσης Πετκανάς

 

Απομαγνητοφώνηση: Δημήτρης Αλόρας

 

Μετάφραση: Στέργιος Γκουτσίδης

 

 

 

 

Comments