Hammer To Fall: An Up The Hammers 2024 Retrospective


 

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, φτάσαμε στην 18η έκδοση του Up The Hammers, η οποία για φέτος θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 7-9 Μαρτίου και κατά γενική ομολογία από οπαδούς αλλά και ουδέτερους, το φετινό line-up αποτελεί ότι πιο πλήρες και πολυδιάστατο έχει να μας παρουσιάσει το φεστιβάλ το οποίο έχει γίνει ετήσιος θεσμός και που πάμπολλοι επισκέπτες από το εξωτερικό τιμούν σε κάθε δυνατή ευκαιρία. Ας δούμε πως και γιατί πρέπει να τιμήσετε το φετινό φεστιβάλ και τι πρέπει να περιμένετε, καθώς η ποικιλία συγκροτημάτων αξίζει μια ειδική αναφορά ξεχωριστά:

 


WARM UP DAY, 7/3/2024


 


SATURDAY NIGHT SATAN

Το νεοσύστατο occult σχήμα από την Αθήνα, μας αιφνιδίασε ευχάριστα με το πρώτο τους single “Rule With Fire” και στη συνέχεια με το “Lurking In The Shadows”, και μάλιστα ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο τους “All Things Black” στις 15 Μαρτίου, από το οποίο και προφανώς θα παίξουν κομμάτια στην μέρα προθέρμανσης του φεστιβάλ. Αρκετά σύντομα μάλιστα θα τους ξαναδούμε και στο πλάί των Green Lung. Το σύμβολο τους συγκροτήματος έχει επιμεληθεί η ιέρεια του occult ήχου Jinx Dawson των Coven, ενώ το λογότυπο έχει γίνει από τον αγαπητό Tas Danazoglou (Mirror,Friends of Hell, March to Die, ex-Electric Wizard). Έχουμε μεγάλες προσδοκίες και κάτι μου λέει ότι θα ανταποκριθούν άμεσα σε αυτές.

 


 

LYNX

Οι Γερμανοί Hard rock/heavy metallers Lynx από το εξωτικό Giessen της Έσσης μας απασχόλησαν πολύ όμορφα 3 χρόνια πριν με το εξαίρετο ντεμπούτο τους “Watcher Of Skies”, αλλά έκτοτε τα ίχνη τους είχαν χαθεί σε ότι αφορά την δισκογραφία. Η ξεχωριστή φωνή της Amy κάνει τη διαφορά στη μουσική τους κι ενώ ακροβατούν μεταξύ ροκ και μεταλλικού ήχου, έχουν τον τρόπο να ακούγονται ξεχωριστοί σε ένα κράμα επιρροών που τα τελευταία χρόνια είναι σε έξαρση και ξεπηδούν όλο και περισσότερες μπάντες σε ανάλογο ήχο. Περιμένουμε εναγωνίως το επόμενο δισκογραφικό τους βήμα που ελπίζουμε να μην αργήσει και πιστεύουμε πως έχουν το κάτι ώστε να κάνουν τη μέρα προθέρμανσης ακόμα πιο ξεχωριστή με τον τρόπο του.

 

 


DOLMEN GATE

Aπό την Almada της Λισαβόνας μας έρχονται οι Πορτογάλοι epic metallers Dolmen Gate. Τέτοια εποχή περίπου πέρυσι κυκλοφορούσαν το παρθενικό τους ΕΡ “Finis Imperii” και προσωπικά με κέρδισαν με το όνομα τους αρχικά, που υποδεικνύει ότι είναι RPG freaks. Αφού άκουσα το ΕΡ τους, μπορώ να πω ότι έχουν ξεχωριστή άγνοια κινδύνου στο να αποδώσουν το επικό μέταλλο τους, χωρίς να αρνούνται πιθανές επιρροές αλλά και με περίσσιο θράσος στο να κάνουν το παραπάνω βήμα όταν έρθει η ώρα με τον πρώτο τους δίσκο. Η αντίθεση τους μετά τους Saturday Night Satan και Lynx είναι δεδομένη και θα ανεβάσουν αισθητά την αδρεναλίνη των οπαδών που θα παραβρεθούν στην μέρα προθέρμανσης. Αναμένουμε κι εδώ το παρθενικό άλμπουμ.

