Ανταπόκριση: Void Droid, Khirki @Gagarin 205, Αθήνα (18/11/2022)

“Με Void Droid δεν έχασε κανείς” είπε ένας εκ των τριών επίτιμων καλεσμένων των Void Droid για τον εορτασμό των 10 χρόνων τους και όπως φαίνεται, βρήκε πολύ κόσμο να συμφωνεί μαζί του. Το βράδυ της Παρασκευής, είχαμε τη χαρά να βρισκόμαστε στο Gagarin για να παρακολουθήσουμε μια εξαιρετική εμφάνιση των heavy rockers της καρδιάς μας, μαζί με τους Khirki (Κίρκη), που επίσης πλέον ανήκουν στους rockers της καρδιάς μας.

 

 

Η προσέλευση του κοινού ήταν ενθουσιώδης από νωρίς, με τους Khirki να καταλαμβάνουν τη σκηνή κατά τις 20:45. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι αυτό το σημείο είχαμε άπλετο χρόνο να επισκεφθούμε το merch stand, για να επιλέξουμε ανάμεσα σε κάποια από τα πιο εμπνευσμένα artworks για t-shirts που έχω δει από μπάντες της εγχώριας σκηνής. Kudos σε όποιον/-α σχεδίασε τα μπλουζάκια και για τις δύο μπάντες, έγιναν ήδη αγαπημένα κομμάτια στις συλλογές μας.

 

 

Τώρα, για την εμφάνιση των Khirki υπάρχουν πολλά να σχολιάσει κανείς. Παρόλο που είναι σχετικά νεοσύστατη μπάντα και έχουν κυκλοφορήσει μόνο τον πρώτο τους δίσκο, πέρυσι και φέτος έχουν αφοσιωθεί στο να κάνουν όσο περισσότερες εμφανίσεις γίνεται και να προωθήσουν την εξαιρετική δουλειά τους. Σαν αποτέλεσμα, για εμένα τουλάχιστον, είναι η δεύτερη φορά που τους έβλεπα live και ελπίζω ότι την Παρασκευή το βράδυ απέκτησαν πολλούς ακόμα νέους fans. 

 

 

Η παρεΐστικη διάθεσή τους, σε συνδυασμό με ποιοτικότατη μουσική, ιδανική για παρτάρισμα, τους καθιστούν must-see μπάντα, την οποία θα χαρώ να δω και τρίτη φορά. Από το “Deadpan”, το “Raging Bull” και το “Black And Chrome”, που είναι από τα πιο δυναμικά τους κομμάτια και προκαλούν χαμό, μέχρι το “Medea”, το οποίο σε προσκαλεί σε sing along, ο συνδυασμός σκληρού ήχου και παράδοσης φάνηκε - δικαιολογημένα - να κερδίζει το κοινό και να κάνει το ιδανικό άνοιγμα για μια αξιομνημόνευτη βραδιά.

 

 

Κατά τις 22:00 βγήκαν στη σκηνή οι headliners, ξεκινώντας να μας ζεσταίνουν με τα παλιά και αγαπημένα “Mokujin”, “Praying Mantis”, “Jack In the Box”. Ωστόσο, νιώθω ότι τα “βαριά όπλα” βγήκαν στη συνέχεια, όπου η μπάντα κάλεσε τον πρώτο της καλεσμένο και frontman των Breath After Coma, Ορέστη Τεντζέρη, για να παίξουν μαζί το “Somen Mask”. Από εκείνο το σημείο και μετά, η διάθεση πήρε την ανηφόρα, κάθε κομμάτι έλαβε ενθουσιώδεις αντιδράσεις από το κοινό και πολλοί τραγουδούσαν τους στίχους των τραγουδιών, κάτι που δείχνει πραγματική αγάπη προς τους Void Droid, μιας και οι στίχοι τους δεν είναι οι πιο εύκολοι να απομνημονεύσει κανείς.

 

 

Άλλοι δύο καλεσμένοι, καλοί φίλοι των Void Droid και ταλαντούχοι μουσικοί ήρθαν να συμμετέχουν στον εορτασμό της επετείου 10 χρόνων της μπάντας, ο Aleksey Mackiewicz στο Venus Effect και ο Μπάμπης Μαυρίδης στο Zarathustra. Στις εκπλήξεις που μας επιφύλασσαν υπήρχε ένα καινούργιο τραγούδι από τον επερχόμενο τρίτο δίσκο τους, διαφορετικό από το τραγούδι που παρουσίασαν πέρυσι στο Fuzz, το οποίο έχει σαν θεματική “τις άσβεστες φλόγες”. Επιεικώς, πρόκειται για ένα ακόμα δείγμα που μας προϊδεάζει για τον ερχομό μιας πολύ δυνατής δουλειάς από τους Void Droid και ανυπομονούμε να μάθουμε περισσότερα εν καιρώ.

 

 

Κάτι που ίσως δεν περίμενε κανείς μας, ήταν ένα δυνατό cover του “Ace of Spades”, στο οποίο έγινε και ο αναμενόμενος χαμός. Μπορεί θεματικά να μη μοιάζει τη συνήθη δουλειά της μπάντας, αλλά δεν γνωρίζω και κανέναν που του προσφέρουν Motorhead και λέει όχι, οπότε… 

 

 

Το κυρίως κομμάτι του set έκλεισε με το “Watermaker”, όπου η μπάντα κατέβηκε για λίγο από τη σκηνή, για να επιστρέψει υπό τους ήχους ζητωκραυγών και συνθημάτων. Ή μάλλον, μόνο Ο Αντρέας και ο Bill επέστρεψαν, γιατί για τη συνέχεια ήθελαν να μοιραστούν μαζί μας την ιστορία του “Little Droid's Blues”, ενός κομματιού που διατήρησαν απλό, μόνο με την κιθάρα και τα φωνητικά και το οποίο λογικά περιέχει μια μεγάλη δόση νοσταλγίας για εκείνους.

 

 

Για το τέλος μας είχαν φυλάξει - τι άλλο - ίσως το αγαπημένο τραγούδι της πλειοψηφίας των Void Droid fans, “Chameleon White”. Ένα τραγούδι με ιστορία που σίγουρα σε κάνει να σκέφτεσαι, αλλά και ένα έργο τέχνης που σου δημιουργεί συναισθήματα από τις πρώτες νότες. 

 

 

All in all, μια βραδιά με πολλές εκπλήξεις, με συγκίνηση και πολύ καλή μουσική, από αυτές που έχεις να θυμάσαι και που σε κάνουν να ελπίζεις για το μέλλον της εγχώριας σκηνής. Void Droid, ευχόμαστε τα καλύτερα για τα επόμενα 10 χρόνια σας, με ακόμα πιο δυνατές δουλειές και εμφανίσεις.

 

 

 

 

 

Για το Rock Overdose,

Δάφνη Γεωργαδάκη

 

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Καταστρόφος ( https://www.instagram.com/alexandros_kat/ )

 

 

 

 

Setlist:

 

Intro - Terrestrial

Mokujin

Praying Mantis

Jack in the Box

Somen Mask feat. Orestis Tentzeris

Clockface

Kua Fu

The Venus Effect feat. Aleksey Mackiewicz

In Darvaza

Puer Blue

Super Ego Villain

Ace of Spades (Motorhead)

Zarathustra feat. Babis Mavridis

The Watermaker

Encore:

Little Droid's Blues

Chameleon White 

 

 

Comments