ΑΝΝΑ ΤΑΡΜΠΑ στο Rock Overdose: “Η όπερα Goditha μου φάνηκε σαν ένα μαγικό , σκοτεινό και παράλληλα ρομαντικό παραμύθι”.

 

Στα πλαίσια της Rock όπερας Goditha που μόλις κυκλοφόρησε, το Rock Overdose είχε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα με μια από τους συντελεστές του έργου,  τη τραγουδίστρια-vocal coach  Άννα Τάρμπα.

 

Ας δούμε τι μας είπε….

 

 

 

Rock Overdose: Πως έγινε η γνωριμία σου με την Ελίνα Εγγλέζου? Γνώριζες τους άλλους συντελεστές;

 

Άννα Τάρμπα: Μια μέρα λαμβάνω μήνυμα από τον αγαπημένο Γιάννη Παπανικολάου , που αφορούσε την αναζήτηση μιας φωνής/ρόλου για μια πρότυπη ροκ όπερα μιας συνθέτριας. Με έφερε σε επαφή άμεσα με την Ελίνα ,η οποία μου εξιστόρησε το έργο και αυτό ήταν. Ενθουσιάστηκα και εννοείται με χαρά, αποδέχτηκα την πρόταση.

 

Η πρώτη φορά που γνώρισα την Ελίνα από κοντά, ήταν την ημέρα της ηχογράφησης των γραμμών μου. Η ίδια ,καθότι και ο χώρος της είχαν μια μαγική αύρα ,σαν το έργο της. Με έκανε αμέσως να αισθανθώ όμορφα και άνετα, μου εξιστόρησε όλο το concept πιο αναλυτικά και άρχισε να μου λέει και τα ονόματα που θα συμμετείχαν. Ήξερα αρκετά ονόματα των συμμετεχόντων , αλλά προσωπικά γνώριζα τον Γιάννη Παπανικολάου, την Ηλιάνα Τσακιράκη ,την Maxi Nil και το φλερτ μου Μαργαρίτα Παπαδημητρίου.

 

 

Rock Overdose: Ποια ήταν η πρώτη σου αντίδραση όταν σου έγινε η πρόταση να συμμετάσχεις;

 

Άννα Τάρμπα: Ενθουσιάστηκα πολύ. Λατρεύω τα musical. Ειδικά με το ότι είναι ένα καινούργιο έργο και μάλιστα με ένα super duper team!

 

 

Rock Overdose: Μίλησε μας για την μέχρι τώρα μουσική σου πορεία. Έχεις συμμετάσχει σε κάτι παρόμοιο στο παρελθόν;

 

Άννα Τάρμπα: Έχω συμμετάσχει σε διάφορες μπάντες με διαφορετικά στυλ , λατρεύω την μουσική και δεν έβαζα ποτέ ταμπέλες στα είδη. Γενικότερα τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι περισσότερο με studio recordings για official releases γνωστών καλλιτεχνών και tv commercials. Γράφω μουσική και διδάσκω φωνητική. Δεν είχα συμμετάσχει ποτέ σε musical , οπότε η εμπειρία για μένα ήταν πρωτόγνωρη και συναρπαστική.

 

 

Rock Overdose: Πως σου φάνηκε γενικά η ιστορία του έργου και ο ρόλος σου σε αυτό;

 

Άννα Τάρμπα: Η ιστορία μου φάνηκε σαν ένα μαγικό , σκοτεινό και παράλληλα ρομαντικό παραμύθι. Ο ρόλος μου , μου άρεσε πολύ διότι μου θύμιζε την παιδικότητα καθώς και την αθώα πλευρά που έχουμε μέσα μας.