 

 


WITCHUNTER

Παλιές καραβάνες οι αγαπητοί Ιταλοί heavy/speed metallers Witchunter, οι οποίοι έχουν την οξύμωρη μέχρι στιγμής παράδοση να κυκλοφορούν δίσκο κάθε 6 χρόνια. Έτσι το ντεμπούτο “Crystal Demons” (2010) διαδέχθηκε το “Back On The Hunt” (2016), ενώ πρόπερσι έκαναν το παραπάνω βήμα υπογράφοντας στην Dying Victims Productions, μια από τις καλύτερες εταιρείες εκεί έξω και με νομοτελειακή ευστοχία υλικού. Έτσι οι Witchunter μας πρόσφεραν το καλύτερο μέχρι στιγμής άλμπουμ τους το 2022, το “Metal Dream”, στο οποίο βγάζουν κλάση ανάλογη της ποδοσφαιρικής Σκουάντρα Ατζούρα χωρίς κατενάτσιο. Μια ματιά απλά στα μούτρα τους πείθουν για τις αγνές προθέσεις τους αλλά και το πόσο πιστοί είναι στο ιερό μέταλλο, ευχή όλων μας να ηχογραφούν πιο συχνά και να μη χάνονται όπως έχουν κάνει δις.

 


SENTRY

Σίγουρα μια από τις μεγαλύτερες απώλειες του παραδοσιακού ήχου ήταν ο Mark Shelton των Manilla Road. Τα εναπομείναντα μέλη, οι Bryan Patrick, Kalli Coldsmith, Phil Ross και Neudi αποφάσισαν να φτιάξουν τους Sentry και μάλιστα την 1η μέρα του Μαρτίου, λίγο πριν εμφανιστούν στο φεστιβάλ, περιμένουμε το παρθενικό ομότιτλο άλμπουμ τους από την High Roller Records. Θεωρώ απίθανο να μην παίξουν κάτι από Manilla Road ώστε να τιμήσουν την μνήμη του μεγάλου «Καρχαρία» του μεταλλικού ήχου και σίγουρα η εμπειρία ετών τους στις σκηνές θα είναι το κατάλληλο ορεκτικό πριν την οριστική ανάφλεξη της μέρας προθέρμανσης. Αναμένουμε με αγωνία το άλμπουμ το οποίο έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα, με την ελπίδα ότι μια ψυχή εκεί ψηλά θα χαμογελάσει με το αποτέλεσμα.

 

 


NIGHT DEMON

Ορισμός αυτού που λέμε ΧΕΒΙΜΕΤΑΛΛΑΡΑ ειδικά την τελευταία δεκαετία. Οι Night Demon πάντα ήταν ποιοτικότατοι, αλλά κακά τα ψέματα έγιναν πιο ευρέως γνωστοί όταν ο μπασίστας/τραγουδιστής Jarvis Leatherby προσχώρησε στους headliners του φεστιβάλ Cirith Ungol, και για πολλούς τους έδωσε νέο κίνητρο να συνεχίσουν. Το περσινό “Outsider” που ήρθε 6 χρόνια μετά το “Darkness Remains” επιβεβαίωση τη διαολεμένη φόρμα στην οποία βρίσκονται οι Night Demon, κι όποιος τους έχει δει ζωντανά, μπορεί να επιβεβαιώσει ότι είναι μια από τις πλέον ενεργητικές και έντονες μπάντες τα τελευταία χρόνια. Δίκαιη και νομοτελειακή η επιλογή τους σαν headliners της μέρας προθέρμανσης και το κέφι όπως και ο ιδρώτας την ώρα εμφάνισης τους, αναμένονται αμφότερα σε υψηλότατα επίπεδα!

