Έρευνα: Οι metal fans αγαπούν περισσότερο το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Μια νέα έρευνα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας ισχυρίζεται πως η πλειοψηφία των fans της metal μουσικής αρέσκεται να πίνει πολύ κατά την διάρκεια των συναυλιών. Η μελέτη διεξήχθη από το DrugAbuse.com σε ένα δείγμα 970 ανθρώπων, επικεντρώνοντας στην κατανάλωση αλκοόλ και την χρήση ναρκωτικών ουσιών κατά την διάρκεια των συναυλιών, αναζητώντας τους λόγους που ωθούν τους fans στην χρήση τους αυτή.

 

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως το metal είναι το δεύτερο πιο «εμποτισμένο» είδος μουσικής κατά την διάρκεια συναυλιών, με την Electronic Dance Music να βρίσκεται στην πρώτη θέση. To 62% των fans που παρευρίσκονται σε φεστιβάλ heavy metal παραδέχτηκε ότι κάνει χρήση αλκοόλ ή ναρκωτικών. Τα συμπεράσματα της έρευνας συνοπτικά:

  1. Οι metal fans ξεκινούν την χρήση των παραπάνω ουσιών σε ηλικία 19 ετών, αρκετά νεότεροι σε σχέση με fans των άλλων ειδών μουσικής.
  2. Το 41% των metal fans ανέφερε πως χρησιμοποιεί τις παραπάνω ουσίες για να μειώσει το άγχος του.
  3. Οι metal fans βρίσκονται στην δεύτερη θέση κατανάλωσης αλκοόλ, ακολουθώντας τους fans του alternative.
  4. Οι metal fans βρίσκονται στην τρίτη θέση κατανάλωσης παραισθησιογόνων ουσιών, ακολουθώντας αυτούς της EDM και του indie rock.
  5. Οι metal fans δεν βρίσκονται καν στην πρώτη τριάδα χρήσης μαριχουάνας (reggae, hip-hop, και EDM) και κοκαΐνης (EDM, hip-hop και blues).

 

Παρακάτω βλέπετε τα σχετικά διαγράμματα της έρευνας:

 

 

 

 

 

Πηγές:

http://www.metalsucks.net/

https://drugabuse.com/featured/substance-use-at-live-music-events/

http://DrugAbuse.com

 

 

 


Comments