 

 

Rock Overdose: Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να δώσεις το 100% και να αποδώσεις τόσο θεατρικά το ρόλο σου; Υπήρξε κάτι που σε δυσκόλεψε;

 

Άννα Τάρμπα: Το ότι η Ελίνα πήγαινε να κάνει το ακατόρθωτο...Με τόσα διαφορετικά άτομα, κάτω από πίεση χρόνου, με θυσίες, το ότι δύσκολα ένας άνθρωπος θα έπαιρνε αυτό το ρίσκο. Το ήθελε πολύ. Το έβλεπες στα μάτια της ,στην αύρα της .. Επίσης όλα τα παιδιά δούλευαν παθιασμένα και άκρως επαγγελματικά . Δεν υπήρχε περίπτωση να μην δώσω το 100% μου. Δεν με δυσκόλεψε κάτι , αντιθέτως το ευχαριστήθηκα και απόλαυσα κάθε στιγμή.

 

 

Rock Overdose: Θα μας πεις μερικά λόγια για τον χαρακτήρα σου στο έργο; Έχει ή όχι κοινά στοιχεία με εσένα; Κατάφερες να ταυτιστείς;

 

Άννα Τάρμπα: (Γέλια!) Έχει πολλά κοινά στοιχεία με εμένα και ταυτίστηκα αμέσως. Όπως ανέφερα και παραπάνω , παιδικότητα και αθωότητα ..ή αλλιώς όπως με αποκαλεί η Ελίνα, η "καλή, γλυκιά ξανθούλα" που είναι ερωτευμένη και έχει όλη την καλή θέληση να λειτουργήσουν κάποια πράγματα αρμονικά ,αλλά δεν είναι ποτέ εφικτό.

 

 

Rock Overdose: Πέρα από την κυκλοφορία του άλμπουμ, θα ήθελες να ανέβεις στην σκηνή να ερμηνεύσεις τον ρόλο σου σε σειρά εμφανίσεων σαν ολοκληρωμένη παράσταση;

 

Άννα Τάρμπα: Μα αυτό εννοείται! Αν και εφόσον βρεθεί μια λύση και αρχίσει να ενισχύεται ο κλάδος του πολιτισμού.

 

 

Rock Overdose: Το τελικό αποτέλεσμα ήταν αυτό που περίμενες όταν σου έγινε η πρόταση να συμμετάσχεις;

 

Άννα Τάρμπα: Η αλήθεια είναι πως όχι. Ήμασταν πολλοί και αυτό φάνταζε τρομαχτικό και δύσκολο να τελειοποιηθεί. Οπότε δεν είχα ιδέα πως θα κατέληγε.

 

 

Rock Overdose: Θα ήθελες κι άλλες τέτοιες συνεργασίες? Θα ξαναέκανες κάτι παρόμοιο στο μέλλον;

 

Άννα Τάρμπα: For sure!

 

 

Rock Overdose: Εκτός την συμμετοχή σου στο GODITHA τι άλλο ετοιμάζεις στο άμεσο μέλλον? Ποιά είναι τα σχέδια σου;

 

Άννα Τάρμπα: Γράφω πολύ αυτό τον καιρό , οπότε μπορεί να κυκλοφορήσω σύντομα υλικό μου.

Σας ευχαριστώ πολύ !

 

 

 

VIDEO

Goditha - The Rock Opera ( Fearless )

https://www.youtube.com/watch?v=2j3iy6IRU_w

Goditha - The Rock Opera ( Introduction )

https://www.youtube.com/watch?v=i7hzB06_SnE

Goditha - The Rock Opera ( Light and Darkness ) Yiannis Papanikolaou ~ Iliana Tsakiraki

 

OFFICIAL LINKS

https://www.youtube.com/watch?v=ZidKmCQxDoE

https://www.facebook.com/bobkatsionisofficial/

https://www.facebook.com/symmetricrecords

https://www.facebook.com/Goditha-The-Rock-Opera-419374551800097/

https://www.youtube.com/channel/UC_g0RvMnstf9xxhIt19N-dQ

https://goditha.bandcamp.com/

 

 

Comments