 

 


1ST DAY, 8/3/2024 

 

 

COVEN JAPAN

Από την πολυπληθέστερη πόλη του πλανήτη μας, το ξακουστό Τόκιο των 37 εκατομμυρίων ανθρώπων, προέρχονται οι Coven Japan, οι οποίοι μέχρι πέρυσι μας είχαν απασχολήσει με τα 2 ΕΡ τους “The Advent” (2017) και “2018-2020” (2020). Ωστόσο ήρθε το 2023 η ώρα του παρθενικού τους δίσκου “Earthlings”, ο οποίος μάλιστα βγήκε από την δική μας No Remorse. Οι Ιάπωνες έδειξαν με το δίσκο αυτό τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο οι μπάντες της χώρας τους αντιλαμβάνονται τον ευρύτερο heavy ήχο και η φωνή της Taka τους κατευθύνει σε κομμάτια που έχουν να κάνουν στιχουργικά με τη ζωή και την καθημερινότητα της. Έντονο το στυλ τους και το ίδιο έντονη και παθιασμένη περιμένουμε και την εμφάνιση τους, που προσδοκούμε να ανοίξει την 2η μέρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 


CROM

Αυτοί οι συμπαθέστατοι Βαυαροί από το Landshut μπήκαν άμεσα στην καρδιά μου με το ντεμπούτο τους “Vengeance” να είναι ένα από τα καλύτερα παραδοσιακά άλμπουμ της δεκαετίας των ‘00s. Έκτοτε βγάλανε τρία ακόμα άλμπουμ σε όχι πολύ τακτά χρονικά διαστήματα, επιστρέφοντας πέρυσι με το πολύ καλό “The Era Of Darkness” και θέλω να πιστεύω ότι θα μας προσφέρουν έντονες στιγμές με το επικό heavy metal τους, το οποίο θα ηχήσει τόσο δυνατά ώστε να τους ακούσει και ο Κιμμέριος Θεός από τον οποίο πήραν το όνομα τους. Από τις μπάντες που κατανοείς πως αυτό που κάνουν, το κάνουν επειδή το αγαπάνε και με ιδιαίτερη θέρμη. Το μυστικό του ατσαλιού μπορεί να είναι πάντα ασφαλές μαζί τους.

 

 


ASTRONOMICA

Σαφώς στο άκουσμα και μόνο του ονόματος τους, το μυαλό πάει στο τότε άλμπουμ επιστροφής των Crimson Glory το 1999. O Wade Black είχε την δύσκολη αποστολή να μπει στα παπούτσια του Midnight τότε, και καθήλωσε άπαντες με την ερμηνεία του στο δίσκο αλλά και την τότε παρθενική εμφάνιση των Crimson Glory το 2000 στη χώρα μας. Συμπαθέστατος τύπος και μεγάλη φωνάρα, θυμάται ακόμα την αγάπη του κόσμου από τότε, και επιστρέφει με το νέο του συγκρότημα ώστε να παίξει ειδικό σετ των Crimson Glory, όπου ο καθένας ξέρει ότι δεν έχουν αγαπηθεί αλλού όσο στη χώρα μας, άρα καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει. Κυκλοφορούν μάλιστα σύντομα το ντεμπούτο τους “The Awakening”, αλλά το μυαλό όλων είναι στο ποια έπη της Πορφυρής Δόξας θα αποδοθούν ζωντανά.

 


SACRED STEEL

Ανέκαθεν από τις πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις συγκροτημάτων οι Γερμανοί από το Ludwigsburg και με έναν από τους επίσης πλέον ιδιαίτερους τραγουδιστές, τον Gerri P. Mutz, o oποίος παρέα με τον ντράμερ Mathias Straub, κουβαλάνε τη μπάντα από το 1997. Έχουν ξαναπαίξει στο Up The Hammers το 2011, ενώ αποτελούν ξεκάθαρη love/hate κατάσταση για τους περισσότερους μεταλλάδες, που δεν μένουν αδιάφοροι στην περίπτωση τους. Η τελευταία τους αρσενική εμφάνιση δίπλα στους Σουηδούς Θεούς Morgana Lefay, όπου όχι απλά δεν γελοιοποιήθηκαν αλλά και κέρδισαν και όσους δεν τους πολυσυμπαθούν, έδειξε ότι η εμπειρία ετών τους στο σανίδι δεν αμφισβητείται και μια ανάλογης ποιότητας εμφάνιση περιμένουμε και εν έτει 2024, παρότι απέχουν αρκετά χρόνια από την δισκογραφία.

 


SUMERLANDS

Οι αντίστοιχοι Evil Invaders της 2ης ημέρας, η μπάντα που προσμονούν όλοι να δουν όσο καμία το Σάββατο, το φαινόμενο που ακούει στο όνομα Sumerlands από την Philadelphia, είχαν ήδη από το ομότιτλο ντεμπούτο τους το 2016 κερδίσει την εκτίμηση του κόσμου, αλλά αυτό που έγινε με το προπέρσινο πλέον “Dreamkiller” δεν είχε προηγούμενο σε ένα από τα αδιαμφισβήτητα κορυφαία και αβίαστα heavy metal άλμπουμ των τελευταίων ετών και ξεκάθαρο ορόσημο για τη δεκαετία που διανύουμε. Παρά την φυγή του Phil Swanson, το συγκρότημα έβγαλε τρελό άσο από το μανίκι και με την προσθήκη του τραγουδιστή Brendan Radigan, εκτοξεύθηκαν σε ποιότητα και μεταδοτικότητα. Περιμένω να γίνουν αποδεκτοί ως ήρωες του αύριο σε μια εμφάνιση που μάλλον και οι ίδιοι δε θα ξεχάσουν ποτέ.

 


VISIGOTH

Από το καμάρι της Utah, το ιστορικό Salt Lake City, οι τίμιοι εργάτες Visogoth έκαναν δειλά την εμφάνιση τους το 2012 με το EP “Final Spell”, πριν μας απασχολήσουν ακόμα περισσότερο με τα δυο άλμπουμ τους, το πολύ καλό “The Revenant King” (2015) και το εξαιρετικό “Conquerors Oath” (2018). Με μόνο σημάδι ζωής έκτοτε το EP “Bells Of Awakening” (2019), οι Αμερικάνοι έτεμναν πάντα το παραδοσιακό μέταλλο με πιο power και κρυφο-επικά στοιχεία και η αλήθεια είναι ότι μας λείπει ένα νέο άλμπουμ καθώς βρισκόντουσαν σε μεγάλη φόρμα. Περιμένουμε να την δείξουν και ζωντανά λίγο πριν το τέλος του φεστιβάλ και με το Ελληνικό κοινό αρκετά τυχερό να δει μια από τις ποιοτικότερες παραδοσιακές μπάντες των τελευταίων ετών.

 

 


JACK STARR’S BURNING STAR

SPECIAL VIRGIN STEELE SET αναγράφει η αφίσα του φεστιβάλ σε ότι αφορά την εμφάνιση του συγκροτήματος του ιστορικού κιθαρίστα Jack Starr. Δε νομίζω να θέλει ιδιαίτερες επεξηγήσεις το παραπάνω, θεωρώ πως μιλάμε για ορισμό της φράσης «θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι», με τον 73χρονο βετεράνο που μεγαλούργησε στα 2 πρώτα άλμπουμ των Virgin Steele, το ομότιτλο του 1982 και το μνημειώδες “Guardians Of The Flame” την επόμενη χρονιά, να υπόσχεται έντονες συγκινήσεις και το καλύτερο δυνατό κλείσιμο στο φεστιβάλ (άντε να βρεις τώρα ποιο κομμάτι θα παίξει 2η φορά κατά την προσφιλή όμορφη συνήθεια του φεστιβάλ). Το κερασάκι στην τούρτα ενός φοβερού τριημέρου και φόρος τιμής σε έναν άνθρωπο που ακόμα το λέει η καρδιά του και κυκλοφορεί άλμπουμ αψηφώντας τον χρόνο.

 

 


2nd DAY, 9/3/2024


 


STYGIAN CROWN

Το ομότιτλο ντεμπούτο του 2020 από το συγκρότημα του Los Angeles, απεκατέστησε την πίστη όλων στο ορθόδοξο doom με αρκετά επικά στοιχεία. Η φωνή της Melissa Pinion στην κυριολεξία μετακινεί βουνά και η πρώτη μέρα του φεστιβάλ θα ανοίξει με ολόφρεσκο υλικό από τον δεύτερο υπερδίσκο των Αμερικάνων που κυκλοφορεί την ερχόμενη εβδομάδα. Το “Funeral For A King” όχι απλά καταφέρνει το σχεδόν ακατόρθωτο, δηλαδή να κοιτάξει το κορυφαίο τους ντεμπούτο στα μάτια, αλλά για πολλούς θα θεωρηθεί ακόμα ανώτερο και θα ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη ποιότητας όχι μόνο για το doom ειδικά αλλά και όλο τον παραδοσιακό μη ακραίο ήχο γενικά. Δίσκος υποψήφιος ήδη για όλες τις πιθανές λίστες της χρονιάς και είμαστε τρομερά τυχεροί που θα τους δούμε σε τέτοια έξαρση έμπνευσης. Your salvation or your doom, life eternal or your tomb.

 


 

STEEL INFERNO

Δεν ξέρω αν γνωρίζετε μπάντα από τη Δανία που να μην είναι καλή και ποιοτική, καθώς στη μικρή αυτή χώρα στη χερσόνησο της Γιουτλάνδης, φαίνεται το νερό να έχει κάτι ιδιαίτερο και να παίρνουμε πολύ συχνά χαρές από τα εκάστοτε συγκροτήματα που παράγει. Άλλη μια περίπτωση είναι και οι heavy metallers Steel Inferno, οι οποίοι μάλιστα μέχρι πρότινος είχαν στις τάξεις τους τον Έλληνα κιθαρίστα Patrick Mantzouridis. Μας έχουν προσφέρει τρία άλμπουμ μέχρι στιγμής, όπου το τελευταίο τους και προπέρσινο “Evil Reign” είναι ότι καλύτερο έχουν βγάλει. Αρκετά ανεβαστικοί και σε σημεία που σπιντάρουν ευχάριστα, είναι δεδομένο πως η προσθήκη τους μετά το doom μεγαλείο των Stygian Crown θα ανάψει τα αίματα για τη συνέχεια της πρώτης ημέρας.

 


QUARTZ

 

Η παλιότερη μπάντα του φεστιβάλ χρονολογικά μετά τους Cirith Ungol, έχοντας όμως στις αποσκευές τους το παλιότερο άλμπουμ ηχογραφημένο, το ομότιτλο άλμπουμ τους το 1977! Τιμώντας την κληρονομιά βαρύ ήχου από το Birmingham, επέστρεψαν ξαφνικά το 2011 μετά από 28 χρόνια παύσης ύστερα από την διάλυση το 1983. Μάλιστα έχουν προλάβει να μας χαρίσουν και δυο άλμπουμ, με το προπέρσινο "On The Edge Of Tomorrow" να αποδεικνύει ότι μερικά πράγματα τα έχεις έμφυτα και δεν τα αποκτάς στην πορεία. Πήραν την θέση των S.K.I. ως τελευταία προσθήκη και αναμένουμε να μας δείξουν πως ο παλιός είναι αλλιώς και κάποια πράγματα τα κάνει πιο αβίαστα και με εμπειρία δεκαετιών.

 

 


 

PHANTOM SPELL

Εδώ έχουμε τρελό soft spot μπάντας καθώς οι Ισπανοί από την Μούρθια είναι στις κορυφαίες μπάντες των τελευταίων ετών σε ότι αφορά το αβίαστο prog στυλάκι τους. Το φοβερό τους άλμπουμ “Immortal’s Requiem” τους κατέστησε άμεσα ως τρομερά αγαπητούς και ελπίδα για το μέλλον και ενώ έχουν περάσει σχεδόν 2 χρόνια από την κυκλοφορία του, οι προσδοκίες για τον διάδοχο του είναι τεράστιες. Ενισχύουν την άποψη ότι το φετινό UTH έχει τις καλύτερες προσθήκες όλων των εποχών και περιμένουμε να δούμε πως θα αποδώσουν και συναυλιακά το υλικό τους, ακριβώς στη μέση της βραδιάς της πρώτης μέρας και πριν οι τόνοι μουσικά ανέβουν για τα καλά. Ελπίζουμε να είναι η πρώτη από τις πολλές φορές που θα τους δούμε.

 


 

EVIL INVADERS

Σε ότι με αφορά προσωπικά και με την εξαίρεση των μεγάλων Cirith Ungol, η κορυφαία μπάντα όλου του φεστιβάλ. Οι Βέλγοι speed/thrashers εδώ και 10 και κάτι χρόνια φροντίζουν να είναι πάντα συνεπείς στο ραντεβού τους με την ποιότητα και το προπέρσινο κορυφαίο άλμπουμ τους “Shattering Reflection”, όχι απλά μας χάρισε το κομμάτι της χρονιάς με το “In Deepest Black”, αλλά τους βρήκε να ωριμάζουν ηχητικά και με ξεκάθαρες ματιές στην Αμερική των ‘80s και μπάντες όπως οι Metal Church, Vicious Rumors και Sanctuary. Έκτοτε η δημοτικότητα τους έχει εκτοξευθεί και το Ελληνικό κοινό είναι προ των πυλών μιας εμφάνισης από μια μπάντα στο απόγειο της και πριν μετατραπεί σε ένα από τα μεγαλύτερα μεγέθη εκεί έξω. Τρώω τα νύχια μου από την προσμονή και περιμένω να με δικαιώσουν.

 

 


 

ETERNAL CHAMPION

Γνωστοί του Ελληνικού κοινού αλλά και του φεστιβάλ καθώς μας πρωτοήρθαν στην αντίστοιχη έκδοση του 2019, οι Τεξανοί epic metallers από το Austin μπήκαν άμεσα στις καρδιές των Ελλήνων από το ντεμπούτο τους “The Armor Of Ire”, ενώ το “Ravening Iron” το 2020 απεδείχθη ακόμα καλύτερο από το πρώτο του άκουσμα. Έχουν περάσει 4 μακρά χρόνια έκτοτε και αναμένουμε τον τρίτο δίσκο που θα τους επιστεγάσει ως μια από τις πιο σημαντικές μπάντες των τελευταίων ετών κι επισήμως. Αξέχαστες οι 2 διασκευές τους στο “Awakened By The Dawn” των Mystic Force και το “The Veils Of Negative Existence” των Manilla Road στην πρώτη τους εμφάνιση, αναμένουμε να δούμε τι νέες εκπλήξεις μας επιφυλάσσουν αυτή τη φορά.

 

 


 

CIRITH UNGOL

Τα λόγια είναι φτωχά όταν έχουμε να κάνουμε με πάνω από μισό αιώνα ιστορίας και με την μπάντα που δόξασε το βαρύ επικό ήχο όσο ελάχιστες. Όταν ανακοινώθηκαν ως headliners της πρώτης μέρας, δεν γνώριζε κανείς ότι θα είναι και η τελευταία φορά που θα τους δούμε ζωντανά, καθώς επήλθε η λυπηρή αλλά συνάμα αρσενική ανακοίνωση ότι σταματάνε διά παντός τις ζωντανές τους εμφανίσεις. Το 6ο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ πέρυσι ονόματι “The Dark Parade” απέδειξε ότι η επιστροφή τους με το “Forever Black” το 2020 σε υψηλά επίπεδα δεν ήταν τυχαία και αναμένουμε το πάντρεμα των νέων φοβερών τους κομματιών με αυτά που τους έκαναν ιερό μέγεθος τη χρυσή δεκαετία ’81-’91 σε μια εμφάνιση που το Ελληνικό κοινό θα τους αποχαιρετήσει σαν ήρωες, όπως τους άξιζε ανέκαθεν. Δεν νοείται και ο τελευταίος να μην τους δείξει πόσο τους αγαπήσαμε και πόσο σημαντικοί υπήρξαν.

 

 

 

 

Τα παραπάνω σαφώς και δεν μπορούν να αναφέρουν πλήρως την αξία των συγκροτημάτων που θα εμφανιστούν και είναι μόνο μερικοί από τους βασικούς λόγους που αξίζει κάποιος να δώσει το παρόν στο Up The Hammers, αλλά σε κάθε περίπτωση μπορούν να είναι μια πρώτη γνωριμία για τυχόν μη γνωρίζοντες που θέλουν να προλάβουν ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα εισιτήρια την τελευταία στιγμή. Περιμένουμε να ζήσουμε τις μεγαλύτερες δυνατές στιγμές που έχει προσφέρει ποτέ το φεστιβάλ και με ματιά στο μέλλον για ακόμα μεγαλύτερες συγκινήσεις.

 

Hammers up!

 

 

 

 

Για το Rock Overdose,

Άγγελος Κατσούρας


TICKETS


 

 

Comments